גבע אלון בסינדרום, 10.5

Tin Doll

New member
גבע אלון בסינדרום, 10.5

נתחיל בזה שלא הכרתי את גבע ולא את השירים שלו חוץ מכמה בודדים ששמעתי אולי פעם אחת במקרה. לפני שהגעתי להופעה התרגשתי כי שמעתי עליו הרבה דברים טובים וידעתי, או לפחות קיוויתי, שלא אתאכזב. אני כל כך אוהבת את הסינדרום, אין מקום יותר אינטימי וחם ממנו בירושלים. הגעתי למקום הנפלא הזה, שלצער כולנו עומד להסגר, הזמנתי בירה וישבתי דיי קרוב לבמה. אחרי מס' דקות גבע עלה ותסלחו לי שאני לא מכירה את השירים שלו אז לא אכתוב פלייליסט כי אני באמת לא יודעת מה הוא שר. משיר לשיר האנרגיות שלי בגוף עלו, האווירה הייתה מדהימה. אין לי בכלל מילים לתאר מה היה שם. אני לא יודעת מה הכניס אותי לזה, גבע, המוזיקה, האנשים או בכלל הבירה. (?) שעה וחצי הייתי מרותקת לכיסא ולגבע, וידעתי שאני הולכת לצאת מהיום הזה עם חוויות. אני חושבת שהייתי צריכה בשביל עצמי את ההופעה הזו ועוד אצטרך אותה בעתיד, זה מדהים. כל כך כיף לשמוע אותו ולראות את העצמה שבתוכו, להרגיש את הכח במוזיקה ובבחור עצמו. הוא מוכשר, אין ספק בכלל. אני יודעת שאמשיך לבוא להופעות שלו, כדי להרגיש שוב את האווירה. מקווה שזה לא ממכר. תודה רבה ליפית על הכרטיס. :)

outer1

New member
החוויה שלי מההופעה

דבר ראשון והכי חשוב - קשה לי לתאר במילים כמה התרגשתי בהופעה... מאז הקיץ הקודם לא היתה הופעה שהשפיעה עלי כ"כ חזק עד כדי התרגשות פיזית מבפנים. הפעם הייתה מתכונת קצת שונה– בערך כל ה- 3/4 הראשון של ההופעה היה כולו שירים שקטים ועצובים יותר, לא שילב אף שיר מקפיץ, יצר אווירה אחרת, וכבר הייתי בטוחה ש long summer night (שהוא אמנם עצוב במילים אבל עליז במנגינה) לא יהיה, אבל הוא נכנס לקראת הסוף. ידיד שהגיע איתי להופעה שמע את גבע לראשונה, ואני קצת חששתי שהוא יתלהב פחות מאיך שלדעתי היה אמור, רק בגלל הרצף הזה של שירים שקטים ואיטיים ועצובים , שהם פחות קליטים בעיני ואולי קשה יותר להתחבר אליהם בשמיעה ראשונה. אבל הוא יצא מבסוט. לאט לאט הרגשתי פיעפועים של חלקיקי התרגשות עולים בתוך הגוף, שהגיעו לשיא הפעילות בערך באמצע ההופעה, במהלך הביצוע של the wall of sound ., והשיא הזה של ההתרגשות נשמר עד סוף ההופעה. \שני קאברים שלא שמעתי בביצוע של גבע עד כה – ohaio של ניל יאנג, ו modern love של דיויד בואי – אחלה בחירות ואחלה ביצועים. וכמה מרענן ונוסטלגי גם, היה לשמוע את Indian friend מ – inner world.... ולקינוח – שני הדרנים – כל אחד רק שיר אחד. לגבי הראשון תהיתי אם זה קאבר לא מוכר או שיר חדש של גבע. כל רגע שיניתי את דעתי למרות שבסוף נטיתי יותר לכיוון גבע, בזכות הסולו גיטרה שהיה מאוד מרשים ולא דומה לשום דבר אחר. אחרי ההופעה ניגשתי לגבע שאמר שאכן מדובר בשיר חדש שהולך להיות באלבום... איזה כיף... הפאק היחיד של ההופעה הזו היה ההתרגשות המשונה שלא נטשה אותי כל הלילה, אמנם לא באותן עוצמות כמו בהופעה, אבל עדיין הייתי נסערת. לא הפסקתי לזמזם לי בראש שירי גבע .הלכתי לישון וניסיתי להירדם ולהפסיק עם גבע אבל הוא השתלט עלי. ניסיתי לשמוע משהו אחר כדי להעביר את הזמזום, אז שמעתי ניל יאנג, אבל אחרי שנגמר הדיסק שוב חזרו זמזומי גבע. וכך החלפתי דיסק אחרי דיסק ולא הצלחתי להיגמל מהזמזום. רק אחרי 6 בבוקר סוףסוף גבע השתתק ונרדמתי...

