גבס ראשון

גבס ראשון

היום שמו לנו גבס ראשון. בהתחלה הוא בכה, אבל מהר מאוד ליאורי נרגע ונרדם. אבל כאשר הגענו הביתה הוא התחיל לבכות. הוא לא מפסיק לבכות, ואני יחד איתו. אני בטוחה שזה בגלל הגבס, כי הוא לא בכה עד עכשיו כמעט בכלל. האם זה נורמלי? ספרו לי על חוויות שלכם מהגבס הראשון. כמה זמן לקח לילדים שלכם להתרגל לעניין. תודה. ושוב פעם אני רוצה להזמין את כולכם למסיבת יום הולדת של ליאור שתארך במהלך חודש אוגוסט באולם (פרטים בהמשך). אשמח לראות את כולכם. מי שמעוניין להגיע, נא להודיע לי במסר. דף קשר - מוכן, ואני אמצא את הזמן לשלוח אותו לכל אלא שיש לי את הפרטים שלהם לEMAIL.

קודם כל, בלי לחץ

הגבס הראשון הוא באמת לא סימפטי כי אל תשכחי שהוא רטוב והילד שמסכן רגיל לחום הגוף ולרחם, מרגיש קור ואי נוחות , אבל אל דאגה, את תראי שעד הערב זה יסתדר והוא יחזור להיות אותו ליאור שלמדת במשך שבוע להכיר. מחכה לעדכונים אורית

tgdr

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo48.gif../images/Emo72.gifהגבס הראשון...

הגבס הראשון באמת מלחיץ ובאמת חשוב להרגע. לצערכם אתם נכנסים עם הגבס לחודשים החמים לכן חשוב להקפיד שלא יכנס ליכלוך בין הגבס לרגל ודבר שני בקשר להזעה, ההזעה גורמת לגירודים ולסבל מיותר. קחו שואב אבק של מכוניות ובעדינות מדי פעם (לא יותר מדי פעמים, כדי שלא יתרגל לפינוק) לשאוב מצד אחד של הגבס(לא חשוב מאיזה צד) זרימת האוויר נותנת תחושת רעננות שמקלה על הגירודים וההזעה. תחזיקו מעמד תנהגו לפי הוראות הרופא בלי וויתורים והנחות אז תנצחו בסוף!!!! שיהיה קל ובמזל רפי

על גבסים ובכי ../images/Emo24.gif

מאד מוכר. דווקא מהגבס הראשון אני לא זוכרת בכי. גיבסו אותו כשהיה בן יומיים. עוד לפני שיצאנו הבייתה. אבל בגיבוסים שבאו לאחר מכן, לפעמים הייתי חוזרת עם נטע הביתה והוא היה בוכה ולא תמיד ידעתי אם זה מהגבס שאולי לוחץ/מפריע/קר/חם וכו'. ואולי הוא בכלל עייף/ רעב/סתם רוצה חום ואהבה. הייתי בוכה איתו קצת ואחר כך הייתי לוקחת אותו על הידיים, או במנשא- אפילו טוב יותר מהידיים. כי מה באמת אפשר לעשות? הבשורה הטובה שלי אלייך - שזה עובר וזה זמני. היתה פעם אחת שרציתי לחזור לבי"ח כדי שהרופא יגבס אותו מחדש. לא נסענו בגלל ניצן שטען שאין קשר בין הבכי לגבס. לא יודעת אם הוא צדק אבל הבכי מתי שהוא פסק. וחוץ מזה - אני תמיד בעד לבכות - והרבה ובקול. בפרט אחרי לידה.ואני לא אומרת את זה בשום אופן בציניות, אלא בכל הרצינות. תחזיקי מעמד ותזכרי שאין ברירה אחרת. הכל לטובתו ותציצי כל פעם על האצבעות שלא מכחילות חלילה.
לליאור ובהצלחה, אורנית

nlanxner

New member
הגבס הראשון...

אצלנו האמת הגבס הראשון היה 9 שעות לאחר הלידה כך שעוד הייתי בהלם מהלידה ולא ממש הבנתי מה קורה. גם לא היה אז פורום שהכין אותי לזה אז באמת שלא ידעתי לקראת מה אנחנו הולכים. לאוריה היה קל להתרגל לגבס הראשון כי גם היא הייתה כנראה עוד בשוק מהלידה...אחר כך כל גבס חדש היה קשה רק בזמן המניפולציות שלפני ומאז שחזרנו הביתה היא די חזרה לעצמה אם כי במשך כל אותו היום היו לה מידי פעם התפרצויות בכי, כאילו שהיא נזכרת במה שעבר עליה. אל תשכחי שליאור גם עבר ברית מילה ואולי גם זה מציק לא ואולי זה גם התחלה של כאבי בטן והכל יכול להיות. לא נראה לי שבכי ממושך נובע מהגבס, אלא אם כן זה לוחץ ואז רואים את זה בצבע של האצבעות. תחזיקו מעמד ותנסו לישון בכל הזדמנות שיש! אשמח לתת לך טיפים לקראת הורדת הגבס הראשון - עשינו כל טעות אפשרית אז יש לי הרבה מה לומר...בהצלחה ולילה טוב

אשמח לקבל כל טיפ אפשרי להורדה

למרות שאני יודעת מה לעשות בכל זאת מפחיד קצת.

nlanxner

New member
טיפים מנסיון אישי מר...

