גבס ראשון

הגוזלית

New member
גבס ראשון

שלום פורום תומך! היום היינו אצל ד"ר בור, גבס ראשון ברגל ימין. אלוני לא הפסיק לצרוח ואני נשכתי את הלשון לא לבכות אתו... מאז הגיבוס רוב הזמן על הידיים שלי, מדי פעם יש לו פרצי בכי. בקשתי שישאירו תחבושת בגבס כך שנוכל להוריד לו בבית בשבוע הבא לפני שעושים את הגיבוס השני. האם פשוט עושים לו אמבטיה וזה יורד? האם לשים מעט חומץ ואז אמבטיה?- אשמח לעזרה. כמה זמן בערך לוקח להוריד את הגבס? אני מודה שלא פשוט לי. כנראה שכל הסיפור יחד עם ההורמונים של הלידה לא משפיעים לטובה. רציתי גם לשאול אם אפשר לשים אותו במנשא או שזה בעייתי בגלל הגבס. לוקחת נשימה עמוקה ומצטרפת למשפחת הקלאברים באופן רשמי!! - אשמח להתייחסות, תגובות ועידוד.

הגוזלית

New member
תודה!! אחרי יום שלם מלווה בבכי קורע לב

נתנו לו אקמולי.
הוא נרגע רק על הידיים וברגע שהנחתי אותו במטה צווחות. גם על הידיים יש התקפי בכי קשים. מוכר? האם זה מה שמחכה לנו כל שבוע מחדש עם כל גיבוס?

yaelrsf

New member
בדיקה מול הרופא

זה נראה לי טבעי שיהיו כמה ימים קשים אבל אם זה נראה לך לא סביר או נמשך מעבר לזמן הגיוני הייתי מתייעצת עם הרופא.
דר' פנסקי נתן לנו כמה סימנים לבחון אם משהו לא כשורה: צבע, טמפ' וכו' - האם במובנים האלו זה תקין?
מאחלת ימים מחייכים :)
יעל

פרלמנים

New member
תשובות

הי, לגבי מנשא יש כאן תשובות מקצועיות ומהימנות מאוד של אורית מ"המנשא הנכון", שווה לקרוא.
לגבי הקשיים, כבר הציעו לך לבדוק את הדברים הבסיסיים ביותר, שהם, צבע האצבעות, חום ברגל או תנוחה שלא נוחה של אחת האצבעות (לנו פעם היתה זרת תקועה בגבס שגרמה לבכי רב). בנוסף, האם ייתכן שיש שפשפוים באיזור הירכיים כתוצאה מחיכוך? אם כן כדי למצצוא בד עדין ולעטוף את שולי הגבס כדי למנוע את החיכוך.
וגם אחרי כל זה, יש תינוקות שקשה להם בהתחלה... (וגם להורים, כמובן
)

אם לא יהיה שיפור מחר, הייתי שוקלת ליצור קשר עם הרופא.
והנה עצות לתקופת הגבסים.

ג'סיקה

חמדול

New member
נשמע כל כך מוכר

לא ייאמן אבל מה שאת מספרת נראה לי כל כך רחוק למרות שהיינו בשלב הגבסים עד לפני כשלושה שבועות... וגם אני כתבתי כאן בפורום בדיוק את מה שאת מספרת.
בן כמה הקטן? לנו היה בכי בגבס הראשון כנראה גם בגלל כאבי הברית, וגם התחלה של גזים, ככה שלא הכל בהכרח קשור לגבס.
אגב, אמנם עכשיו כבר לא כל כך קר אבל בכל זאת היום יומיים הראשונים עם כל גבס הם יותר קשים כי הגבס קר ורטוב. את תראי שזה משתפר במשך השבוע.
לגבי האמבטיות- מה שעזר לנו היה פשוט להשרות את הרגליים כמה שיותר זמן במים וכך הגבס מתרכך מעצמו וההורדה תהיה מאוד פשוטה. כל פעם להוסיף קצת מים חמים כך שהתינוקי לא יתקרר. תוך חצי שעה גומרים.
לגבי מנשא יש לנו את הבייבי ביון האלוף השתמשנו בו בדיוק כמו תינוק ללא גבס ממש נוח. דווקא עכשיו עם הנעליים קצת יותר מסובך לשים במנשא אבל עם המנשא הזה אפשר להכניס את התינוק גם עם המוט בלי להסיר אותו.
בהזדמנות זו אעדכן שאנחנו כבר שלושה שבועות עם הנעליים וב"ה התינוקי מחייך המון, מרים את הרגליים גבוה עם המוט אני לא מבינה איך הוא עושה את זה כמה שריר בטן יהיו לו ולא נראה בכלל שזה מפריע לו. אם הוא מתרגל מי אנחנו שנדבר...

