גביע רוסיה

cubano1

New member
גביע רוסיה

אין ספק שגמר המקבילים יעניין מאד את מרתה קרולי...

לא מספיק שארה"ב יחסית חלשה על המכשיר הזה - בשביל לזרות מלח על הפצעים בגביע רוסיה ויקטוריה קומובה ואליה מוסטפינה חושפות שני תרגילים בעלי דרגת קושי של 7.0! גרישינה מבצעת תרגיל בעל דרגת קושי של 6.5.
לשם השוואה, גבי דאגלס אלופת ארה"ב ביצעה שני תרגילים בעלי דרגות קושי של 6.5 ו6.6 באליפות ארה"ב, והשניה, קיילה רוס, ביצעה שני תרגילים בעלי ציון D של 6.4.
היחידה שמתקרבת היא אנה לי, עם 6.7.
הקייס של הבאת מתמחה על המקבילים התחזק היום, ואנה לי, נסטיה ליוקין, רבקה ברוס ובריג'ט סלואון כולן תרצנה להראות שהן יכולות לצמצם את הפער על המקבילים מול הרוסיות.

אנה פבלובה זוכה בזהב על בקפיצות. מריה פסאקה כנראה ביצעה אמנאר - אך זכתה רק ב 12.3 נקודות.

עוד בענין גביע רוסיה - דניס אבליאזין עם תרגיל קרקע בעל ציון D של 7.1!!! זה חסר תקדים. לצערו, התרגיל לא הלך טוב והוא סיים חמישי עם 14.033

דוד בליאבסקי לקח זהב בסוס הסמוכות, כסף במתח, וארד בקרקע

Mrpops

New member
בעניין המקבילים...

לדעתי העניין די סגור לטובת הרוסיות. המטרה של קרולי היא להביא זהב בקרב רב הקבוצתי כאשר היא הצהירה שהשיקולים שלה הם יותר לטובת הנבחרת ופחות בהתמודדות הפרטנית של כל אחת מהמתעמלות. אין אף מתעמלת אמריקאית שיכולה לאיים על הרוסיות במקבילים. אנה לי יכולה אולי לעשות משהו אבל לצערי קשה לי לראות אותה נכנסת לנבחרת במצב הנוכחי. ועדיין, מרתה יכולה להפתיע...

שיזרקו איזו עצם

כמה נחוצים כאן בישראל מאמן או מאמנת רוסיים, מקבילאים מדופלמים.
אני לא מבינה מה הבעיה. למה לא להביא מאמן או מאמנת מרוסיה לישראל כדי לחזק לבנות את המקבילים.
בדיוק כמו שהביאו מאמן לאלכס (מסין?)

לא בטוח שמסין

לפני שנתיים-שלוש בערך, הביאו לאלכס מאמן בכיר מחו"ל (אולי מסין, אבל אני לא בטוחה) שבא לכאן לכמה חודשים כדי לחזק אותו.

cubano1

New member
אני חושב

שיש לו איזה מאמן צרפתי שהוא נפגש איתו מדי פעם בכדי לחדד טכניקות וכאלה, לפחות אני זוכר שקראתי על זה מזמן - שהוא נסע לצרפת לאיזה תקופה לעבוד איתו.

בכל מקרה - לא יזיקו כאן כמה מאמנים או מאמנות טובים, ולא רק במקבילים...

אני מצפה לתחרות די עלובה בסופ"ש - יש אורחות מחו"ל?

תחרות עלובה?

מהי תחרות טובה ומהי תחרות עלובה?
לדעתי זה דבר יחסי.
יחסית לאליפות רוסיה או ארה"ב, אליפות ישראל היא תחרות ברמה נמוכה יותר.
אבל אם נסתכל ביחס לעצמנו, נראה כמות בנות גדולה במיוחד (מעל 10 בנות בדרגות ג'וניור וסיניור לדעתי) יחסית לשנים האחרונות, ומגוון של אגודות בטופ (דרגות ג'וניור סיניור): הפועל ת"א, מכבי קריית אונו, ע.ל.ה רעננה, הפועל עמק הירדן. האם זו לא התפתחות יפה ומרעננת?
כמו-כן, נחכה ונראה את הבנות עצמן: מה תהיה הרמה, דרגות הקושי, הביצועים...
מלבד ולריה, אותה אנחנו זוכים לראות בסרטונים בהזדמנויות שונות, את שאר הבנות לא ממש ראינו בשנה האחרונה. לדעתי הולכת כן להיות תחרות מעניינת.

cubano1

New member
תחרות עלובה...

עם הפרישה של רוני, אין תחרות לולריה. הדרג השני של הסניוריות על פי ההישגים בחו"ל לא מרשימים
כשאני אומר שתהיה תחרות עלובה אני מתכוון שלא נראה התעמלות יפה או התעמלות ברמה גבוהה.
שנהי שעברה היה גם קרב בין רוני לולריה, וגם היו מלא ג'וניוריות.
אבל כשכל הג'וניוריות האלה לא זולגות בסוף לסניוריות ויוצרות תחרות טובה, זה פשוט הרבה פחות מעניין....
כמובן שאני מקווה שאני טועה....

Itgs

New member
נדמה לי שוסיליקי מילושי תהיה

וכמובן ולריה תשתתף.
רוני רבינוביץ' לא צפויה להשתתף, נכון? היא עדיין בהפסקה?

Mrpops

New member
מה לגבי השתלמויות בחו"ל?

אם אפשר לארגן השתלמויות בחו"ל..סדנות אימון (בחופשת הקיץ למשל) על ידי יצירת שת"פים עם מרכזי התעמלות נחשבים באירופה או ארה"ב (אני מניח שסין או רוסיה זה קצת מסובך יותר.) אז למה שלא ינסו ליצור שת"פים שכאלה? או שמנסים ואינני מודע לכך...במידה וכן אני אשמח לשמוע על כך.

podko

New member
אין ספק שיש צורך בחיזוק מקצועי

אבל כיום גם לא מתקיימת שום מסגרת שאליה אפשר להביא עזרה מחו"ל. הבנות מתאמנות במסגרת האגודות שלהן ואינן מאורגנות במסגרת נבחרות.
מחנה האימונים השנתי באיטליה שעורך ה UEG מהווה סוג של השתלמות למאמנים שיוצאים אליו עם הבנות, ויש אגודות שגם נוסעות למחנות אימונים בחו"ל באופן עצמאי, שם הן מתאמנות עם אגודה או נבחרת כלשהי ובוודאי נתרמות מכך מקצועית.

לגבי התחרות - על המקום הראשון אין ממש תחרות, אבל על השני כן (בסניור). וכמו שנועה ציינה, יש כמות גדולה יחסית של בנות וזה מאד משמח. הרמה בג'וניור לא גבוהה אבל כיף לראות שיש כמות ומגוון. גם דרגה ב' יתחרו באותו בית, ויוסיפו קצת עניין.

למעלה