גבריאל VS. טובת הכלל

Dafi the Mighty

New member
גבריאל VS. טובת הכלל

זינה כל הזמן אומרת שגבריאל יותר חשובה לה מטובת הכלל. מצד אחד ברור שזה נכון- רואים את זה בOne Against an Army, Legacy ועוד ועוד, שאני פשוט לא זוכרת כרגע. אבל היום בפרק ("הטבעת") כשזינה הייתה מוקפת באודין ובגרינהילדה ובולקריות האלה, אודין אמר לה שאם היא תביא לו את הטבעת הוא יעזוב אותה ואת גבריאל ואני חושבת שהוא התכוון לזה ברצינות. זינה ידעה שהיא תאבד את מה שהיא הכי מעריכה, היא ידעה שזה לאבד את גבריאל. אז זה או להביא את הטבעת ולהציל אותה ואת גבריאל כנגד טובת הכלל, או לשים את הטבעת, לאבד את גבריאל בצורה כלשהיא לטובת הכלל- כדי שאודין לא יקבל את הטבעת. זינה בחרה את טובת הכלל.

אני גם חשבתי על זה, אבל!

אני חושבת שזינה העדיפה לאבד את מה שהכי חשוב לה - האופי שלה וגבריאל- מאשר להרגיש אחראית לזה שלאודין יהיה כוח עצום והוא כנראה ישתמש בו לרעה. זה שהיא מאבדת את גבריאל לא אומר שמשהו רע יקרה לגבריאל, גבי חיה - היא לא נפגעה כתוצאה מזה שזינה עשתה את מה שהיא עשתה...זה יותר פוגע בה מאשר בגבריאל.

זהו בדיוק.

במקרים האחרים שהזכרת זה היה החיים של גבריאל לעומת טובת הכלל, אבל כאן גבריאל נשארת בחיים ובטוחה מכל פגע. זינה מספיק פעמים היתה מוכנה להקריב את חייה שלה בשביל חייה של גבריאל, וטובת הכלל לעומת חייה של גבריאל, אבל פה לא היה מדובר בחייה, אלא במשהו בזינה עצמה, וזינה ידעה את זה.

Dafi the Mighty

New member
אה...

וזינה שאומרת שגבריאל זה הדבר הכי טוב בחיים שלה מוכנה לשכוח את זה ולוותר על זה ככה? אני לא אומרת שגבריאל היא לא הדבר הכי טוב בחיים שלה, אבל איך זה שזינה מוכנה לוותר על זה?

כי זה או זה או למות....

חוץ מזה את באמת חושבת שאודין היה עוזב אותה לנפשה? ראית אי פעם סרט שבו הרע אמר משהו בסגנון של "תן לי מה שאני רוצה ואני אשחרר אותך" ובאמת עושה את זה? הוא הרי היה לוקח את הטבעת והורג אותה, ומה היא היתה משיגה בזה?

OrphanOfWar

New member
לא הבנתי משהו ../images/Emo53.gif

ענידת הטבעת לא היתה אמורה להשמיד את הדבר האהוב מכל לבנאדם שעונד אותה? אם אני אמורה להסיק מכך שהטבעת גרמה לזינה "לאבד את עצמה", זותומרת ש"עצמה" היה הדבר הכי חשוב לה? (ולא גבריאל?) לא ברור לי.......

Dafi the Mighty

New member
כן, זה דיי מבלבל...

זה כאילו שהיא שכחה את גבריאל ושגבריאל הפכה אותה למי שהיא, וככה היא גם איבדה את המהות שלה כי היא איבדה את גבריאל. לא יודעת, זה עדיין לא מתחבר לי כמו שצריך.

בפרק אמרו את זה אחרת...

נראה לי שכשברונהילדה ראתה את זינה אחרי שהיא שמה את הטבעת, ברונהילדה אמרה לזינה שהיא איבדה את מה שהכי חשוב לה - הזכרון והאופי שלה, לגבריאל היא אומרת שזינה איבדה את גבריאל בתור המשהו שהכי חשוב לה...

Dafi the Mighty

New member
וואו...

חשבתי על זה בכלליות, אבל לא ממש עיכלתי. טוב, אני צריכה לחשוב על זה רגע...

בעקרון זה בגלל משהו אחר....

