ג'בראן ח'ליל ג'בראן.... על אמונה

uoli13

New member
ג'בראן ח'ליל ג'בראן.... על אמונה

האמונה היא כל המעשים והרצונות, ואשר אינו מעשה ורצון, אלא פתיעות ופליאות,המפכות בחדרי הנפש, גם עת תוגל היד אבן או תארג בנול, מי יכול לשים גבולים בין גורלו לבין מעשיו, בין האמונה לבין מקרה היום? מי יוכל לפרש שעותיו לפניו ולומר: אלו לאל,ואלו לעצמי:אלו לנפשי,ואלו לגופי? כל שעותיך-כנפים משיקות בחלל מישות לישות, זה הלובש מוסרו כמתעטף בגדי חמודות, מוטב עירם יהא, רוח וחמה לא יקרעו נקבים בעורו. וזה המכון דרכיו לצים ידועים, כולא את צפור שירו בכלוב. שירי הפרא לא ירונו מאחורי גדר ותיל. וזה אשר אמונה לו כחלון, ברצותו פותח, וברוצות נועל, עדיין לא דרכה רגלו במעון הנפש, אשר בו חלונות מערב עד ערב. כל ימיך-אמונתך ומקדשך. כל עת שתתכנס בצלו,קח עמך הכל. קח את המחרשה,המכוש, הקרנס והנבל, הדברים השרויים עמך לצרך ולעונג. כי גם בהזיות לא תגבה מעל פסגתך, ולא תשפיל רדת ממוסודתיך. קח את כל בני-האדם אל מקדשך, כי בהעריצך לא תמריא מע תקוותיהם, ובהצניעך לא תמק,מיאושם לא תשפל. ואם תדע את הבורא,אל נא תהא פותר חידות. מוטב,התבונן סביבך,וראהו משתעשע עם ילדיך, הבט למרחב, וראהו צועד בענן ,פורש זרועותיו לעת אור וחום, ושומטן לעת גשם. ראהו מחיך בפרחים ,ומניף כפיו ללטף את צמרות העצים ***************תרגום עפרה גולנד

מנסי

New member
UOLI13 .על איזה אמונה מדובר?

יש אנשים כאלה כמוני ברמת הבנת הנקרא שאולי לא יצליחו להבין אותך ! על מה מדובר? על אמונה באלוהים או אמונה בחיים? לא הבנתי ! אולי במילים פשוטות בבקשה!!!!!!!!!

uoli13

New member
../images/Emo142.gif--מנסי..... يا ص&#15

תלוי באיזה הבט הסתכלתה על ההודעה, אם קשרת אותה לשרשור הקודם, אז אני מביה למה לא הייתה מובנת לך,{הכוונה..W ...اللة}. אז ממש לא התכוונתי להגיב על השרשור הקודם לכן היא לא תגובה אלא הודעה נפרדת.לגבי התגובה האחרונה שלך בנושה אני מכבדת את אומונתך, ואת אומץ לבך ,בלהגיד את האני מאמין שלך, למרות כל ההתלהמות והאגריסביות שבה תוקפים את הדת המוסלמת ולא בצדק כי כל המתלהמים הנ"ל ,מועלם לא קראו את הקוראן ולא התבנונו בו, אחרת לא היו תוקפים אתו בצורה הגסה הזאת. בקשר להודעה שלי היא נלקחה מהספר המפורסם {אלנבי}לא חושבת שאתה לאמכיר ואם לא אני ממלצה לך עליו בחום כי לדעתי הוא ספר נפלא. עכשיו תקרא את הקטע מחדש תתבונן בו ותפנים אתו ואם בכל זאת תרצה להתדיין על הנושא אני כאן...

uoli13

New member
منسي.. يا

هيك كان قصدي يكون العنوان
بس ما ظبت معي

uoli13

New member
יא מנסיי כיפאק.../images/Emo141.gif

בקראה הראשונה לא הבנתה ,בפעם השניה הבנת ולא הבנתה, בפעם השלישית תביןוברבעית תבין טוב מאוד.

dor_ian

New member
אתה יכול לעזור לי!

אני מחפש כבר זמן מה שיר של ג'בראן ח'ליל ג'בראן שהוא נערץ בעיני. שכחתי את שם השיר אבל הוא מדבר על המסיכות שאנו לובשים בחיים ועל הרצון העז להפטר מהן. אם יש לך אותו במקרה מתורגם לעברית (לא יודע לקרוא ערבית), אני ממש אשמח. תודה.

uoli13

New member
אני לא מצליחה לזכר בשיר

שאתה מחפש אולי בספר השרים בשם {אלמואקב....???]אני אחפש

dor_ian

New member
אני מודה לך

פעם מצאתי אותו באינטרנט והוא אבד לי. אני אינני יודע באיזה ספר הוא נמצא. את מכירה את השיר הזה? אם לא אז שווה לך למצוא אותו. תודה על העזרה.

למעלה