"גברים בעידן המודרני"-תהיות

"גברים בעידן המודרני"-תהיות

אנו קוראים לתקופה ההיא "תקופת הרנסנס"אבל בשבילם זה היה עידן מודרני. בעוד 200 שנה אולי יקראו לעידן סופר מודרני ואנו נהיה מיושנים. למעשה כל תקופה היא עידן חדש או מודרני בעבר ובעתיד. האם יש לזה משמעות מיוחדת לתקופה זו?האם בגלל שכעת זה התקופה האחרונה בתקופות החיים אז תמיד התקופה האחרונה תיקרא:העידן המודרני? ומהו גבר בעידן מודרני?מישהו שנולד אחרי מלחמת יום הכיפורים או מלחמת המפרץ?מישהו שמעל גיל 40 או 50 לא "מוצא" את עצמו כעת? האם תפקידי הגבר השתנו מהעידנים הקודמים?בעבר היו מלחמות וגם כעת והגברים לרוב לחמו.פולטיקה הייתה ועודנה ברובה ע"י הגברים.אז הגברים בעידן המודרני שונים מגברים בתקופות אחרות?

אש אש

New member
דבר אחד משותף לכל התקופות../images/Emo11.gif

נו? נו? אביר? ניחוש 1. נכון! באף תקופה לא הצליח הגבר להבין את האישה
אני גם תוהה,גברים בני 40 פלוס,פתאום שכחו את הבית והשורשים שכחו על מה גדלו והתחנכו,מצליחים להתעלם מהכול,למען הבנת האישה בעידן זה,ומי האישה? בת כמה היא? זו הנאבקת...חיילת בצבא? שמתעקשת להיות פייטרית,ולהוכיח שאיננה שונה מהגבר? או אחת בת 40 גרושה,שנישבר לה איך העולם החברה התייחסה אליה בעבר,או הבעל שלקח אותה כמובן מאליה. ועכשיו בעצם מעבירה את הערכים האלה לילדיה...אז הדור הבא,אני מניחה הוא חי,ויחיה,באמת בעידן המודרני,אנחנו רק משתפשפים בו:)

אלמרה

New member
ואת לא יכולת להיות יותר מדויקת!!!!!

בידי-יוק לזה התכוונתי כאשר חשבתי על הפורום הזה. רק כאשר הפנמתי שאכן אנחנו הגברים פשוט לא מבינים את הנשים. כן מבינים והיטב אפילו, מה הן אומרות ומבקשות ורוצות... אבל לא מבינים אותן!!! ואני מוקף במספר לא מבוטל של נשים המצליחות יותר ויותר להביע את עצמן ואת הפער הניתן לגישור אמנם, בין תפיסת העולם של הנשים ונקודת התצפית שלהן לבין מה שקורה סביבן בעולם ה"גברי" בו אנו חיים. העידן המודרני או הפוסט-מודרני (אל תתפוס אותי במילה) הוא העידן הנוכחי! בו יש מקום לחשיבה מחודשת בדבר השוויון המלא והנכון בין המיגדרים ובעיקר לתת לנשים את ההזדמנות ליטול את רסן השלטון במנהיגות העולמית (נו כבר הילארי!!!). הוקסמתי במיוחד מההפתעה שציפתה לי כשאישה אחת חכמה ויקרה הסבירה לי כיצד העולם נראה לה מנקודת התצפית הנשית שלה: למה הדבר דומה לטענתה? בית ענק מידות ובו חיים גמדים קטנים וכל הדברים הפשוטים כמו מפסקי החשמל, ברזי המיים וכד' נמצאים בגובה הלא מתאים למידותיהן... (כי הבית תוכנן ונבנה ע"י גוליבר?) זהו הזמן להיערך, כאן המקום ללמוד זה מזו מהו ה"גובה" הנדרש למפסק החשמל, מה יעשה לנו חיים יותר טובים וכד'. אני בטוח שהאנלוגיה ברורה. לדעתה של חברתי היקרה כל המלחמות הללו מאבדות את הבסיס המוצק עליו הן מושתתות והוא המאבק על "של מי יותר גדול"... ולהן הרי אין דחף כזה... אז אבירי היקר, אני סבור שצריך לשקול את הנושא הזה לאור מה שהנשים חושבות ומנקודת תצפיתן שלהן... מה אתה אומר?