אז קודם כל אני אגיד שבדיעבד, זה ממש לא סיפור גדול. הגבס האחרון שלנו כבר היה כל כך פשוט שלא האמנו איך הסתבכנו בהתחלה. יש לי עוד ילדה בת שנתיים והיא הייתה חולה בדיוק ביום בו הורדנו את הגבס. ברגע שהכנסנו את אוריה למים היא קמה והתחילה לבכות והקיאה והיה בלגאן שלם בבית. אוריה גם צרחה ורצנו מחדר לחדר, לא יודעים במי לטפל קודם...בקיצור, טיפ ראשון: להביא עוד מישהו לבית (סבא, סבתא וכו') שיוכלו לעזור אם צריך (גם אם אין עוד ילדים בבית, זה מרגיע לדעת שיש עוד מישהו). דבר נוסף, אמרו לנו שעד שגדם הטבור לא נופל, אסור להרטיב אותו במים (אגב, אני בכלל לא בטוחה שזה נכון) ולכן לא ידענו איך כדאי לשים את אוריה במים. אז בסוף כדי שחלילה המים לא יגעו בטבור שלה, אני החזקתי אותה ובעלי הכניס כל רגל שלה לקנקן מים אחר וכמובן שהיא צרחה והיה לי קשה להחזיק אותה ככה וכל החדר (וגם אנחנו) התמלא במים...במחשבה לאחור זה היה כל כך מטומטם לעשות את זה...בפעמים הבאות השתמשו בכיסא לאמבטיה לתינוקות (יש כסא שאפשר להשכיב את התינוק במים) ולא בקנקנים...ואז אין את הבעיה שזה קשה להחזיק את התינוק וגם התינוק מרגיש יותר בנוח. ועוד טיפ: אם התינוק בוכה (ובדרך כלל הם בוכים כי הם לא רגילים למגע של המים) אסור לנסות להניק אותו תוך כדי על מנת להרגיע אותו...גם את הטעות הזאת ניסינו ותוך כדי שהרגליים של אוריה היו בקנקנים ניסיתי להניק אותה ולא רק שזה לא עזר, זה גם מאוד מסוכן, התינוק עלול להיחנק אם הוא יונק תוך כדי בכי...ועוד דבר חשוב, אולי הכי חשוב - לא להילחץ מהבכי. לא קורה להם שום דבר מזה ובסוף הם מתרגלים. בפעמים הבאות דאגנו לסביבה רגועה בבית, בלי ילדים חולים מסביב והבאנו צעצועים ואת הצעצוע המוצלח ביותר - הפלאפון - המנגינות שלו ממש השתיקו אותה...בקיצור, הפעם השניה כבר הייתה ממש מוצלחת. כמובן שכדאי שמישהו יעסיק את התינוק ומישהו אחר יגזור את הגבס ואל תשכחו להוסיף חומץ לאמבטיה...לי הפעם הראשונה זכורה כסיוט אבל ברור שזה לא צריך להיות ככה. זה אפילו כיף סוף סוף לקלח את התינוק הקטן ואז להריח את הריח הנפלא של הסבון עם כל נשיקה שנותנים לו...אז תהנו ואם אני אזכר בעוד משהו, אני אכתוב לך...בהצלחה!

אודונים

New member
כמה מהר שוכחים

גבס ראשון חצי שעה אחרי הלידה ממש לא הייתי בקליטה, היתה לי לידה מאוד קשה. אבל מה שאני כן זוכרת שבגיל 3.5 חודשים הורדנו גבס לשבוע לפני הניתוח ודווקא אז הוא בכה הכי הרבה הוא לא היה רגיל לרגל חשופה שמרגישים בה הכל ואפשר להזיז בקלות חזקי ואמצי ותהני כי זה עובר כל כך מהר שחר

תחושה שלי

ליאור כבר בן 8 ימים ורגיל כבר להזיז את הרגליים ולקפלן באופן חופשי. פתאום יש לו משהו כבד על הרגל... כך שאני מקוה שלא כואב לו והוא "רק" לא רגיל. תראי עוד יומיים מה קורה. אם הוא לא נרגע תתקשרי לד,ר בור. מה שחשוב זה לשים לב שהאצבעות לא משנות צבע- לא כחולות או בורדו. הוא מקסימון אמיתי התינוקי שלך. תתרגלו יחד במהרה
ענק אני

כך זה תמיד בגבס ראשון

והאמת היא, שגם אחרי זה, בכל פעם ביום הראשון של הגיבוס, טל היה עצבני וחסר מנוחה ובכיין. זה עובר.

טאניוש

New member
גם אני חשבתי על זה

אולי בכל זאת עדיף לגבס בימים הראשונים כדי שלא יספיק להתרגל להזיז רגליים חופשי?

אז התחלתם את המסלול... ../images/Emo13.gif

אם הוא נרגע מהר אז אולי זה לא מציק לו. ותמיד יכולה להיות האפשרות שהוא בכלל בוכה מסיבות אחרות ואת משליכה את זה על הגבס. כמו שאמרו לך-תבדקי את קצות האצבעות שיש זרימת דם. ואין לי מושג לגבי הורדת הגבס כי אצלנו לא אנחנו הורדנו אלא בקפלן. ותודה על ההזמנה לחגיגה

למעלה