גברים אנחנו פחות גבריים ובעתיד עוד יותר גרוע

ERIK122

New member
גברים אנחנו פחות גבריים ובעתיד עוד יותר גרוע

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3487410,00... מומחים באמריקה כבר פתרו את הבעיה עוד בשנת 2004. במאמר שהתפרסם באותה שנה (ואחר כך סוכם בעיתונות) ובדק את קצב התדלדלות כרומוזום הY והורמון הטסטוסטרון עם כול דור ודור הם הגיעו למסקנה שלכימיקלים יש תפקיד מסוים בתופעה אבל הוא זניח ואחראי לכ-4% בלבד מההאצה שחלה בשנים האחרונות בהתדלדלות הגנטיקה הגברית. את האשם העיקרי הם תולים בתרבות ובאורח החיים המודרני שמסרס את הגבר ולא מאפשר לו לבטא את הדחפים הטבעיים שלו. מצד אחד כמות הגירויים גדלה לאין שיעור ומצד שני כך גם הציפייה מהגברים לשליטה עצמית. דיכוי הדחפים למין ואלימות הם האשם העיקרי בכול הסיפור הזה. הדיכוי הזה לא רק שגורם לגברים סבל (ואני בטוח שכול גבר יסכים) אלא גם נזק בריאותי שמתבטא אפילו בגנטיקה. וגם לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין זאת שהרי הדחפים האלה נועדו לעזור לאנושות לשרוד ולהתרבות ולכן אדם שמדכא את צרכיו הטבעיים מאותת לטבע שאין ברצונו לשרוד והטבע מעניש אותו על כך. הרי לא לשווא אנחנו מרגישים טוב אחרי סיפוק צרכים ומרגישים רע בעת התאפקות (להשתין, לנשום, לשתות וכו'). הטבע מתקשר איתנו דרך הצרכים והדחפים שלנו ומעניק לנו גמול או עונש בהתאם להתנהגותינו. במילים יותר ילדותיות, אם גבר רוצה לתת למישהו שהעליב אותו אגרוף לפנים או למשש למישהי שמגרה אותו מינית את העכוז - הדבר הבריא עבורו יהיה לעשות זאת ואם הוא יתאפק הוא ירגיש סבל וזה יגרום לו נזק בריאותי (מעבר לתחושת הדחק הנפשי שזה מעורר בו באותו הרגע). כלומר, אדם צריך להגיב לגירויים ודחפים, כי מטרתם ברורה. מי שנלחם בטבע, נלחם בעצמו ופוגע בעצמו. אחד הפרופסורים שהשתתפו במחקר היה הולנדי בעל שם עולמי והוא הוסיף שאפילו גירויים קטנים כמו הרצון לתקוע גרפס, לצעוק, לגרד וכו' יכולים לגרום נזק כלשהו לגוף אם ידוכאו. המחקר עסק בעיקר בדחפים ונושא הדחף המיני היה רק אחד מיני רבים. דיכוי ההשתנה לדוגמה מחליש את שרירי שלפוחית השתן ומעלה את הסיכון לחוסר שליטה בסוגרים בגיל מבוגר יותר. עיכוב הטלת הצואה גורם לכך שרעלים נספגים למחזור הדם ומרעילים את הגוף כולו. אפילו הדחפים להפליץ, להקיא ולהתעטש לא אמורים להיות מדוכאים. אבל את הנזק הגדול ביותר לבריאות האדם (ובין היתר גם לאון המיני) גורם דיכוי השינה. יממה אחת ללא שינה גורמת נזק הפיך למוח (בתנאי שבלילה הבא האדם יישן יותר מהרגיל), אבל דיכוי השינה מעבר לכך יגרום למוח נזק בלתי הפיך (תמותת תאי מוח, בלבול בקשרים הסינאפטיים, חוסר איזון במוליכים העצביים ועוד). אם הנזק הזה מצטבר לאורך זמן מסוים בסופו של דבר יכולים להתחיל להופיע סימפטומים מאוד לא נעימים - שיכחה, חוסר היכולת להתרכז, עייפות כרונית, אפתיה, חוסר איזון הורמונלי, הצטברות רעלים, פגיעה קוגניטיבית ועוד. בקיצור, זה אחד המאמרים היותר מעניינים שקראתי בחיי אבל לצערי אני לא זוכר את שמו. אני אחפש אותו מחר ומקווה לפרסם כאן

RoieS316

New member
אז עכשיו

אם אני הולך ברחוב ותופס למישהי את התחת ולפני שהיא עומדת לסטור לי, אני אגיד לה שזו סכנת חיים אם היא לא תיתן לי?