שרונהה

New member
העולם מתוכנן בי די יוק..

והוא מושלם!!!! מה שצריך זה רק לשנות את נקודת התצפית.......

נסיכה9

New member
אכן כן!

העולם מתוכנן ומושלם. לבנים יש את החלק שלהם ולבנות את החלק שלהן. מי שמנסה לערבב או לשנות את החלקים - סופו אכזבה!!! השוני הוא הנפלא והמיוחד שיש ביננו - והחיבור הזה מקסים!

מנהל פורום יקר

אני מסיק שכל הסיפור של גברים בעידן המודרני מבוסס הרבה לגבי תחום הנשים.מצטער לומר אבל לדעתי לגברים אין אובססיה כזאת לגבי תחום גברים-נשים והיחסים ביניהם.נשים עוסקות יותר מידי באובססיה זו. האם נשים הן צריכות לתת את המשקל להתייחסות הגברים בעידן זה? לא שותף למחשבה שצריך לתת משקל יתר ליחסים בין המינים.לדעתי יש יותר מידי "רעש"בנושא זה מאשר המציאות האמיתית.

אלמרה

New member
דעותינו שונות אביר יקר, עם זאת אני

מוכן להילחם על זכותך להחזיק בדעתך גם אם היא שונה בתכלית משלי. במדינה דמוקראטית מן היותר חופשיות בעולם ועל גבי פלטפורמה כל כך נטולת צנזורה כמו "תפוז אנשים" - זהו כבוד עבורנו שהתברכנו בפלורליזם וחופש ביטוי. המשך לתת ביטוי לדעותיך ותרומתך לפורום זה ואיכות השיח הפתוח בו, מוערכת מאוד.

מנהל פורום יקר -אכלתי אותה

רציתי לפתוח בעיצומים בפורום לשם תוספת שכר עבור תרומתי אבל עקב המחמאות שלך אעבוד בחינם.במילא ביום כיפור אני צם אז אין לי צורך בקניית מצרכים.כרגע.

שילה1

New member
למה עיצומים?עלה לירושליים,פגוש../images/Emo8.gif

את כל ה"חשובים",ואם גם לא יעזור-ערוך סרט קצר בו תככב בערום,ואז...אולי! ועד יום כיפור,אבירוש,מה תאכל?אהה?

אלמרה

New member
על מאבקה הנחוש של הגב' כנאפו ...

כתבתי בפורום השני שלי.. את התפנית שהיא עשתה במאבק עוד בטרם הסרט (כבר בנסיעתה עם חבורת ליצים לז'נבה) וכל שכן כעת בהתערטלות המאוד לא מחמיאה שלה - אני מגדיר כפיספוס שלה. היא גרמה למסמס את הדיון בבעיה כאובה ומעיסוק בגופו של ענין היא גרמה לציבור לדון בגופה שלה עצמה. אז אם אתה רוצה דוקא ללכת בעקבותיה ובעצת שילה1 - אתה מוזמן רק לעשות מעט כושר ולבנות ריבועים בבטן לפני שאתה מצטלם... בכ"ז... אתה יודע...

לא הגזמת ? ? ?

אני לא ממש בעסק אבל מה כלכך בלתי אפשרי בלהבין אישה ( קשה כן אבל לא . . . ) צריך פשוט לקבל שזה יצור שונה . . . אחר אבל עדין אנחנו שני חצאים של אותו זן ! אני חושב שזה אפשרי . ( ואחד הדברים או אולי הדבר הכי ניפלא בעולם לעשות . ) ( לא ? )

אש אש

New member
אתה ממש לא מבין אה?../images/Emo68.gif

לקבל,זה לא להבין. ומה זה כל כך בלתי אפשרי להבין אישה? אנחנו לא מבינות את עצמינו,אתה רוצה להבין אותנו?
אש.

