גביע ז'סולו - עדכון!

Mrpops

New member
גביע ז'סולו - עדכון!

היום מתקיימות תחרויות הגמר נבחרות וקרב רב (ג'וניור וסניור).
לצערי אין שידור של הג'וניור! את הסניור נוכל לראות כאן בשידור חי: https://www.youtube.com/watch?v=x3zCO4cl814
שימו לב! הלינק הזה הוא הלינק המעודכן.
השידור מתחיל בשעה 18:00 לפי שעון ישראל.
צפייה מהנה!

לקראת הקאמבק שתבצע גבי דאגלס בתחרות.

כתבה על דאגלס מודל 2015 והסיכויים שלה מול סימון ביילס.
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4641592,00.html

trilliane

Well-known member
מנהל
רואים שהכתב מבין בנושא (זה לא דבר של מה בכך ב-YNET)

cubano1

New member
כי זה בעיקר תרגום :)

בהנחה שהוא לא באמת ראיין את מרי לו רטון ואת אלנה זמוליצ'יקובה

אבל באמת כתבה ברמה!

trilliane

Well-known member
מנהל
תרגום ועריכה, אני מניחה; וזה בסדר, מדובר בכתבת סקירה

קראתי את המידע הזה על גבי דאגלאס (באנגלית) בכתבה שקישרתי אליה כאן לא מזמן.
ובכל זאת, מכיוון שגם בתרגומים ובבחירת מקורות ראויים עיתונאי ארצנו כושלים לא פעם, זה עדיין יפה...

trilliane

Well-known member
מנהל
השידור החי עובד, אבל השדרנים/פרשנים האיטלקים לא סותמים ת'פה

לרגע...
די מטמטמים לי את המוח, ואין לי מושג את מי אני רואה ולמה...
רק האמריקניות מעניינות אותי, אמתין לתרגילים שלהן (ונראה לי שיהיה פשוט יותר לצפות בדיעבד).

trilliane

Well-known member
מנהל
נטשתי את השידור החי ועכשיו כתוב שם שזה סרטון פרטי

אני מקווה שהערוץ האמריקני יעלה את התרגילים של האמריקניות... או מישהו אחר ירים את הכפפה.

אם אני זוכרת נכון...

ראיתי ממש ברפרוף, אם אני לא טועה:
מהאמריקאיות ביילס ראשונה, ביילי קיי שנייה, אלי רייזמן שלישית
קיילה רוס אחרונה מהעושות 4 מכשירים, נפלה בקרקע.

Tammie

New member
קישור לתוצאות

http://thegymter.net/2015/03/28/2015-jesolo-live-results/
&nbsp
ביילס ראשונה עם 62.1, אחריה ביילי קיי עם 59.5, אלי רייזמן עם 59.1 ודאגלס עם 58.9
&nbsp
מקומות 1-5, 7-10 של אמריקאיות. במקום ה- 6 התברגה אריקה פסאנה מאיטליה.
&nbsp
מישהו ראה ויודע לתת רשמים מעניינים יותר מ"האמריקאיות שולטות בצורה מטורפת"?

&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה; אני לא רוצה לדעת את התוצאות אלא לצפות בתרגילים...

ohashi

New member
רשמים

1. ביילס כמו ביילס אותה מתימלת עם שידרוגים קלים אבל שאר אותו דבר מצויינת
2. קיילה רוס - כמה שינויים קלים בלבד , על המתח קפיצות וקורה נשאר אותו דבר (לא הייתה הכי חדשה ) קרקע עפה כמו זבוב מחוץ למזרון
3. אלי רייסמן - מקבילים כרגיל חלש אצלה אבל הוסיפה טקאצ'אב לתרגיל שלה מלונדון אם אני לא טועה, בקרקע אותו תרגיל עם מוסיקה נחמדה של קלי קקה לי בקיצור קלינקה , אותו תרגיל על הקורה כמו באוימפיאדה
4. גבי דאגלס ... טוב לא כל דרגות הקושי שלה חזרו התרגיל על המתח היה הכי מאכזב , היא לא נתנה את כולה על הקורה היא היתה טובה ושוב חסרה את החדות שהיתה לה בלונדון ובקרקע זה נראה תרגיל עייף ולמרות הכל אני מאמין שהיא תצליח לעמוד בקצב וכנל גם רייסמן
5. ביילי קיי הקיילה רוס החדשה - מדוייקת ריקוד חמוד דרגות קושי סבירות + כרגע היא יושבת על המשבצת של קיילה רוס רק בניקוד גבוה יותר
6, אליסה באומן יכולה להיות הפתעה על הקורה ועל המתח מקווה לראות אותה מתפתחת בשנה וחצי הקרובות
&nbsp
לסיכון אותי התחרות לא ריגשה , חיכיתי וחיכיתי לראותא ת רייסמן ודאגלב ואולי קצת התאכזבתי , אבל אני מחזיק אצבעות שזה עוד יקרה ששניהם יצליחו לחזור, מקווה שרוס תתאפס על עצמה כי היא ממש חמודה , אבל קיי פלאטלי לורה הרננדס ממש דולקות יחד עם הוותיקות אחרי המקומות לנבחרת האמריאית,,,,,
&nbsp
מחכה כבר שה טריפל טוויסטינג יורצ'אנקו יכנס כבר על ידי ביילס הקפיצה שלה מבחינת גובה וניתור היתה מושלמת ויש לה בוודאות עוד חצי טוויס לייצר עוד תרגיל על שמה קפיצת הביילס טוב נו עד אליפות העולם
&nbsp
כמו שכתבו בYNET אף אחת לא מתקרבת אליה גם לא קומובה בשעתה טובה ובמיוחד לא מוסטפינה , מחזיק אצבעו ליורדקה כי באמת מגיע לה ,