אבל היא כבר "נתנה"

כלומר תפסת... אם כבר שלא תקים מהומה/תעשה בעיות, זה לא בשליטתך, אתה רק דואג לבריאותך! בעניין ההשתנה, זה נשמע לי הפוך -- האיפוק דורש מאמץ שרירים. האם אחד עדיין מרגיש סבל כאשר הוא לא מדכה את הדחף באופן אקטיבי, אלא מפנים את הזכות הטבעית של האישה על ישבנה...

Clementina 888

New member

EdisonGirl

New member
יתכן שנסחפנו?

באמת מעניין אותי לראות מקור למחקרים האלה, לא שזה באמת משנה, כי לצערנו מחקרים לעיתים מבוססי אינטרסים :) אני חושבת שהדבר היחיד שפוגע בגברים ובנשים כאחד, זה אורח החיים המטורלל הזה שאנו חיים בו, שדורש מאיתנו להיות הכי אנושיים שיש אבל בקצב של רובוט... לגבי הידללות כרומוזום Y, מה זה משנה? לא ממש הבנתי, הרי אין לביצית שום צורך בכמות ענקית של כרומוזום Y, אלא בכאלה חזקים שיעשו את הדרך בצורה הכי טובה והכי מהירה ישרות אליה, ויותר מזה, הרי יש צד לאישה צד ב"אשמה" אם נולד בן או בת. יש נשים שהקליטה שלהם לכרומוזום Y היא פשוט עלובה, אז אולי בכלל הבעיה היא בהידרדרות של הקליטה ברחם המין הנשי ולא בייצור הכרומוזומים במין הגברי? קשה לדעת.

הגיוני יותר שזה הפוך, לא?

כלומר, הגיוני יותר בעיניי שכרומוזום Y וטסטוסטרון בכמות גדולה גורמים לגבר להתנהג באופן "גרוע" יותר על פי הנורמות החברתיות הנהוגות (להתנהג באופן אלים ובוטה, וכדומה), ומכיוון שעם הזמן החולף נשים פחות ופחות מעוניינות בגברים כאלה ומגדירות דווקא את הרגישות והאסתטיות כתכונות הנעלות, הגברים שנושאים פחות כרומוזום Y וטסטוסטרון הם הגברים שהמין האנושי משמר, כי הם נחשבים לאיכותיים יותר בימינו? צריך לזכור ש"דרך הטבע" לא לגמרי רלוונטית לגבינו בימים אלו, הרי התאמצנו כל כך להבדיל את עצמנו מבעלי החיים האחרים, ואין ספק שהגבר החזק יותר הוא לאו דווקא זה שמתרבה יותר (כמו שקורה בטבע), ואף להפך - גברים שמתנהגים באופן שלא תואם את הנורמות החברתיות (אלימים ובוטים) עשויים להכחד עם הזמן, כי הם כיום נחשבים לפחות-איכותיים... זו רק התאוריה שלי, כן? אבל אין ספק שזה נושא מעניין :)

במקום לדכא, לנטב נכון ובאופן בריא.

נכון שצריך ללכת עם הטבע ולא נגדו. אבל יש אפשרות לנטב את כל הדחפים באופן נכון ובריא. לדוגמא, גבר שצריך הרבה מין שיחלוק זאת עם זוגתו, ויתרום כך גם לזוגיות ולהנאה של שניהם. ויצר "האלימות" כפי שהוגדר במאמר , הוא יצר רע אם האדם תוקף חס ושלום יצור אחר, אבל במקום לתקוף מישהו חס ושלום, ניתן גם את היצר הזה לנטב למקום בריא - לצאת לרוץ, לעשות הרבה ספורט וכו'... הטבע הוא הרמוני וכולו אהבה, והגבר צריך להפיץ אהבה בעולם ולא אלימות חס ושלום. וזה מה שנשים אוהבות :) אגב, בכתובים נאמר שאדם שיש לו טבע לשפוך דם ילך להיות שוחט, וינטב זאת לקדושה.

וואו, אהבתי את השוחט.. כל כך חכם וחיובי

שמתי לב שלתורה, להלכה, לחז"ל, למי שתרצו - יש לפעמים משפטים ופתרונות וחוכמות פשוט מדהימים.. היו אנשים באמת גדולים וחכמים בתקופות ההן.. (ואת זה אומרת אתאיסטית מוחלטת, למען הסר ספק.. זה מגיע ממקום של הערכה אמיתית והתפעלות, ולא ממקום של דת)

MyTaoWay

New member
ההמלצות שלי הן

אם לגבר יש יצר לחימה שילך להתאמן באומנויות לחימה. אם רוצה סקס, או חברה. אם לא אז יש בימנו דרכים אחרות... ולישון מספיק שעות ביום. כמו כן יודעת שיש כמה מזונות שלא טובים לגברים, למשל סויה !

למעלה