gal1983

New member
נשמע מאוד דומה למה שהיה בחיפה...

רק שאצלי דווקא בWall of sounf קרסה התקווה.... פירוט מחר או מחרתיים.

gal1983

New member
../images/Emo31.gif

מבטיח להשתדל מחר , אין מה למהר לביקורת חצויה. צריך לעכל את הדברים...

Indian Friend

New member
כיף לקרוא שנהנית../images/Emo13.gif

וכמו שיפית אמרה- זה כן ממכר. אז תתחדשי, יש לך התמכרות חדשה. (את מוזמנת לפורום של גבע ושות'- יש קישור בחתימה שלי.) תמשיכי להנות ותודה על הביקורת

Kettercat

New member
אני אצטרף לבננות שמעליי ואומר -

כן, מצטערת. זה ממכר. ברוכה הבאה למועדון

Forever NemeSh

New member
איזה כיף לקרוא שנהנית..

אני גיליתי את גבע אלון דרך חברה לפני כמה זמן, הוא מדהים.. אישית התמכרתי גם, הוא באמת עושה את שלו בכל צורה אפשרית.. מוזיקה שאין הרבה כמוה.. איזה יופי שנהנית והיית שם
מקווה שיצא לי ללכת בקרוב להופעה שלו..
(בינתיים אין לי יותר מידי זמן כי אני בטיולים ברחבי הארץ בהשתלמויות וסדנאות..
)

choo

Active member
שתי הסתייגויות

לגבי ההופעות עם ההרכב (כי טרם יצא לי לראות את גבע מופיע לבד) - ההופעות עם שגיא איילנד היו יותר מוצלחות - השילוב של גיטרה אצל גבע ומפוחית אצל איילנד היה ממש ממש מוצלח. אני לא יודע אם שגיא פרש בגלל שהוא עסוק עם תנועת המרי, או שעבר חתול שחור - הייתי שמח אם הוא היה חוזר. זה היה מוריד מהמבוכה של מיקה שדה - שפעם ניגנה בגיטרה בהופעה והיום לא - כנראה לגבע נשבר מהזיופים הגיטריים שלה ;) - באיזה שלב גבע התגעגע לחשמלית שלו - וזה פגם בהנאה, שלי לפחות. אני מקווה שהספיק לו ושהוא ישאיר אותה להופעות יותר פליינג-בייביות (ז"ל)

Kettercat

New member
מסכימה עם ההסתייגות הראשונה

יוחזר שגיא אילנד לאלתר
תכלס אבל אין לי זכות דיבור, הייתי עד היום בסה"כ רק ב-2 הופעות עם ההרכב "המצומצם" עד היום. מי היה מאמין...

שלמונזה

New member
מיקה על הגיטרה? ../images/Emo168.gif

בהופעה של גבע? את הוזה!!!! היא עושה קולות ומידי פעם היתה על הכלים עם מתן וזהו. בדיסק החדש מה לעשות יש רוח חיים חדשה שכן מתאימה להרכב המצומצם יותר מה לעשות. גם אני אהבתי את ההרכב הגדול שאת שגיא יערה ומתן, גם אני התאכזבתי שראיתי את ההרכב המצומצם ויש שירים מסויימים בהופעות שאני חושבת ואוו זה היה ביצוע גדול של ההרכב המורחב, אבל מה לעשות משתנים מתבגרים וממשיכים הלאה.

choo

Active member
אינני הוזה, אינני הוזה - אני האיש הקטן...

