גברת ישראלי

אבישי10

New member
גברת ישראלי

גברת ישראלי קמה הבוקר כדי לחנך רוכבי כביש. זה לא הפריע לה לעקוף על פס לבן, בצומת, בכביש עירוני וללא ראות.
במשך עשרים שניות נסעה צמוד אליי, בניגוד לכיוון התנועה תוך שהיא מסתכלת עליי כשאני רוכב ב 45 קמ"ש ומטיפה לי לרכב בצד ימין של הנתיב.
גם אחרי שעצרנו היא ממשיכה להטיף.
כל נסיון לשכנע אותה שהיא טועה ומסכנת את כולנו עלו בתוהו תוך שהיא מקללת אותי וממשיכה לדרכה.
ניתן למשטרה ולשופט לנסות לשכנע אותה.

סרטון

moshik171

New member
ממה שאני רואה

היי

זה לא שהיא צודקת אבל גם הרוכבים שרוכבים לפני הצלם הם לא משהו.
ולמה אני אומר את זה משום שהם רוכבים לרוכב המסלול. פניה שמאלה הם צמודים לפס הלבן פניה ימינה הם צמודים לפס הצהוב.
זה בעייתי גם מבחינת רכבים שרוצים לעקוף וגם מבחינת רוכבים אחרים שרוצים לעקוף. אתה בא לעקוף משמאל והרוכב שלפניך נצמד לחלק השמאלי. מילא זה היה טור דה פרנס, כבישים פנויים אבל זה לא המצב.

רכיבות בטוחות לכולם.
מושיק

אילון22

New member
גב' ישראלי לא סבלנית... אבל צודקת

וגם אתם לא משהו... בכביש חד סיטרי (חד מסלולי) צריך להצמד טוב-טוב לשוליים ולא לרכב באמצע הכביש
אם אתה רוצה להציג את זה לשופט כעדות תתכונן לנזיפה חמורה...

אבישי10

New member
הייתי מסכים איתך

אם הרוכבים מעכבים התנועה.
מכיוון שרכבנו במהירות המותרת המקסימלית לקטע זה, אנחנו חלוקים.

אילון22

New member
תקנה 128

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

YotamKa

New member
רוכבים האופניים בסרט התנהגו בסדר, אפשר היה לרכוב

יותר ימינה, אבל הירידה מזכרון היא מהירה וברגע שלקחת 'קו' בסיבוב עדיף להצמד אליו מה גם שאין שוליים אלא גדר ושפת מדרכה במקומם אז לא ניתן כך לרכוב צמוד לימין 'ככל האפשר'. הרוכבים לא פטפטו ביניהם ולא רכבו לרוחב הכביש.

נהגת המכונית יכולה היתה להיות יותר סבלנית. כולה דקה עד לצומת למטה. היא לא צפרה, אז צריך להאמין לרוכב שקיללה וכו.

yuvalind

New member
על אופניים אני שפן

ולא מעניין אותי מה אומר החוק. אני רוכב הכי בטוח שאני יכול ולא תמיד זה עולה בקנה אחד עם הכתוב בתקנות.
אם אין שוליים - לי מרגיש הכי מסוכן להדבק לימין ולעשות קולות שאני לא שם.
חלק גדול מהנהגים לוקחים את זה כהזמנה להתעלם ממני וכמעט מגלחים תו"כ מעבר קרוב מדי.
הרבה יותר בטוח לרכב באמצע הנתיב.
רוצים לעקוף - שיעקפו כמו שהם עוקפים רכב.
כשיש לי אפשרות בטוחה לרדת לשוליים או לקחת יותר ימינה ע"מ לאפשר להם לעקוף - אני אעשה את זה.

מעדיף לקבל דו"ח או למצוא את עצמי מסביר את זה לשוטר ולא למצוא את עצמי על מראה ימנית של נהג יום שישי.

ariasdo

New member
אני מעדיף לא לשחק ראש בראש - עם נהג עצבני בירידה של 6% - 11%

ItsikH

Member
"קרוב ככל האפשר" כלומר לפי שיקול דעתו, במצב המתואר
כשהוא במהירות המירבית המותרת או בקרבתה:
  • מצד אחד התקרבות יתרה לשפת הכביש מסכנת אותו בעליל - בדוק אישית, ומאז הנזקים שלי אני מקפיד לרכוב בתוך הנתיב ממש כשמהירותי גבוהה, ומנסיון מצער, אילו תפגע בגלל התקרבותך היתרה לשפת הכביש, תצטרך לחפש את החברים שלך לכיסוי הנזק.
  • ומצד שני, אינו מפריע לתנועה בהתרחקו משפת הכביש במרחק בטוח כאמור.

ariasdo

New member
כדי למנוע חיכוך שיורדים קבוצה צריך לשחרר אחד אחד בהפרש זמן

מתאם שלא יהיה מצב שרוכבים מהירים עוקפים אחרים וזזים למרכז הכביש .

מציע לך לא לגשת עם הסרטון למשטרה זה דוגמה לא כל כך טובה להצדיק רק את הרוכבים למרות שגם המכונית עובר קו לבן .

מה שאני רואה בסרטון גם בוחן משטרתי רואה .
בסרטון מהשנייה ה 30 עד 45 2 הרוכבים נמצאם באזור מרכז הכביש
שים לב שבתחילת הירידה בקטע המתון המהירות מתקרבת ל 60 ק"מש ולקרת הפניה בקטע תלול בולמים ויורדים ל 40 קמ"ש ונמצאם במרכז הכביש שהרכב ממש מאחור זה מתכון לתאונה .

בקשר לקללות וביטויים מעליבים של הנהגת זה השפה במזרח התיכון שכועסים ויש עצבים , בזה המשטרה לא מטפלת במצבה היום .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
בירידות מומלץ לשמור מרחק בין הרוכבים

אבישי10

New member
לא יהיה סוף להלקאה העצמית של הרוכבים?!

לא רכבתם צמוד לימין, לא היו רווחים, לא היה מספיק לחץ אוויר בגלגלים....
אם במקרה הנ"ל הרוכבים לא רכבו בצורה סבירה, אז כנראה שבאמת אין אפשרות לרכב מחוץ לראש ציפור.

אגב, היה רכב ליווי משולט ומצ'וקלק. והנה כבר יבוא מי שיגיד שרכב ליווי זה סכנה לרוכבים...

mrgrin

New member
הסבל הוא חלק בלתי נפרד מהרכיבה מההנאה

אז הלקאה עצמית רק מוסיפה לחוויה

rubber duck

New member
נהגת הרכב הנ"ל אמורה לאבד את רישיון הנהיגה שלה

רוכבי האופניים רכבו במקרה זה בצורה שהתאימה לתנאי הדרך
וגם אל לא , אסור לה בתכלית האיסור לחצות קו לבן
ואת זה היא ביצעה כמה פעמים
אני לא יודע אם בתי המשפט יקבלו את הסירטון
אבל סביר להניח שאם המסריט היה שוטר אזי היא הייתה מזומנת למשטרת התנעוה הקרובה למקום העבירה כדי לדון בפסילה מנהלתית ל 30 יום
וזימון למשפט

ולגבי הרוכבים , כפי שכתבתי שבוע שעבר , טוב מאד שצילמו
ובמקביל קשה לי להגיד איך נכון להגיב כלפיה
וזה שמדובר ברכב שנשא אופניים , רק מחמיר את התנהגותה

שרון

למעלה