גבעת הוד ובית הנוער

עִידן

New member
גבעת הוד ובית הנוער

בשתי הפנימיות האלה יצא לי לבקר ביומיים האחרונים. הגעתי לגבעת הוד בצהריי יום שני, יחד עם עוד שבעה מלש"שים (מועמדים לשנת שירות...). טוב, לא הגעתי י-ח-ד עם עוד שבעה, הרוב הגיעו במשך השעתיים הבאות. את הפנימייה כבר ראיתי בפעם הקודמת שהייתי שם למספר שעות - התרשמות ראשונית. ישנו בסטאלבט בקומונות הש"שנים של השנה, שהיו מאוד נחמדים, שיתפו אותנו במה שקורה ודאגו שלא יווצר מצב שנרגיש "לא נעים". ראיונות אישיים עם עובדות סוציאליות, ארוחת צהריים - אלה היו השלבים הבאים. לאחר מכן השתלבנון בקבוצות ההדרכה. היה באמת כיף. אני נכנסתי בהתחלה לקבוצה של הגילאים הצעירים - קצת שיחקתי אתם, ולאחר מכן עליתי עם אחד הילדים לשיעור פרטי שהיה לו. דיבנרו, עבדנו במחשב... למדנו לכתוב בוורד, לשנות את צבע הכתב, לעשות רווח בין מילה למילה בלי לרדת שורה... אתם יודעים, עניינים חשובים שכאלה. ניהלתי כמה שיחות חולין עם ילדים, ש"שנים ומלש"שים בין לבין, והלכתי הפעם לקבוצת הגילאים הבוגרים (י-י"ב - להם אין מדריך ש"ש, בגלל קרבת הגילאים). ישבתי עם אחד החניכים על שיעורי הבית (לשון, נו..) - בהחלט נהניתי מכל רגע. כמובן שבין תרגיל לתרגיל היה לנו הרבה על מה לדבר. קצת הסתובבנו, וסיימנו את הערב בקבוצה של ילדים בכיתות ח-ט, שיחקנו ארץ עיר, ועלינו חזרה לקומונה. אוכל (אוכל אחר היה גם קודם - איכשוה השמטתי את שלב ארוחת הערב...), שיחות, "סקס והעיר הגדולה"... התארגנּו, ישנּו, קמנו. כולנו - בין שש לשבע בבוקר, להשכמה! (יכולנו, כמובן, לבחור לוותר על ההשכמה הפעם) אחד הדברים השמעשעים, ללא ספק. (אם כי היה קצת מתסכל... אפשר לקרוא בשמו של ילד מיליון פעמים, ולא תהיה שום תזוזה..) ההשכמה כללה גם עניינים כמו הכנת סנדוויצ'ים, ליווי חניכים להסעות שלהם לביה"ס (בת"א אין שביתה...)... לאחר מכן, ואחרי ארוחת בוקר ושיחות בקומונה, ירדנו לפגישה עם שתיים מהעובדות הסוציאליות של הפנימייה. כל אחד סיפר על מעשיו בפנימייה עד כה, ערכו לנו תרגילי סימולציה חביבים. בסוף - שיחת סיכום, ונגמר. אחלה מקום, באמת. נהניתי. עם "בית הנוער" (פנימייה נוספת לילדים בגילאי א-י"ב) בכלל לא יצרתי קשר עד עכשיו. בלי סיבה. הפנימייה ממקומת בצמוד לפנימיית "גבעת הוד" (למען האמת.. בניין חדר האוכל שלהם מחובר.. שתיים מהבנת שבאו גם הן לראות את גבעת הוד סיפרו ש"בית הנוער" מקיים כנס, קצת אחרי שהכנס של גבעת הוד נגמר. ובכן - בצעד מהוסס אך ישר חציתי את חדר האוכל אל הצד השני. פניתי לכמה אנשים שישבו שם בשאלה אם אני יכולה להגיע לכנס למרות שלא נרשמתי. הופניתי אל הקומונה... הלכתי והלכתי והלכתי, עד שלגמרי במקרה (לשם שינוי - מילאתי אחר הוראות הדרך שניתנו לי) הגעתי. רק מה? אף אחד לא היה. התחלתי ללכת בחזרה, שוֹקיסטית לחלוטין מחוסר-האדם שבמקום. בסופו של דבר מצאתי אישה, שהובילה אותי הישר אל דלת שבתוכה ישבה, כדבריה, "כל הנהלת הפנימייה"... אחרי שעה (או קצת יותר) התחיל הכנס. לאחר סבב היכרות קצרצר ושיחה עם מנהלת הפנימייה, חולקנו לשלשות, וגם כאן ביצענו תרגילי סימולציה למיניהם. ארוחת צהריים, מילוי טפסים, ונגמר. (ל"בית הנוער" יש עוד כנס - אליו יוזמנו מי שעבר את השלב הראשון, עליו סיפרתי עכשיו) האמת? גם מהפנימייה הזאת התרשמתי מאוד לטובה. אילו הייתה צריכה להחליט עכשיו - בהחלט הייתה לי בעיה...

למעלה