גברים בוחרים בחורה דומה לאמא שלהם?

גברים בוחרים בחורה דומה לאמא שלהם?

זה נכון או סתם קלישאה מחורבנת? האם גברים מנסים למצוא בחורה, שתהיה קרובה בתכונותיה לאמא שלהם? שהאווירה שהיתה להם בבית תהיה להם בכל חייהם? או שזה סתם פשוט תסביך? ובכלל? כמה אתם חושבים שמערכת היחסים של ההורים שלכם משפיעה על הדרך בה אתם אוהבים? שנה אזרחית טובה.

תהייה טובה

לדעתי כן. גברים מחפשים מישהי שדומה לאמא שלהם אפילו אם זה מעצבן אותם... חבר שלי כל הזמן משתגע מהפולניות שלי, וככה בעצם התייחסו אליו כל החיים, הוא מת על זה.. הוא תמיד צוחק ואומר , שאמא שלו תמיד אמרה שבסוף הוא ימצא מישהי שתדאג לו ותאמר לו מה לעשות- וזה באמת קרה. בקשר לשאלה השנייה, זהו עוד יותר מדע מדוייק. הקשרים שלנו מושפעים ישירות ממה שראינו בתור ילדים וחווינו עם ההורים בבית. לי יש סרטים שכל הגברים בוגדים ושאולי זה לא כל כך נורא,כל עוד זה בלי רגש... לו יש סרטים, אסור לשאול מתי הוא יחזור ולאן הוא הולך או שהוא אומר לבד או שעדיף לשתוק, בדרך כלל הוא יגיד מתוך התחשבות, אבל הוא בסרטים לגמרי כי תמיד לחצו עליו לומר מתי הוא חוזר ולאן הולך, אסור לשים שקיות במקרר כי ככה היה בבית...... מהבית שלו דוקא יש לנו דוגמה טובה, אף אחד לא מבין מה ההורים שלו עושים יחד, אבל טוב להם, הם הפכים גמורים והם מאושרים, זה נותן המון השראה. נורא יפה לראות. סבא וסבתא שלי פשוט תלויים אחד בשני, פעילים, עושים , מטיילים...גם מקור השראה אדיר. כשאני רואה ילד שגם ההוריםשלו גרושים וגם סבא וסבתא מגיל קטן, אני באמת תוהה מאיפה הוא יקבל את המושג הזה שנקרא בית ומשפחה מתפקדים בעתיד. וחבל שיש כל כך הרבה ילדים שסובלים מזה, יש אינספור דוגמאות לאיך הדפיקויות או המעלות של ההורים משפיעות על קשר זוגי. אינתי, אתה מרגיש שבחרת את אהובתך בהשראת ההורים?

זה הכלים והמודל

ת'אמת, זה פשוט מה שאתה מכיר. אלא אם כן, אתה מודע לבעייתיות של מערכת היחסים של ההורים שלך כבר מגיל צעיר. אתה לוקח איתך את הכלים שאתה רואה כל החיים שלך, לטוב ולרע. עצם העובדה שאתה נכנס למערכת צבאית ש"מקפיאה" את הראייה שלך לגבי כל מני תחומים "אזרחיים" לכמה שנים טובות, גם לא בדיוק עוזרת.

נועם m

New member
גם כשאתה מודע לבעייתיות...

זה עדין משפיע עליך. גם "אני לעולם לא אהיה ככה" היא השפעה.

Cobe Anan

New member
עבד דווקא חיפש בחורה שדומה לאחותו..

