גבלס לא היה מנסח את זה יותר טוב ממנו

Harrington

Well-known member
מנהל
עד עכשיו הייתי אמביוולנטי ביחס לשאלה אם מאסק התכוון להצדיע במועל יד או שזה סתם חרטוט. משראיתי, בזכותך, שאתר ואללה מרגיש צורך לשים את התמונה הזאת לא פחות מ3 פעמים במהלך כתבה קצרה, הבנתי היכן האמת מצויה. אני רגוע אם כן. יישר כח לך על הבאת הדברים והצגתם כפי שהם.

דורי 1981

Well-known member
האמת היא שמאסק ניאו נאצי. לדעתי הוא יהפוך מנכס לנטל, בעיקר מבחינת טראמפ. הוא עוד יזרוק אותו מתחת לגלגלי האוטובוס בבוא העת.

דורי 1981

Well-known member
90% מניתוחי המומחים בעניין קבעו שלא מדובר בהצדעה במועל יד. תמיכה מותר לתמוך, השאלה היא מה סיבת התמיכה.
כאיש עסקים, אני מניח שהוא רוצה להשפיע על מהלכים. כמו טראמפ, רק מעמדה של אזרח ולא של עובד ציבור.

Harrington

Well-known member
מנהל
כאיש עסקים, אני מניח שהוא רוצה להשפיע על מהלכים. כמו טראמפ, רק מעמדה של אזרח ולא של עובד ציבור.
כלומר שום תמיכה עניינית-מהותית. אם כך מה לעשות, אינטרסים של בעלי עסקים לא הופכים אדם לניאו נאצי.

דורי 1981

Well-known member
כלומר שום תמיכה עניינית-מהותית. אם כך מה לעשות, אינטרסים של בעלי עסקים לא הופכים אדם לניאו נאצי.
על פי אותה מידה, אם אני מחר עושה עסקים עם הוצאת ספרים מסוריה (למרות שהיא מדינת אויב)- אני לא חותר נגד ביטחון המדינה? סתם שאלה למחשבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
על פי אותה מידה, אם אני מחר עושה עסקים עם הוצאת ספרים מסוריה (למרות שהיא מדינת אויב)- אני לא חותר נגד ביטחון המדינה? סתם שאלה למחשבה.
בעיה משפטית קלה בהיותה מדינת אויב כפי שציינת. אבל מעבר לכך התשובה כמובן שלילית.

Harrington

Well-known member
מנהל
מאסק היה מועמד לדין בגרמניה על הצדעה במועל יד. זה משול להכחשת השואה- וכמובן עבירה פלילית.
התייחסתי כבר לטענה שהוא הצדיע במועל יד (בהנחה שאתה מדבר על אותו אירוע בכל אופן, תקן אותי אם אני טועה). זה שיש מערכות חוק קצת מטורפות בעולם, לא חדש. עם כל הכבוד לגרמנים, לא הם שילמדו אותי מי באמת ניאו נאצי ומי לא.

אגב, "מועמד לדין" מלמד שהוחלט (שוב, תקן אותי אם אני טועה) שלא להעמידו לדין בסופו של דבר (בדיקה/חקירה). כלומר זה רק מחזק את דברי בעניין.

דורי 1981

Well-known member
אגב, "מועמד לדין" מלמד שהוחלט (שוב, תקן אותי אם אני טועה) שלא להעמידו לדין בסופו של דבר (בדיקה/חקירה). כלומר זה רק מחזק את דברי בעניין.
לא הגיע לכדי העמדה לדין, שכן ההצדעה השנויה במחלוקת התבצעה בשטח ארה"ב.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא הגיע לכדי העמדה לדין, שכן ההצדעה השנויה במחלוקת התבצעה בשטח ארה"ב.
אם כך כנראה שגם לא באמת היה "מועמד להעמדה לדין". או שהדין מאפשר/מצדיק העמדה לדין במקרה שכלל לא קרה על אדמת המדינה או שלא. בקיצור, חרטוט מצוי.

SupermanZW

Well-known member
הצעדה במועל יד בהשבעת טראמפ ותמיכה ב- AFD
זו לא הייתה הצדעה במועל יד. לגבי הAFD:
"According to a 2019 report by the Federal Office for the Protection of the Constitution, statements by leading AfD representatives such as Alexander Gauland and Björn Höcke, who exonerate Holocaust perpetrators and discredit the reappraisal of the Nazi era as "anti-German", create a "connectivity" to right-wing extremist historical revisionism and could "ultimately lead to denial of war guilt and the Holocaust".[207] In 2023, Felix Klein, the Federal Government Commissioner for Jewish Life in Germany and the Fight against antisemitism, stated that leading forces within the AfD relativize the Holocaust and that the party condones antisemitism.[208]"

בקיצור, הגזמת.

למעלה