cubano1

New member
ראיתי כמה סרטונים

מסכים לגבי ביילס - אפשר גם להוסיף שאף אחת לא מתקרבת אליה, לא בצעדי ענק וגם לא בצעדים קטנים, לא בארצות הברית, ובטח שלא בעולם. היא עדיין מבצעת כקפיצה שניה פודקופאייבה, אבל נראה שהיא מסוגלת בקלות להכניס שם עוד בורג ולהפוך את זה לצ'נג.
כמוך, אני גם חושב שקיילה רוס לא עשתה את מה שהיתה צריכה לעשות. היא כן שינתה את תרגיל המקבילים שלה, שינתה את הירידה והראתה תרגיל קצר ותמציתי, אך מאד מדויק, וללא שמש אחת אפילו (שמש כיום זה אלמנט די מיותר בתרגילים, אלא אם הוא מבוצע עם פירואטים או אפקטים אחרים או בשביל תנופה לאיזו ירידה מפוצצת, זה כמעט תנועת סרק...) חסרה לה שם עבודת פירואטים יפה, ולחבר אותם לירידה החדשה שלה, על מנת למקסם את הקוד ולהפוך אותה מעובדת מקבילים טובה לעובדת מקבילים יוצאת דופן. בקורה אין חדש - עבודה יפה אך לא משהו שיצרב בתודעה או בזכרון של אף אחד... לא ראיתי את הקרקע, אבל הבנתי שהיא פישלה - ועל רקע הביצועים של האחרות - היא חפרה לעצמה גומחה שהיא תצטרך לצאת ממנה מהר.
רייסמן היתה אותה רייזמן בקפיצות (אנחנו יודעים שהיא כבר מבצעת את האמנאר באימונים) על הקורה היא עדיין נראית לא טוב - אבל היא כן שיפרה את החיבורים שלה, וכל חיבור מלמיליאן. הכוונה לחיבורים של אלמנטים אקרובטים לאלמנטי ריקוד, וההפך - והכל מבוצע מושלם ללא שבריר שניה של היסוס, בניגוד למתעמלות אחרות שיכולות לקחת פאוזה של שניה ולהתפלל שהשופטות יעניקו להן את הבונוס. רייזמן לא משאירה מקום לספק. התנועה שלה מכאנית ורחוקה מלהרשים - אני בטוח שכולם קיוו לראות אותה יותר רכה...
דווקא במקבילים יש שיפור - עדיין מכאנית להחריד, אבל עמידות הידיים כמעט מושלמות, הרגליים דבוקות האחת לשניה לאורך התרגיל. הטקאצ'ב כן היה חלק מהתרגיל בלונדון, אבל הפעם היא מחברת אותו בצורה מאד מרשימה לשפושניקובה, מה שמעיד על הכח המתפרץ. בתרגיל הטרזן שלה לא היה מושלם, הפירואט על הבד התחתון לא היה טוב כי לא הושלם במצב עמידת ידיים, והיא נוטה לקפל רגליים קצת אחרי השפושניקובות, בתנודה לאחור... אבל אני מתרשם שפוטנציאל הניקוד שלה יכול להגיע ל סביב ה14.5 בהנחה שתתקן את כל אלה, ויש לה זמן. וזה לא רע בכלל לעובדת מקבילים עם נתוני פתיחה לא מהטובים...
ואחרי כל שלושה סבבים שהזכירו מעלות וחסרונות - בא הקרקע והחזיר אותה גם לראש טבלת הניקוד, וגם לחיק המעריצים - התרגיל היחיד שהיא כבר עברה את הביצועים של לונדון מבחינת דרגת הקושי, וגם שם יש לי תחושה שאם היא תשאר בריאה היא תוכל לשדרג עוד קצת.
את דאגלס היה קצת קשה לקרוא - היא היתה פוקר פייס. אבל נראתה קצת בלחץ. שביבים של הקסם עדיין שם - תרגיל קורה מצוין, עם שליטה טובה. אחזקת הגוף מצוינת, היא נראית ארוכה על כל המכשירים, וגמישה. הכי בלט לעין המקבילים - יש לה כח מתפרץ אדיר עם טקאצ'ב בשמיים, אבל נראה שהיא מסוגלת לבצע תרגיל הרבה יותר מורכב ותחרותי. זה גם היה העניין בלונדון - מעט מאד הורדות ביצוע, אבל איכשהו לתרגיל שלה לא היה סיכוי אל מול דרגות הקושי של האחרות כי הוא לא ניצל את הקוד כמו שצריך. הקלף שלה לריו צריך להיות תרגיל מקבילים שמתקרב ל 16. היא ממש לא שם, אבל אני מאד מקווה שהיא לפחות שואפת לזה. בקרקע היא היתה לא מדויקת ולא בשליטה - אבל זה עניין של עבודה. אל מול האחרות (בעיקר רייזמן וביילס) היא לא הולכת כנראה להעפיל לגמר על המכשיר הזה בשום תחרות גדולה בעתיד, אז היא רק צריכה להשתפשף בשביל שהוא ישרת אותה בקרב רב... ולהעיף משם את הדאבל בקירוס - זה אלמנט שלא צריך להיות בתרגיל של מתעמלת ברמה הזאת - הוא אף פעם לא נראה טוב ובור ללא תחתית מבחינת הורדות.
אני לא חושב שביילי קי היא הקיילה רוס החדשה - בגלל דרגות הקושי שלה שמאד מרשימות. רוס היתה מתעמלת סולידית עם דרגות קושי טובות, וללא סיכוי להתחרות בסניוריות. קי בפירוש יכולה לתת פייט בשביל להיות אחת מהשתיים שמעפילה לגמר הקרב רב באליפות עולם או אולימפיאדה.
ובאומן היא פשוט סימן הקריאה על הנבחרת האמריקאית הזאת - ונתנה תרגיל קורה יפה מאד וציון 15.0 שיעשה לה שירות טוב מאד אצל מרתה קרולי.
כמו בשנות ה 70 ו ה 80 שמתעמלים סובייטיים היו אומרים בתקשורת שאליפות ברית המועצות היא התחרות הקשה והמאתגרת ביותר, ורק אחריה אולימפיאדות ואליפויות עולם. כך זה גם עם ארה"ב כרגע - כל כך הרבה עומק!
חמש מתמעלות עם ציון של 59+, כששתיים מהן עדיין לא בכושר מלא, ועם אמנאר ועוד כמה תיקונים קטנים גם עוברות את ה 60.