בהופעה הראשונה של גבע בחיפה, מיקה שדה אכן ניגנה בגיטרה. באותה תקופה גבע עבד עם "ההרכב המורחב" או "גבע והשישיה"- וכשהם הגיעו "רק" ארבעה לחיפה, הוא חשב שצריך עוד גיטרה. ייתכן שכך היה גם בהופעה השניה שלו בחיפה. את גבע והשישיה ראיתי במעברות - והבנתי שמשהו חורק - השימוש בשביעיה היה די ספורדי, וזה היה קצת מביך לראות אותם יושבים ומסתכלים אחד על השני בחלק מהשירים, ולא יודעים מה לעשות עם עצמם. לאחר מכן הגיע הופעה בחיפה של גבע והרביעיה - ההרכב הנוכחי פלוס שגיא איילנד. הגיטרה של שגיא לא היתה יותר מדי מורגשת (והיא לא מה שחסר לי). אבל בכמה שירים הוא עזב את הגיטרה ועבר למפוחית - וזה היה מאוד מאוד מוצלח. על זה אני מדבר. הפסנתר של יערה(?) וכלי ההקשה של החבר האקודיוניסט לא כל כך חסרו לי - כי הם לא היו כל כך דומיננטיים מלכתחילה. אבל מפוחית בשירים הללו פשוט מתבקשת - ומה לעשות, לנגן בוב-דילנית על גיטרה ומפוחית - נותן מפוחית חלשה. אין כמו מפוחית עצמאית בשירים הקופצים. נו, שוין. כך חולפת לה.... להופעה אתמול לא הלכתי, למרות שהיתה במועדון הבית (שלי, לא שלו).

שלמונזה

New member
אז זה היה חד פעמי או משהו ../images/Emo168.gif

בכל ההופעות של ההרכב המלא שאני הייתי [שמן הסתם היו במרכז...] מיקה לא נגעה בגיטרה. הפעם הראשונה שראיתי אותה אוחזת בגיטרה היה כשהיא עשתה מופע פותח לגבע בתמונע. וכן מסכימה שגיא נורא חסר, כן הגיטרה שלו המפוחית , אבל בשבילי גם יערה ומתן חסרים לעיתים קרובות. מצד שלישי ואחרון מאוד אוהבת את ההופעות של ההרכב הנוכחי אז ככה ש... פשוט צריך להתרגל לבלי

osn

New member
גבע אלון במרתף 10 - 11.5

חייבת להתוודות , גם אני הגעתי להופעה של גבע אלון מבלי להכיר את החומר שלו, והפעם באופן מכוון, ‏ אבל המחמאות הזורמות מכל עבר גרמו לי, איכשהו, לא להיות ממש מודאגת . החלטתי לתת לו להפתיע ‏ אותי, אם זה בכלל אפשרי, בהתחשב בכל מה ששמעתי וקראתי בפורומים השונים וה"הייפ" האופף ‏ אותו....‏ לצערי איחרתי טיפה, והייתי מופתעת ושמחה גם יחד לראות את המרתף מלא מפה לפה (או שאולי לא ‏ הייתי אמורה להיות מופתעת....). אז פספסתי את השיר הראשון, אבל מאחר ולא הכרתי את השירים, זה ‏ לא היה ממש משנה. מרגע לרגע הכל הפך להיות סוחף. משהו בקצב, באוירה, בקהל, היה איזשהו ‏ שחרור באויר שאופייני למוסיקת הקאנטרי-פולק האהובה עליו. הסתבר ללא עוררין שהבחור אכן ‏ גיטריסט מחונן, אם כי לא חובב קטעי קישור באופן מיוחד, כי הוא פשוט עבר מקטע למשנהו ללא ‏ דיבורים מיותרים, חוץ ממספר פעמים שבהן הכריז על שיר חדש, שגררו התלהבות רבתי מהקהל (וגם ‏ כמה קטעים של מבוכה מסויימת?) ‏ חלק בלתי נפרד מההופעה הם כמובן מיקה שדה המקסימה, אור זובלסקי על התופים ואלרן דקל על הבס ‏ שהפליאו בכל מה שקשור לקצב (שני האחרונים הצטרפו רק אחרי ההפסקה). לא מכירה את החומר ‏ של מיקה, אבל אהבתי את השילוב בינה לבין גבע מבחינת הקול, כי היא קצת מאזנת אותו ומתחברת ‏ יפה לסגנון.‏ גבע שר על האהבה הנכזבת, האבודה, ועל זו הבלתי מושגת – לכאורה נושאים בנאליים שכל יוצר ‏ מתחיל כותב עליהם. אמנם יש "ניחוח קל" של נסיון הליכה-בתלם-המוכר של הרוקרים הגדולים (מישהו ‏ אמר ניל יאנג?), אך גם מעין רעננות שמעניקה למילים יחוד משלהן, ובהחלט מעוררת ציפיה לעתיד.‏ לאורך כל ההופעה יכולתי לדמיין את גבע בלבוש קאובוי, בתוך מוטל-דרכים אמריקאי מעופש, מטביע ‏ יגונו בכוס בירה. שירים נוגים בהחלט עושים לו (ולקהל) את זה...‏ מצפה להופעות הבאות, ותודה ליפית על הכרטיס,‏ אסנת

