גבי ניצן

hadaraviram

New member
גבי ניצן

בעצם, יש ניצנים של ספרות פגאנית בארץ: גבי ניצן! אני לא יודעת אם זו היתה כוונת המחבר, אבל ב"באדולינה" מתואר משהו שיכול בהחלט להיות חגיגה של Yule (הלילה הכי ארוך בשנה) וב"פרא", ספר שאהבתי מאוד, יש תיאורים די מפורטים של אורח החיים של זרמים פגאניים שונים בקליפורניה (תיאורי הנשים המכשפות וה"מיתוס של גאיה" אמיתיים מאוד ואני מניחה שגבי ניצן שהה כאן ועשה מחקר). בלי קשר, "פרא" הוא ספר חכם ועדין, ומומלץ מאוד.

Dia Leoghann

New member
פרא

בהחלט אחד הספרים המעולים שנכתבו כאן בעשור האחרון!!! יש שם את אדם שהוא ילד בגוף של גבר, יש שם הוביט אחד, כלב, כמה מכשפות, פרופסור דלפי השלישי, ג'ינג'ית שאוהבת לקלל, שמאן אינדיאני, איש עסקים שהרס הרבה יערות, מטורף שבונה עולמות וטונות של ברווזים!! פשוט ספר נהדר, ובהחלט בעל אופי פגאני מסויים.

suki da yo

New member
אממ...

את פרא לא קראתי בעצמי אז אני לא אגיד כלום ( למרות הביקורות המחרידות ששמעתי עליו...) אבל אני רואה את גבי ניצן כסופר פואנטה כזה. כמו פאולו קואלו, וכמו אתגר קרת (בסגנון שונה לחלוטין של כתיבה) הוא יודע לעשות רק דבר אחד טוב. הוא עושה את זה טוב מאוד, אבל זה כל מה שהוא יודע, וזה ממצה את עצמו מהר למדיי... ולמה שזה יקרא ספרות פאגאנית? המון ספרים מתארים חגיגות דומות ואף אחד לא יכול לקבל תואר דומה, לדעתי...

hadaraviram

New member
אני מציעה,

שתקראי את "פרא" ןאז תגיבי, ואולי תיווכחי כמה טעית. (ואולי לא).

hadaraviram

New member
ודאי שזו ספרות פאגאנית.

מוצגים בספר מיתוסים של אלוהות הלקוחים ישירות מעולם המיתוסים הפאגאני, טקסים של מכשפות מתוארים באופן מפורש, הזיקה בין אמונה לפמיניזם ולאקולוגיה מוצגת בצורה ממשית. אבל, כאמור, אני ממליצה בחום לקרוא ורק אז להגיב. הרבה יותר נוח לבקר כשיודעים על מה מדברים.

suki da yo

New member
את באדולינה כן קראתי

ולמה שאת טענת שיכול להחשב כחגיגת יול הגבתי. אם לא שמת לב, הקפדתי לא להגיד כלום על פרא, שאני לא מכירה.

hadaraviram

New member
ואללה?

קצת קשה להגיד על סופר שהוא "יודע לעשות רק דבר אחד טוב" כשקוראים רק דבר אחד שלו. "פרא" הוא ספר עלילתי רחב יריעה, הרבה יותר מ"באדולינה", והוא שונה ממנו בסגנון ובהיקף.

למעלה