גבס במקום טיח

ערן351

New member
גבס במקום טיח

שלום רב לאחרונה שמעתי שעל מנת לעשות בידוד טוב יותר בבית, יש שממליצים לעשות במקום טיח בפנים הבית ציפוי גבס. ככה שבעצם מבצעים מין קיר כפול מגבס ישירות על הבלוקים ללא טיח כלל. רציתי לדעת אם מישהו כאן שמע על זה, או שיש לו נסיון עם זה, ובכלל מה אתם חושבים. תודה ערן

השמועה לא נכונה

גבס במקום טיח (נקרא טיח יבש) אין לו שום ערך טרמי או אקוסטי יותר מאשר טיח רגיל. אם תעשה מרווח של 5 ס"מ ותשים צמר סלעים במשקל מרחבי גבוה (לא זוכרת כרגע את המשקל המומלץ לבידוד טרמי ואת זה המומלץ לאקוסטי) אז יהיה שם רווח, אבל גם הפסד של שטח פנים...

איריסג

New member
ככה בדיוק בנוי הבית שלנו

אני לא יודעת אם יש לזה ערך מבחינה בידודית (אקוסטית או טרמית), כי אין לי מקור להשוואה. אני יכולה להגיד לך שהחדרים אצלנו מאד מבודדים אקוסטית, אבל זה גם בגלל הדלתות אני משערת. אצלנו לוחות הגבס מודבקים ישירות על האיטונג. מה שזה כן חוסך זה הרבה עבודה מלוכלכת עם טיח שחור, וכמובן שמתקבל קיר מאד מאד מאד חלק - בלי צורך לעשות שפכטל אמריקאי על כל הקיר (למרות שלנו היה צבע פסיכי שעשה בכל זאת שפכטל על הכל.... אבל זה עקרונית מיותר). לדעתי זה יותר יקר קצת, אבל אני חושבת שזה שווה כי אם אחר כך רוצים להעביר נניח נקודות חשמל, או לעשות תיקונים של תמונות שניתלו וכיוב' - לא יראו את התיקון על הקיר כי המרקם ל הגבס יהיה זהה למרקם של הגבס שאיתו תסגור את התיקון. פרט לזה, ולעובדה שזו באמת שיטה יותר "ירוקה" מבחינת פסולת בניין - אני לא רואה סיבה למה לעבוד ככה. במקרה שלנו זה היה חלק מהסטנדרט של שיטת הבניה שבה נבנה הבית (איטונג טק).

avi5199

New member
הבידוד אצלך זה מהאיטונג, לא מהגבס.

אין קשר בין האיטונגטק והגבס, הם יכלו אצלך גם לעשות טיח רגיל אם היו רוצים, ויכלו אצלי לצפות בגבס . עושים היום ציפוי בגבס במקום טיח גם על קירות מבלוקים. אני לא רואה בזה שום יתרון או חסרון. אולי לקבלן זה קל יותר להדביק גבס, כי צריך פחות אנשים ופחות מיומנות . אצלנו מכל הצעות המחיר שראינו הכי זול היה טיח רגיל סטנדרטי שמכינים במקום....וזו היתה גם המלצת הארכיטקט והמפקח. הטיח לא היה שלב שעיכב משהו ... את כל הטיח אצלי בבית סיימו די מהר (נדמה לי בערך כשבוע ). התוצאה יפה מאד, אחרי שפכטל אמריקאי וצבע , הקיר נראה חלק כמו תוסיק של תינוק, ואי אפשר להבדיל מה יש מלמטה טיח או גבס.

בינא

Member
כל פתרון שמונע טיח פנים = יתרונות גדולים

1) מאפשר קבלת מרווח בידודי בהתאם לצורך ו/או מיקום המבנה בארץ = רמת הבידוד הנדרשת. 2) מאפשר העברת כל סוגי הצנרת ללא צורך לחצוב בקירות, תוך פגיעה בשלד. 3) הגימור המתקבל ישר, לפי קווי הרצוף, חלק ומוכן לצבע ומונע אבק לאורך השנים. 4) גימור בגבס עם בידוד צמר זכוכית צהוב בקירות יוצר קיר מעכב שריפה. 5) מבודד אקוסטי מצויין. 6) מבודד תרמי, מונע קונדנסציה (הזעה של הקירות בגלל הפרשי טמפרוטורה גבוהים בין הפנים לחוץ. 7) מאפשר יצירת נישות מסוגים שונים, התקנת אביזרים שקועים וכיו"ב ללא חציבה, ביטון והשלמות. 8) רמת גימור גבוהה בהרבה ממה שניתן לקבל בטיח ושליכט ובמחיר שאינו גבוה יותר. מצורפת תמונה להמחשה

אילן 120

New member
חשוב להבדיל בין שני פרטי ביצוע .

חשוב להבדיל בין שני פרטי ביצוע . פרט א' - קירות מחופים בלוחות גבס בהדבקה ועיגון מכני (אין מרווח בין הלוחות לקיר) לוחות הגבס מחליפים טיח פנים. פרט ב' - לוחות גבס ע"ג קונסטרוקציית מתכת . בפרט זה בדרך כלל יוכנס בידוד (מסוגים שונים) בפרט ב' מתבטלת ההשפעה של מסת הקיר בהקשר של בידוד תרמי. (נושא לדיון בפני עצמו) קונדנסצייה עלולה להתקיים בין הקיר החיצוני למערכת הגבס (חשוב להקפיד על פרטי ביצוע) כפי שצויין - במעטפת של בית חד קומתי בשטח כולל של כ- 150 מ"ר "נאבד" כ - 2.5 מ"ר)

avi5199

New member
נכון שיש לזה יתרונות כמו שנכתב אבל

זה מגדיל את עובי הקירות , ומקטין את השטח הפנימי, ולכן צריך להביא את זה בחשבון בתיכנון מראש. ולא לבחור בשיטה הזאת בבית שתוכנן מראש עם טיח רגיל או בית שתוכנן עם ציפוי גבס צמוד לקיר. חסרונות נוספים: יוצר חלל בין הקירות שמהווה מחבוא למזיקים, עובש... לא מאפשר לזהות רטיבויות וסדקים בקיר החיצוני ולטפל בהם במועד. כל יתר החסרונות של קירות גבס שנדונו בשירשורים הקודמים.

talullah

New member
גם אצלינו נעשה גבס+ בידוד

יש לנו קיר בלוקים 25 סמ' + מרווח של כ 5 סמ' עם קלקר מבודד מאד - גם חום קור וגם רעש

ערן351

New member
מה עם העלות?

קודם כל תודה לכולם על התשובות דבר שני מישהו יודע להגיד לי מה ההבדל מבחינת עלויות בין טיח פנימי לבין קיר גבס ( על גבי קומסטרוקציה ממתכת וצמר לבידוד)? תודה ערן

המלצה- גבס במקום טיח,מידע מיקצועי!

למידע מיקצועי נא לפנות לאורבונד אור יהודה בנושא גבס וטיח גבס! למידע מיקצועי בנושא בידוד,נא לפנות לגולמט מקיבוץ יקום לרומי. מאמר להם שהופנת על ידי דודו מפורטל האינטרנט"גבס פלוס". www.gevesplus.co.il מידע מיקצועי לגולשים כולל מאמרים,תמונות,הדרכות וקורסים בתחום חומרים ומוצרי בניה מתקדמים כחול-לבן בהצלחה!

למעלה