gal1983

New member
והנה איך היה לי ... ../images/Emo4.gif

מכיוון שעל הבוקר העירו אותי עם טלפון על מבחן שהוקדם בכמה שבועות, אני אצטרך לקצר ולמהר ככה שאין עריכה אז לא לצחוק על שגיאות הכתיב המרובות ועל הניסוח, יש? אפשר להתחיל. זה התחיל כמו אחד הערבים המוצלחים ביותר, הרוח הייתה קרירה ונעימה, תמר אייזנמן נתנה בראש במערכת של דידי ואני בדרך לידידה שפאקינג לא ראיתי כמעט 3 שנים, לא יודע בכלל איך נזכרתי בה איך נתקלנו שוב אחד בשניה אבל הבטחתי לה שאם היא תבוא איתי להופעה של גבע אז היא תתקל באחד היוצרים המוכשרים ביותר שיצא או ייצא לה לראות בתקופה הקרובה – היא לקחה את זה בשתי ידיים. טוב נו, איימתי עליה שאם היא לא תבוא היא לא תראה אותי עוד 3 שנים. בלי להתברבר יותר מדי בחיפה ( מסתבר שאלו באתר EMAP יודעים לכתוב את הדרך נכון ) ותוך שניה מצאנו חניה ואנחנו כבר בתוך המרתף. במייל שקיבלתי מהחברה במרתף הומלץ לי להגיע חצי שעה לפני תחילת המופע , בתור בחור דיי חששן – צייתי כמובן. ואחרתי רק קצת. נכנסים והמקום כבר דיי מלא ושימו לב – יושבים על הרצפה, אה ? על הרצפה ? מה זה מוניקה סקס פה , מה זה הדבר הזה ? דווקא דיי מגניב. התיישבנו ליד איתי שעשה סאונד ( מצוין ) בתקווה שבאמת שם יהיה הסאונד הטוב ביותר וברקע נוגן לו דיסק שקיבלתי מחברה טובה לא מזמן של להקה שנקראת – LOVE ומבחינתי זה כבר היה סימן לתחילתו של עוד ערב מצוין. ההופעה התחילה עם איחור סטנדרטי של 20 דקות שזה מצוין יחסית למה שהורגלתי אליו במרכז אבל משהו לא הסתדר לי שם. גבע שבחר להתחיל עם sunny day ואחריו rider פשוט היה נראה עייף. אחרי שיר או שניים הוא הזמין את מיקה לעלות לבמה ותאמינו או לא היא פשוט עלתה עליו בקולה והשתלטה קלות על הכל. (מהופעה להופעה אני מחבב אותה יותר ) והשיא הגיעה כשהם שרו שיר שלה (freedom ) – שיר שלדעתי האישית הוא נחמד מאוד אבל הוא קצת היה נשמע כאילו זה קאבר למשהו ששמעו בעבר. מיד אחר כך הם שרו את sun bird ולרגע היה נדמה לי שהכל נשכח ונשאר מאחור וההופעה עולה לגבהים חדשים מיד אחר כך היה ביצוע לwall of sound והתקווה שלי קרסה – כל כך אוהב את השיר הזה , הגרסא הראשונית של השיר ששמעתי בסינדרום עלתה אלף אלפי עשרות אלפי עם לא מאות אלפי אלפים על הגרסא של המרתף , היא פשוט הייתה כבויה ולא כיפית . כל כך התאכזבתי. תוך כדי דכאון היה גם את days ומיד אחר כך יצאנו להפסקה של 20 דקות לעשן – מה זה השטויות האלה ? יצאנו