גבע בסוזן דלל, אתמול...

Idan Katz

New member
גבע בסוזן דלל, אתמול...

משהו רע קרה אתמול בסוזן דלל. למשל, בסוזן דלל מתחילים הופעות ממש ממש בזמן ואני לא רגיל לזה. איחור של 20 דקות (לאחר שהקופות נסגרו) זיכה אותנו לפחות בכניסה חינם, אפילו ללא קשר להזמנה שהיתה (תודה ליפית בכל מקרה..) אני לא יודע איך היה שם לפני שאני הגעתי, אבל ממה שאני ראיתי מדובר בהופעה מפוספסת של האמן הכי טוב בישראל כרגע. סאונד - גרוע. עם דגש ענקי על גיטרה אקוסטית שהיא כלי כ"כ מרכזי בהופעות של גבע. אני סופג דברים כאלו בד"כ אבל זה היה יותר מידי קרוב לבלתי שמיע. מעבר לזה הסאונד היה בסדר אם כי יבש מידי, וחלש, לא כזה שאתה מצפה לשמוע בהופעות "open air" שכאלו.. הקהל, הוא לא הקהל הקבוע של גבע. הקהל של גבע הוא לא כזה שישלם 75 ש"ח לכרטיס (מסתבר, ודיי בצדק). קצת הוסיף ליובש. מעבר לזה, תקלות טכניות, מגבר גיטרה שמפסיק לעבוד, גיטרה לא מכוונת..זה *לא* משהו שאמור להרוס הופעה. אלה דברים שקורים. אבל כנראה רצף של כל מיני דברים כאלה גרמו להכל להיות כבד מידי, כי בחלק מהזמן גבע נראה רציני מידי וכאילו מנסה להלחם בכל מיני דברים ושמעו את זה אפילו קצת בנגינה ובשירה (לא יודע, בסוף, ברילקסיישן זה היה נשמע כאילו נחתה עליו צרידות מטורפת כזו שכמעט ומנעה ממנו לשיר). חבל כי להופעה הזו היה פוטנציאל, בכ"ז נווה צדק מקום מדהים והכל...אבל כנראה שלמרות זאת בסוזן דלל יש אווירה מבוגרת מידי;] בכל מקרה היה נחמד כמובן, זה לא היה יכול להיות כ-ז-ה רע, היה ביצוע לSUN BIRD פעם ראשונה ששמעתי בלייב (חבל על הסאונד אקוסטית..) וFREEDOM של מיקה שהיה גם ממש מרשים. עוד נק' לחיוב הן שמיקה פתחה קצת יותר את הפה ושרה תפקידים חדשים, במקומות שלא שמעתי אותה שרה עד עכשיו, ובזווית העין גם קלטתי איזה דברים יפים נדב עושה, מה שהיה קשה לשים לב אליו בהשקה בבארבי למשל.. בלט בחסרונו THE BIRD & THE HILL - או שהם עשו את זה לפני שהגעתי, אבל קשה לי להאמין שתקעו אותו בהתחלה. סה"כ, למי שפספס אין הרבה מה להצטער, פשוט תפסו את ההופעה הבאה ויש סיכוי אפילו שתהנו יותר=] שבת שלום.