ומצא, אגב. זה לא עניין של ``דווקא`` ההורים. ההורים הם פשוט בד``כ הדמויות הדומיננטיות ביותר בחייו המוקדמים של אדם, ולכן מהווים מודל מסויים לחיקוי ולהצבת סטנדרטים. אני, למשל, העליתי לאורך תקופת ההתבגרות הרבה מאד שאלות לגבי התנהגותם של ההורים שלי, ולא לקחתי את ההתנהגות שלהם כמובנת מאליה. אני מעריך אותם, אבל לא הייתי רוצה להיות אדם כמו אבא שלי, ולא להיות נשוי לאישה שתדמה לאמא שלי. המודלים שלי להשראה היו אנשים אחרים- אחותי, גיסי, חברים וידידות. דבר שני, אני לא חושב שההורים שלך אחראים באופן ישיר לאופן התנהלות הקשרים שלך. הקשרים שלנו תלויים קודם כל ביחסי הגומלין בינינו לבין בנות הזוג שלנו, ואלא אם תהיה אבא שלך, תתחתן עם בחורה כמו אמא שלך, ותחיו בסביבה זהה לזאת שהיתה שם לפני 30 שנה, לא גבוה הסיכוי לשחזר את מערכת היחסים של ההורים שלך.. עובדה: אמא שלי גרושה פעמיים, ולמרות זאת אני לא רואה את מערכת היחסים שלי עם דקלה כזמנית.. טוב, דבר איתי!

נועם m

New member
אני חושבת שהדבר המשמעותי ביותר,

הוא בסופו של דבר אופיו של הילד, ועד כמה הוא מזכיר את הוריו, ולא האווירה הטובה או הרעה שהייתה בבית הוריו. אנחנו תמיד נושפע המודל של ההורים, אך מידת ההשפעה ואופי ההשפעה הם דברים שיש להם יותר זיקה לילד עצמו, מאשר למודל של ההורים.

khamala

New member
מניסיון ...

היה לי חבר שהתברר שאני דומה מאוד לאמא שלו - במיוחד מבחינה חיצונית. הוא אמר לי את זה, חבר שלו אמר לי את זה, וכשראיתי אותה הבנתי את הדימיון. הקשר ביננו היה מאוד "חזק" - במובן מסוים, אבל מתוסבך לאללה במובן אחר. המון מטענים שהיו לו כלפי אימו הוא העביר לי... בסוף כמובן נפרדנו, בצורה מכוערת למדי. לא ממולץ להיות דומה לאמא במיוחד.

Shining Dark

New member
נראה לי...

שהוא חיפש חברה שדומה לאמא בגלל המטענים שלו, הוא עשה עלייך השלכות מטורפות כנראה ובגלל זה הקשר שלכם היה מתוסבך.. אבל זה באמת בגלל שהיו לו בעיות מהבית.. לא כולם מחפשים חברה שדומה לאמא :)

khamala

New member
למען האמת...

הקשר שלו עם כל הבחורות שהיו בחייו היה מתוסבך ( לפי הסיפורים שלו). אני רק עוד דוגמא בכל מערכות הקשרים ה הרסניות שאותן הוא ניהל. אבל אני חושבת שבגלל הדמיון שלי לאמא שלו - זה היה דבק יחסית חזק בקשר שלנו, אבל זה לא היה יתרון כי זה גרם לקשר להראות כאילו הוא מובל לאיזה כיוון חיובי - כשלמעשה הוא הלך לכיוון הרסני. אני חושבת שמי שמחפש בחורה שדומה למשהו - לא משנה- אמא, אחות , אקסית וכו'....זה בעייתי כשלעצמו. זה נסיון לעשות איזה "תיקון" ובדרך כלל את הופכת להיות אובייקט בקשר הזה. בוא נאמר, שעדיף להיות דומה לכלב שלו, לחתול או לכל חיה אחרת - הרבה פחות מטענים...

michelle2113

New member
אני לא יודעת אם חבר שלי חווה את

אמא שלו כ"אמא האולטימטיבית" שדואגת ומטפלת, אמא שלו לא בדיוק דומיננטית במשפחה, לעומתה אני מאוד דואגת לו (לא שהיא לא- פשוט הדרכים שלנו להראות זאת שונות), מכבסת לו, אופה לו, עוזרת לו בארגון תיק וכאלה... אני לאחרונה באמת חושבת הרבה על כך שאני ממש אמא בשבילו (מאז שהוא התגייס לפחות) ואת האמת? הקשר שלנו...טפו טפו..

למעלה