גבע אלון בתמונע 16/3- חוות דעת

גבע אלון בתמונע 16/3- חוות דעת

את גבע אלון ראיתי בהופעת יחיד אקוסטית, ובהופעה אקוסטית מרהיבה בהרכב של 7 נגנים. ביום שישי הלכתי לראשונה, עם ציפיות גבוהות בעקבות מה שראיתי עד כה, להופעה החשמלית. ההופעה נפתחה בשלושה שירים שעשו לי פשוט טוב על הלב. גבע מרשים בביצועיו על הגיטרה, השירה שלו מעולה ובכלל – כל ההופעה הזאת היא ברמה שלא רואים פה בארץ לעיתים קרובות. הרמוניות נהדרות (אני מתה על הקולות בשירים!) לחנים מעניינים, ובכלל – איזה שואו! קשה לי לומר מתי בדיוק זה קרה, אולי כשהוא החליף גיטרה אבל אני לא בטוחה, הרגשתי שזה כבר נהיה נורא רועש. מצד אחד זה מדהים כמה שגיטרה אחת בליווי בסיסי ומינימלי ביותר יכולה למלא לגמרי אולם שלם, ורק גבע אלון מסוגל לזה, מצד שני – זה גרם לי להרגיש הרבה פחות בנוח. כמובן שאני משווה להופעות בהרכב האקוסטי שמבחינתי הוא היה מנצח, אבל אני חושבת שגם ב"תנאי מעבדה" הייתי מרגישה שהיה שם קצת יותר מדי. קשה לי להגיד מה יותר מדי אבל לפחות ממרומי גילי, ההופעה הזאת יותר קשה לעיכול (תרגעו, אני בשנות ה-20 לחיי). בנוסף, אני לא זוכרת את השמות של השירים החדשים, אבל לפחות שניים מהם נשמעו לי מאוד לא מאורגנים ופחות ידידותיים מהשירים מהאלבום הקודם, אבל היי – זה באמת כבר עניין של טעם. מה אני מקשקשת, בעצם הכל זה עניין של טעם... בכל אופן – שלא תבינו אותי לא נכון. מאוד מאוד מאוד נהניתי ואני מקווה להגיע להופעה הזאת שוב מתישהו, ואני גם ממליצה בחום לכל מי שקורא את השורות האלה לבוא לצפות בפלא הוירטואוזי הזה שנקרא גבע אלון, מלווה בנגנים וזמרים מדהימים שמנגנים ביחד כאילו הם נולדו בשביל לעמוד שם על במה אחת. אגב, מי שהרשים אותי במיוחד הפעם ומעניין שלא הבחנתי בו בעבר באופן מיוחד, הוא אור זובלסקי על התופים שעשה שם עבודה מושלמת, מהוקצעת אך מלאת רגש ועדינות שלא תמצאו אצל הרבה מתופפים. מדובר ב100% כשרון. ת.ש.

choo

Active member
אכן החשמלית לא מתאימה, ואיפה איילנד

גם בהופעה האחרונה שלו במרתף עשר, החלק השני היה עם גיטרה חשמלית. או שהוא החליד קצת (קשה להאמין) - או שזה פשוט לא מתאים לחומר הנוכחי - זה לא הפליינג בייבי. והיה חסר הליווי של שגיא איילנד. פחות בגיטרה, יותר במפוחית - בהופעה הלפני-אחרונה במרתף עשר, שהייתה הטובה ביותר שלהם שראיתי, הם נתנו דואט גיטרת-גבע-מפוחית-איילנדית ממושך, שהרים את התקרה (וזה קשה - תקרת בטון של מרתף, אתם יודעים ;) כנראה שגבע החליט שהוא מתגעגע לחשמלית שלו - ומצידו שהקהל יסבול. אם הוא כבר מנגן בחשמלית - אז עד הסוף. לפולק מתאים הרבה יותר גבע על האקוסטית, במיוחד כשהוא מפעיל את ה-PL-ים, וגורם לה להשמע כמו חשמלית :)

hashomerret

New member
וקצת ממני...

לגבע אלון יש אחלה שירים, אבל מה שהכי טוב בהם זה לאו דווקא הלחן והמילים אלא הביצועים. וזה מה שמייחד אותו משאר האמנים שיש להם אחלה שירים. וגם את האלבום אני אוהבת בעיקר בגלל זה. אמנם יש שם כמה שירים מעולים, אבל סביר להניח שלא הייתי שומעת אותו יותר מפעמיים שלוש אם לא ההפקה המקסימה שלו ואיך שהוא נשמע נקי אבל בכל זאת מלוכלך ובועט. ההתלהבות האמיתית שלי מגבע אלון זינקה רק אחרי שראיתי אותו בהופעה עם גיטרה אקוסטית בידיו. לא ראיתי אף פעם דבר כזה. ולראות אותו בהופעה זה אומר לא למצמץ במשך קצת יותר משעה ובעיקר להיות בהלם. אז הפעם הראשונה שראיתי אותו בגירסא החשמלית הייתה בשישי האחרון בערב בתמונע. והמסקנה היא שבשביל שאני ממש אמשיך להתלהב מההופעות שלו אני צריכה ללכת רק לאקוסטיות. היא הייתה הופעה טובה, כן? וההרכב גם הוא ניגן מצוין, והיו שניים שלושה שירים שממש הצדיקו אותו (במיוחד turning turning בביצוע מטורף) אבל מלווה בהרכב גבע נותן קצת פחות מעצמו וזה נורא חבל למי שיודע מה הוא מפספס. וגם מי שלא ידע באותו ערב יכול היה לצאת עם ההרגשה הזאת, כי גבע התנדב להזכיר לכולם בהדרן שמקומו עם האקוסטית- בביצוע עוצר נשימה וארוך במיוחד ל relaxation. עוד כמה דברים – היה ממש מחמם לראות איך הוא מילא את תמונע בשישי בערב הגשום. גם אחרי שלא הצלחתי להיכנס להופעה האקוסטית בצוזמאן שבוע שעבר בכלל לא חשבתי שצריך להזמין מקומות בתמונע. (מזל שזה לא היה תלוי בי...) מיקה שדה די מיותרת שם לדעתי. חוץ מכמה קולות רקע במקומות שממש צריך, היא נראתה קצת משועממת עם התוף מרים שם בצד. אולי שווה לתת לה תפקיד משמעותי יותר? השירים החדשים מעולים, ומשמח מאוד לשמוע שאוטוטו מתחילה עבודה על אלבום חדש. כיף לגלות שהם הולכים באותו כיוון של קודמיהם. עדיין לא שבענו בשביל שהוא ישנה סגנון. דרך נהדרת להעביר את שישי בערב
ותודה לפורום רוק ישראלי על הכרטיס!

למעלה