MOMICHKE

New member
מסכנון :/

תמשיכי לפחות עם האקמולי
שייקל לו על הכאב
ואם לא נרגע כדאי לבדוק אולי שוב אצל רופא

yaelrsf

New member
התארגנות לקראת גבס שני

הי, קודם כל מזל טוב! הפורום הוא בהחלט משפחה.. וגם אני דיי טרייה.
יערה כעת בגבס הרביעי שלה והפעם הראשונה היא הכי קשה. גם כששמים וגם שמורידים. אני מטופלת אצל דר' פנסקי שממליץ לבוא לגיבוס כשהיא שבעה ואז היא רוב הזמן ישנה או לפחות לקראת הרגל השנייה. דבר נוסף שעוזר לי הרבה זה לתת לה מוצץ (אם הוא לוקח).

בקשר להורדת הגבס- בפעם הראשונה שמנו אותה במים עם קצת חומץ וחיכינו (כך עברו להן שעתיים וחצי) ואז פשוט התחלנו עם מעט 'מניפולציות'.
אבל לפני כן עוד כמה דברים, אנחנו שמים אותה באמבטיה שלה ישובה על הדפני כשהוא מוגבה במגבת באזור הראש. אנחנו משאירים אותה עם בגד גוף וטיטול כדי שלא יהיה לה קר. כשהרגליים שלה בתוך המים. ואז לגבי ה'מניפולציות':
שפשפנו מעט עם סקוץ' את אזור ה'מפתח'(המקום שממנו מתחילים) או עם מזלג. (חשוב לעשות זאת בזהירות יתרה כמובן- כדי לא להגיע לרגל בטעות).
אחר כך, כשמוצאים מאיפה להתחיל מתחילים להסיר את הרצועות בליפוף הפוך (כמו ששמים רק הפוף) בזהירות שלא יקרע כי אחר כך קשה למצוא את ההתחלה שוב. אם זה קשה ניתן להרטיב עוד ולשפשף עם הסקוץ'.לפעמים יש להפעיל מעט כוח במשיכה (אך לא יותר מידיי כמובן).
הפעם הראשונה היא הכי קשה וארוכה (כדאי להשכים קום), אבל עכשיו ההורדה שלנו מסתכמת בכחצי שעה ואז (החלק הכי כייפי) המקלחת שאחרי ... :)

לגבי המנשא, אני משתמשת במנשא קונבנציונלי בו שני הרגליים יוצאות החוצה ולא בתנוחה עוברית (כי פשוט לא ניתן). לי זה נוח ברגעים שאין לה מנוחה ואני צריכה ידיים פנויות.

המון בהצלחה,
יעל

הגוזלית

New member
תודה לכולן על התשובות וההתייחסות!

עדכון קצר, בחמישי כבר היה יום יותר רגוע. ואילו בשישי שמתי לב כי האצבעות נפוחות ואדומות. למרות שהוא לא התלונן (...) נסענו למיון ושם הרחיבו ממש מעט את איזור הגבס באצבעות. פרט לכך, נראה שהוא מתרגל לגבס. מקווה שהגיבוס השני יעבור בצורה טובה יותר.

למעלה