Indian Friend

New member
../images/Emo45.gif

גם לי זה די קלקל, כל השטויות האלה של הסאונד... חשבתי שתהיה הופעה מיוחדת קצת יותר, בכל זאת הופעה בחוץ- זה תמיד מוסיף משהו. כמות הקהל שראיתי היתה פחותה מהציפיות שלי, אבל בהתאם למחיר הכרטיס אני מניחה... בין שיר לשיר יכולתי לשמוע את הדופק שלי כמעט מרוב שהיה שקט. אני לא מאוד רגילה לזה, אבל זה דווקא דבר די טוב. הכל היה לי מתורבת מדי, ולפעמים נדמה היה שזה מתורבת ומעונב (לא באמת) קצת יותר מדי גם בשביל ההופעה הזו- הכל רשמי מאוד, מלא מאבטחים, מותר לשבת אך ורק על הכיסאות, מותר לעשן רק ליד העץ- כמו שאמר לי השומר הנחמד, לא יודעת, אולי זו סתם התחושה שלי שנוצרה מכל הדברים ביחד. אני רגילה למתכונת שונה וחופשיה יותר של ההופעות האלה וזו היתה מעט חנוקה כנראה. הסאונד הוסיף כל פעם חטא על פשע כשהתעלל שם במוזיקה היפה, ואני כל הזמן חשבתי- מה יהיה על האנשים שזוהי ההופעה הראשונה שהם רואים של גבע? איך בדיוק הם אמורים לרצות לחזור? אפילו אפרת גוש הלכה באמצע, ובתור אחת שמה-זה מזייפת בהופעות הייתי מצפה ממנה ליותר (
) ועידן- The bird & the hill לא היה בכלל... גם אני התבאסתי.. אבל לך תדע, אולי במצב כזה היה עדיף שלא יהיה
בסה"כ זה לא שסבלתי בהופעה, קשה לסבול בהופעות האלה, פשוט הרגשתי שהיה שונה מאוד- ולא לכיוון הטוב, אבל כל הופעה היא חוויה, ולפעמים צריך גם כאלה כדי שיעצימו הופעות אחרות. או משהו כזה. שבת שלום
וממש לא אכפת לי שכתבתי מבולגן

zippa

New member
ולי זו דווקא היתה חוויה מתקנת.. ../images/Emo41.gif

אחרי אינספור המלצות על גבע אלון לפני כמה חודשים הלכתי עם חבר טוב לשמוע/לראות אותו בצוזאמן. לא הייתי משתמשת במילה "אכזבה", כי מראש ידעתי שהוא לא לגמרי כוס התה שלי, אבל אחרי שלל הסופרלטיבים, היה קשה שלא לחוש תחושה קלה של החמצה. בקיצור, לא הצטרפתי למעריצים. שמחתי להגדיר את עצמי כמעריכה, כי אין ספק שהבחור יודע מה הוא עושה, אבל לטעם שלי הוא לא קלע. אחרי אותה הופעה הבטחתי ליפית שאני אתן לו עוד הזדמנות, והבטחות צריך לקיים. אחרי פרץ ההמלצות המחודש, בעקבות האלבום החדש והופעת ההשקה בבארבי, החלטתי שהגיע הזמן to keep up to my word. קסמה לי גם האפשרות לראות הופעה בסוזן דלל, במיוחד אחרי שאזלו הכרטיסים להופעה של הבנות נחמה ביום שלישי. הצעתי לאותו חבר טוב שהיה איתי בצוזאמן לתת גם כן הזדמנות נוספת לגבע, ושמנו פעמינו לעבר נווה צדק. חברה שהיתה חכמה מספיק להזמין כרטיסים מראש לבנות נחמה סיפרה לי שההופעה שלהן התחילה מאד מוקדם, אז דאגנו להגיע בזמן (נתנו לעצמנו עוד רבע שעה של הליכה לאיבוד בנווה צדק. מישהו מוכן להסביר לי איך מתמצאים במקום הזה?! חבר יקר, אם וכאשר תקרא את זה, הערכתי הכנה נתונה לחוש ההתמצאות שלך. עם יכולות החנייה שלי ויכולות הניווט שלך - איש לא יכול לנו
). היה בהחלט מרענן לראות הופעה במיקום שכזה, על אף שהניחוחות מ"בליני" הסיחו את דעתי מדי פעם מהמתרחש על הבמה. הסדרנים היו קצת קשוחים מדי לטעמי - לא הרשו לשמור מקומות, התעקשו שאנשים ימלאו את השורות הראשונות לפני שאפשרו לאנשים להתחיל לשבת כמו שבא להם. הם טענו שזה בגלל שבהופעות אחרות היה הרבה בלאגן, אבל נראה לי שעדיף היה לפתור את הבעיה בעזרת סימון מקומות במקום להכעיס אנשים. מההופעה עצמה ממש ממש ממש (!!) נהניתי. הופעה חשמלית ובליווי מלא עושה לגבע, לדעתי ולטעמי, רק טוב. אני משערת שאני גם מתחברת יותר לשירים מהאלבום החדש, שמן הסתם לא שמעתי בהופעה בצוזאמן. ולי דווקא לא היתה בעיה עם הסאונד. להפך - שמעתי כמו שצריך את כולם, והקול של גבע נשמע לי הרבה יותר טוב משזכרתי. מיקה שדה נשמעה נפלא, והשיר שהיא כתבה היה השיר שהכי אהבתי בהופעה. אני אפילו שוקלת ללכת להופעה שלה בקפה ביאליק השבוע. היו באמת כמה בעיות טכניות (מגבר שהספיק לעבוד, למשל), אבל במהלך ההופעה חשבתי לעצמי שאלו בדיוק הדברים שבגללם אני כל כך אוהבת הופעות. אלו דברים שלא יכולים להתרחש בדיסק, מן הסתם, והם מכריחים את האומן לחיות את הרגע, להתמודד עם מה שקורה כאן ועכשיו, להביא את המוזיקה שלו לחיים האמיתיים. אני אוהבת את זה. מה שכן, זו בהחלט היתה אחת מההופעות השקטות ביותר שהייתי בהן, גם מבחינת הקהל וגם מבחינת הפניות של גבע אלינו. קראתי שגם בהופעות אחרות בסוזן דלל זה היה כך, אז אולי זו זו היתה אשמת הריחות מבליני.. אני עדין לא מגדירה את גבע כאחד מהאומנים האהובים עלי, וההופעות שלו אפילו לא יזכו להיכנס ליומן שלי, אבל אם יזדמן - אני בהחלט אשמח ללכת לעוד הופעות (חשמליות!) שלו. היה כיף.