החוצה אני מסתכל על אותה ידידה ואומר לה : תראי , אני באמת לא יודע מה קרה , אולי הוא פשוט עייף אחרי ההופעה של אתמול ששמעתי שהייתה עילוי , זה לא ההופעה הכי טובה שתראי בתקופה הקרובה. היא מסתכלת עלי חזרה ואומרת : תגיד מה אתה דפוק , זאת ההופעה הכי טובה שראיתי בחיים שלי , הוא מעולה הגבע הזה שלך ! אייך זה יכול להיות שלא שמעתי עליו אף פעם ? הוא כבר הוציא דיסק נכון ? כמה הוא עולה ?. אני המום – כנראה שלא היינו באותה הופעה או שאני באמת דפוק. לא יודע מה גבע עישן שם מאחורה (אם בכלל הוא מעשן ) אבל זה עשה סוויץ קטלני להופעה, הוא עלה לבמה עם ההרכב בתוספת של החמודון הזובלסקינון מאחורה ופתאום הייתה הופעה כיפית ואנרגטית – אבל עדין לא מהמשובחות שראיתי , מה לעשות אי אפשר לעשות כל הופעה יותר טובה מקודמתה. יצוייין וישובח קטע של ג'אם שלא יבייש שום נגן גאז' שבוצע בlong summer שפשוט היה משובח לחלוטין – ואם גבע קורא את זה אז זה היה פשוט חוויה. Me wants more!! Rosemery's eyes – שיר מדהים. שיר מדהים. שיר מדהים. העיצוב של המרתף נורא נחמד. ותכל'ס חסרתם לי מאוד האנשים שאני הולך איתם בדרך כלל לגבע ועכשיו לא היו איתי ברגעים הקשים של הצפון. ממש הרגשתי את זה. אה ודרך אגב הבחורה שבאה איתי אחרי החלק השני נשארה פעורת פה לחלוטין. אז אולי זה רק אני. הנה מה שהיה רשום על הדף ברצפה זה נראה לי תואם את מה שבוצע חוץ מmodren love שנראה לי שבוצע גם לקראת סוף ההופעה Sunny day Rider Wintercold (a) Freedom (g) Sun bird The wall of sound ______________________ Turning turning Don't want to leave Birthday Rosemery's eyes Memories And once again Believe me (E) Long summer night ___________________ The bird and the hill

gal1983

New member
אהה ותודה

על ההזמנה כמובן
ליפית ולבלו סאן. הרגשתי ממש סלב מול האנשים שעמדו לידי בתור.

כמה דברים

תודה על המחמאות. לגבי כמה דברים שנראו לך מוזרים (צורת הישיבה וההפסקה, למשל) - מתרגלים לזה אחרי פעם אחת... ההפסקה היא לצורכי עישון (כי לא מעשנים באולם). בדרך כלל זה גם עושה טוב לקהל ולאמנים והסט השני בדרך כלל טוב יותר מהראשון (בלי קשר למה שהיה ביום שישי דוקא). אף אמן לא יכול להיות בדיוק אותו דבר בכל מופע שלו. אני חשבתי שהיה מופע טוב אבל אולי ראית אחרים של גבע שהיו טובים יותר. יום עסל יום בסל. ותודה לבלו סאן ולפורום שנתנו לך כרטיס כדי שאח"כ תכתוב על המופע

למעלה