Annutzka

New member
גברים, נשים - החיים בעידן המודרני

שלום לכולכם, אני חדשה כאן וקודם כל רציתי להגיד שלום. אני חושבת ש"מודרני" זה מה שאנחנו עושים מהחיים. זה לא תקופה היסטורית, או אנתרופולוגית. אם נחייה כמו שחיו כל האנשים לפנינו במהלך ההסטוריה, אין שום דבר מודרני בבעידן שלנו. אבל אם נהיה אמיצים, לקחת את התקופה שלנו, או יותר נכון את החיים שלנו, למקומות חדשים - הפכנו את העידן שלנו לחדש או למודרני. ובקשר לגברים ונשים - אם נמשיך להסתכל על היחסים ביניהם, ועל התפקידים שלהם, ועל המאבק ביניהם - מאותה נקודת מבט קיימת, שוב נשאר ארכאיים. אני בכל אופן, מאמינה שאנחנו יכולים לפרוץ את התבניות הקיימות בתפיסה שלנו על החיים.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה Anuutzka

את צודקת, יש לנו כאן ענין פחות עם הגדרות ויותר עם אנשים ובני אדם. אנחנו קובעים את גורלנו ואיכות חיינו - במעשי ידינו ובמחדלינו.

על הרנסאנס המודרני

שלום לך אביר מודרני. לא בכדי בחרת לך כינוי של אביר, והוספת לו מודרני. פעם אביר חפן בתוכו המון ערכים, אבל גם היה לו שריון, סוס, חרב,ולפעמים שולחן עגול
היום האביר המודרני הוא אולי בעל כל מאפייני האביר, והמודרני מרמז שהסוס באורווה, גם השריון והקסדה, שלא לדבר על החרב שתלויה כדרך עבודות אמנות על הקיר. גברים בעידן המודרני הם גברים, שחיים בעידן אחר, חדש, מודרני, שהיו הו בכי הרבה שינויים ביחידת זמן הסטורית על פני כל הזמנים. קח דוגמה את האינטרנט ואת הפורום. פעם כשהגבר היה לבד, הוא היה ניגש לפאב או באר, שותה כוסית, ומוצא לו חבר לשיחה. היום הוא אולי ניגש למקרר לפני שהוא שולח יד למחשב, ואופס, יש לו המון חברים, איתם הוא מנהל שיחות בר דהיינו, שיחות מלב אל לב מבלי להכיר את הבן אדם בכלל, ומבלי לדאוג, שמחר בבקר הוא ימצא את עצמו בעמוד הראשון של המקומון ( ליתר בטחון הוא גכ מוצא לעצמו שם בדוי) העידן המודרני שינה את הגברים וגם את הנשים בגלל המון דברים שאת רובם אתה מכיר, ויש להם השפעה אחרת על היחסים בין המינים, ועל התרומה לזוגיות. האהבה ודאי שינתה את פניה, למרות שמדובר באיזה כימיקל טבעי שאיש עדין לא גילה אותו, ברור שהריטואלים שהיא יוצאת אחרים לגמרי. הגברים בעידן המודרני שונים בתכלית מגברים בתקופות האחרות, בגלל שהתקופה אחרת. גם הנשים שונות בהתאמה למרות שלכאורה הם עדין ממשיכים למלא את התפקידים המסורתיים שגם הם לכאורה, ועוברים שינוי, כי אם יש מסורת מה היא בעצם ? אני מקווה שעזרתי במשהו בתהיה, ואם לא יום כיפורים יהיה בעזרי והסליחה תגיע גם אלי שנה מוצלחת לך ולכל באי הפורום

למעלה