באשר למרוץ לריו - כולן צריכות לקחת בחשבון גם את לורי הרננדז ואת נורה פלאטלי שלקחו את אליפות הג'וניור פה כששתיהן מתקרבות ל 58.
לא קל להיות מתעמלת אמריקאית בימים אלה..

אפשר לציין גם את אריקה פסאנה כאן - חזרה מפציעה ומתחילה לתת פייט לחברתה לנבחרת ונסה פרארי (שלא התחרתה כאן). אם שתיהן מסוגלות להגיע לסביבות ה 58 בקרב רב, הן יכולות גם לשאת על כתיפיהן את נבחרת איטליה אל תוך החמישיה-שישיה הראשונה בעולם

cubano1

New member
הקרקע של רוס ועוד כמה

רוס בקרקע https://www.youtube.com/watch?v=3alK9ghaKBU
חבל - אחלה כוריאוגרפיה לדעתי
אלי בקרקע - https://www.youtube.com/watch?v=Q9T6dh4i2ME
דאגלס קורה - https://www.youtube.com/watch?v=OhDB9wdEwqQ
מאמה מיה איזה קפיצות שפגט!

trilliane

Well-known member
מנהל
מקשרת לתרגיל הקרקע של אלי רייזמן באיכות HD (יחסית...)

היא נראית טוב אם כי משהו בו לא כ"כ זורם, והבחירה ב"קלינקה" אחרי "הבה נגילה" היא קלישאה על קלישאה, אבל נראה שזה עובד עבורה (והיא יכולה להמשיך עם אותן תנועות פחות או יותר). הייתי יכולה אולי ליהנות מהתרגיל אלמלא התעקשותם של האיטלקים הארורים למלא כל שנייה בשידור בברברת בלתי נגמרת, בקושי ניתן לשמוע את המוזיקה...

noampo1

New member
סרטון פועל של התחרות

אתמול צפיתי בתחרות ופתאום זה הפך לסרטון פרטי
למישהו יש קישור עובד?

cubano1

New member
הרבה אנשים העלו

אבל האתר ג'ימנסטייק שקנה את הזכויות לתחרות הוריד המון מהסרטונים - שזה לגמרי לא ברור כי העלו שידורים של ההתאחדות האיטלקית, ולא של ג'ימנסטייק
אבל אני חושב שזה קשור לזכויות יוצרים

נסי לחפש קישורים בבלוגים או בפורומים של התעמלות...

cubano1

New member
הנה ערוץ עם הרבה סרטונים

https://www.youtube.com/channel/UCxKHzxn7gbRpfHQxPKXr03A/videos

למעלה