zippa

New member
ושכחתי - תודה ליפית על הכרטיס!

ועל החיבוקים וההערות/הארות

bleeding guitar

New member
שקלתי באמת אם היית בהופעה אחרת ../images/Emo168.gif

מעידן ורוני לא שמתי לב לבעיות מיוחדות בסאונד, אם היו לי הם לא הפריעו. הקטע עם המגבר, ואללה קורה, וזה נתן לו אפשרות לחזור קצת לאקוסטית שירים מהאלבום הראשון לא רע. בסוף relaxation ההרגשה שלי היתה שנעשה נורא מאולץ רק בגלל ההיא בקהל שביקשה והוא הבטיח במרתף. איבוד הקול בשיר נו גם קורה מה לעשות, אבל היה נחמד לראות איך הוא מסיים את השיר עם קול גמור... בכל מקרה נכון היה קהל קצת יבש, שאני עוד צחקתי שבטח מחכה שמיקה תרקוד מאחורה או משהו, והוא לא שיתף הרבה פעולה אבל חפיף. הלהקה על הבמה נתנה את שלה, אם כי דווקא מאלרן התאכזבתי בהופעה... ולא מבחינת נגינה, הוא בד"כ הרבה יותר פעיל בהופעה מריץ צחוקים שטויות, זה לא הופעה בלי אלרן ביד עם בירה צועק לכולם לחיים, ביום חמישי הוא נראה לי קצת משועמם, והתעורר לקראת הסוף. עצם זה שההופעה היתה בחוץ זה כבר היה מיוחד, היו עיבודים שונים לשירים ממה שרגילים בד"כ. ב- BELIVE ME הכניסו גיטרות במקום מפוחית
זה היה נשמע מוזר אבל המפוחית חזרה ב- modren love מן הסתם, שם התופים נשמעו לי יותר מידי אבל יותר מידי לחלוטין חזקים חוץ מזה אני ממש נהניתי, היה כיף, ולהתראות בהופעה הבאה [לא עם zippa אבל לא צריך חחח
]

Idan Katz

New member
הגיטרה בbelive me..

הסולו גיטרה במקום מפוחית שם, נשמע כאילו הוא שכח לשים את המפוחית וקלט את זה רק כשהסולו הגיע.. אבל אנחנו נסלח לו, זה גבע=]

למעלה