הטבעת הורגת את הדבר בתוך האדם שהוא הכי אוהב. זינה הכי אוהבת את גבריאל, כי גבריאל היא חלק ממנה, אז היא איבדה כל זכרון שלה. הנקודה היא שבגלל שגבריאל היא חלק כלכך משמעותי מהאישיות של זינה, היא איבדה את עצמה. לא רגע, אמרו את זה כבר. אני זוכר שכשראיתי את הפרק היה לי לזה יופי של הסבר, אבל שכחתי אותו

OrphanOfWar

New member
זה הגיוני

בהנחה שהאישיות החדשה (יחסית) של זינה היא תוצאה כמעט ישירה של הנוכחות של גביראל בחייה. גם אי אפשר להגיד שהם לא מנסים לדחוף לנו בכל הזדמנות אפשרית (במיוחד בעונה הנוכחית) את הרעיון שגבריאל שינתה את זינה. כאילו, הבנו כבר!

Dafi the Mighty

New member
כן... זה נכון...

אבל זה עדיין מוזר. נראה לי שאם זינה שכחה את גבריאל אז כמו שברונהילדה אמרה- היא שכחה את הזהות החדשה שלה, אבל למה זינה שכחה את העבר שלה? את האישה שהיא הייתה לפני גבריאל? זה היה יכול להיות מאד מעניין אם היא הייתה חוזרת להיות מרושעת...

כן, גם אני חשבתי על זה....

אבל זה לא שהיא איבדה את הזכרון של גבריאל, היא איבדה את האישיות שלה שהיתה מושפעת מגבריאל, אבל האישיות גם מושפעת מהעבר. האישיות היא מכלול של כל נסיון העבר, וזינה כנראה מרוצה מהאישיות הנוכחית שלה, ממה שגבריאל גרמה לה להיות, אבל בכל זאת, האישיות כוללת את *כל* הזכרון, לא רק חלק ממנו... זה ההסבר שלי לפחות.

הצפייה השניה בטרילוגיה

בערוץ 10 בהחלט עזרה לסדר את כל הסיפור בראש. אבל דבר אחד עוד לא הבנתי - האם גוש הזהב נועד להיות טבעת, או שזה רק רעיון של זינה (ואז, איך אמורים בכלל להשתמש בחתיכת זהב לא מעובדת?), ומאיפה הרעיון שרק מי שלא נטש את האהבה יוכל להשתמש בכוח של הטבעת?

OrphanOfWar

New member
לפי מה שזכור לי

גוש הזהב הלא מעובד לא אמור להשפיע, כמדומני בתחילת החלק הראשון נאמר שיש ליצור טבעת מהגוש. ולגבי נטישת האהבה (מי ש*נטש* את האהבה יוכל לנצל את כח הטבעת, ולא להיפך), אודין אומר זאת לזינה - היא כבר יודעת את זה אבל זו הפעם הראשונה שאנחנו שומעים את זה. זה בטח מבוסס על איזו מיתולוגיה מוכרת, יכול להיות מעניין להשוות למקור...

xena1000

New member
תשובה!!!!!!

לזינה הכי חשוב היתה גבריאל ובגלל זה היא לא זכרה אותה!

OrphanOfWar

New member
תשובה ממצה ומדויקת! ../images/Emo45.gif

הסבר פילוסופי - כל דבר שקיים בעולמנו, בעצם קיים בתודעה שלנו, במה שאנו מכירים. ברגע שאנו מאבדים את התודעה, אנו מאבדים בהתאמה את כל מה שחשוב לנו, ביחד עם עוד דברים פחות חשובים, כנראה. לכן, כאשר זינה איבדה את הזכרון (המודעות) שלה, היא איבדה את הקיום של גבריאל בעולם שלה, וכך איבדה בעצם את גבריאל. אוקיי, עכשיו חטפתי כאב ראש מההסבר של עצמי.

xena son

New member
היייי אלעד

זה xena son מה המצב? תישמה אני נורא מיצער אני חודשיים בפורום ואני לא הבנתי את התקנון ועכשיו קראתי כי לא ידעתי למה סמים ספוילר וכו´ אני יודע שאתה שונא אותי בגלל זה אני רק רציתי להגיד סליחה ושלא היתכוונתי לעשות את זה ורציתי גם להכיר חברים.

למעלה