עוגת גבינה ניו יורקית
מכיוון שיש לך 2 קופסאות גבינה, כלומר 500 גרם, וצריך כאן 3 קופסאות, הייתי מורידה מהמלית ביצה אחת ואופה את העוגה בתבנית 22, או לוקחת בחשבון שהיא תהיה קצת יותר נמוכה. אפשר להפחית גם קצת מהסוכר מהמלית (1/4-1/3 כוס).
עוגת גבינה ניו יורקית
עוגת גבינה ניו יורק היא עוגה עשירה ודחוסה, שמגישים במנות קטנות (וגם אופים בתבנית עגולה לא גדולה). העוגה רוטטת מאוד כשהיא מוכנה, אבל אל דאגה: במהלך הקירור היא תתייצב למרקם המאפשר חיתוך והגשה (אך עדיין קרמי ורך).
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית:
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת 30% שומן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים 1
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
מכינים את התחתית:
* מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* טורפים גבינה, סוכר ותמצית וניל, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב, מוסיפים שמנת חמוצה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
* מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקפיא, עוטפים את תבנית האפייה מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי להבטיח את אטימותה, ויוצקים פנימה את מלית הגבינה. מניחים את התבנית בתוך תבנית המכילה אותה בנוחות ובעלת דפנות גבוהים. יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד מחצית גובה דפנות התבנית עם העוגה. ואופים במשך כשעה, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה.
* מוציאים מהתנור, ומניחים להתקרר לחלוטין בתוך אמבט המים. כשהעוגה קרה, מוציאים מאמבט המים ומעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים אותה קרה.
גיוונים:
עוגת גבינה ניו יורק בניחוח מייפל: לעוגה אמריקאית עד הסוף, מחליפים שלושת רבעי כוס מהסוכר בכמות זהה של סירופ מייפל אמיתי, ומוסיפים לגבינה יחד עם הסוכר.
עוגת גבינה ניו יורק לימונית: מוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד למלית הגבינה לפני האפייה. עוגת גבינה ניו יורק שיש-שוקולד: כשמלית הגבינה מוכנה, לוקחים ממנה כוס, ומערבבים עם 150 גרם שוקולד מריר מומס. יוצקים את מלית הגבינה על העוגה, ובעזרת כף מניחים שלוליות של מלית גבינה-שוקולד על פני המלית הלבנה. יוצרים דוגמת שיש בעזרת סכין או קיסם, בתנועות ערבוב קלות. ממשיכים לפי המתכון.
עוגת גבינה ניו יורק קוקוס: מחליפים את השמנת החמוצה בכמות זהה של חלב קוקוס (תכולה של פחית אחת מנוערת היטב, כולל המשקעים). מוסיפים למלית הגבינה חצי כוס קוקוס טחון לפני האפייה.
עוגת גבינה ניו יורק עם הפתעות שוקולד: מוסיפים למלית 10-8 טרוּפים קפואים, שיתמוססו במהלך האפייה לשלוליות כהות של חטא מתוק.
עוגת גבינה ניו יורק-שוקולדצ'יפס: מוסיפים למלית כוס שוקולדצ'יפס.
עוגת גבינה ניו יורק בניחוח ג'ינג'ר: מוסיפים למלית 4-3 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ וחצי כפית ג'ינג'ר