גבירותי ורבותי....הפרידה!

סרגוס

New member
כל הכבוד!!!

WOW זה אדיר! בטח נתן הדג הזה קרב..... ויש לי גם שיטה איך לזהות את הפרידה אצל כל פרידה יש נקודות כחולות גם בתמונה רואים את זה

helpmeplz

New member
מה המשקל?

אף אחד לא שומר פה על אוכל כשר, רואים... בתיאבון רון, ועוד פעם, מה המשקל?

ramihann

New member
כשר בהחלט!

סימני הדגה הכשרה: סנפיר וקשקשת (כלומר לדג חייבים להיות גם סנפירים וגם קשקשים). לפרידה לא חסרים סנפירים ולא חסרים קשקשים, ולכן היא כשרה. לשפמנון, לעומת זאת, יש סנפירים אך עורו חלק ורירי - נטול קשקשים. לכן הוא אינו כשר. צלופח - כנ"ל. ברכות.

helpmeplz

New member
כל הדגים שאתם מדברים עליהם, מה איתם

כמו סרגוס ועוד כמה שאני לא זוכר, אתם יכולים בבקשה להגיד לי?

paluta

New member
סרגוס דג כשר

ושוב כל דג שיש לו קשקשים וסנפירים כשר תן רשימה של הדגים שאתה מתעניין לגביהם ותקבל תשובה על כל אחד ואלד מהם

helpmeplz

New member
תודה :) אם אני איזכר...

הבעיה היא לזהות את הדגים... :) כל הפעמים שהסתכלתי בתמונות לא עזרו... אגב, ביום שבת יכול להיות שאני הולך לדולפינריום, בקשר לדגים שבדרך כלל תופסים שם, אם אתה מתמצא, אז אתה יכול בבקשה להגיד לי? ניר, שלחתי לך מסר תגיד אם קיבלת...

paluta

New member
אז בוא ננסה

אני לא דג באיזור המרכז והמרקם שם שונה ממה שיש לנו בצפון אבל ממה שאני זוכר שכתבו בפורום (מבלי לרוץ אחורה לחפש) אז כך: 1) בננה , סרגוס, פרידה , מוסר, בורי - כשרים למהדרין 2) ארס (קומוניסט) לפי ההגדרה ממש לא כשר אבל יש מתחכמים - טוענים שיש לו קשקשים אבל הם נושרים בזמן שמעלים את הדג - זה סתם סיפור ! טוענים שיש לו קשקשים מאוד קטנים שלא ניתן לזהות בעין - זה גם סיפוע כסת"ח (כאשר כתבו את שולחן ערוך לא היו משקפות או מיקרוסקופים פשוט קבעו קשקשת וסנפיר) אבל למשל בעכו דייגי עכו קבלו הכשר מהרב של עכו שהארס כשר - נו לך תתוכח עם רב - זה מקרה קלאסי של עשה לך רב טיפ כיצד לבדוק כל דג שתעלה תוכל לזהות מייד אם יש לו סנפיר - זה קל ולגבי קשקשים פשוט כך שכין חדה וגרד ליד הזנב - ניגוב כזה - אם ירדו קשקשים - כשר הדג

helpmeplz

New member
תודה רבה!

אני מודה לך, הסנפיר זה הדבר הזה בצדדים נכון? קשקשים באמת זה לא בעיה, אפשר גם להעביר את האצבע כנגד כיוון הקשקשים, אבל זה בטח לא מומלץ כי זה שורט... :)

למעלה