"גברת סקודה,יש לך סירוב"

mri10

New member
"גברת סקודה,יש לך סירוב"

היא עמדה לפניי בתור לקופה בסופר השכונתי.אין לי מושג מי היא ומה היא.אט אט היא פרקה את תכולת קנייתה ע"ג המסוע.היו שם מוצרי יסוד למכביר,קמח,סוכר,מוצרי ניקיון וכו'.לא ראיתי שם בקבוק יין מבציר 76' או קילו וחצי גבינת קממבר.הכל בסיסי לחלוטין.

היא הגישה את כרטיס האשראי לקופאית. הקופאית מגהצת,מחכה רגעים ספורים,מביטה חליפות על המסך ועל הלקוחה,ואומרת לה במבטא רוסי כבד ובקול מפוהק "גבירתי יש לך סירוב"

ההיא לא ידעה את נפשה מרוב מבוכה.היא הסמיקה עזות עד תנוכי אוזניה.הביטה לכאן ולשם.לא יודעת מה לעשות עם עצמה."אולי תבדקי שוב" היא הפטירה בלחש לקופאית.עוד ב"אולי" לפני ה"תבדקי" היה ניכר שאפילו היא עצמה לא מאמינה שבפעם השניה משהו ישתנה לטובה.משאלת לב שכזו.

היא כבר החלה להשרך אחרונית כדי להחזיר את כל המוצרים למקומם.ליבם הטוב של קונים נוספים שעמדו בסמוך אליה מנעו ממנה את ההשפלה הכואבת הזו,לכל הפחות לפעם הזו.שלושה קונים השתתפו ביניהם במימון הקנייה.

מן הסתם גם אתם הייתם נוהגים כך??אבל רגע,הסיפור לא נגמר.

סיימתי גם אני את הקניה שלי.למרבה הפלא הכרטיס עבר ללא תקלות מיוחדות.יצאתי לחניון והנה בסמוך אליי הגברת המסורבת מטעינה את המוצרים,אותם מוצרים שנרכשו בטוב ליבם של אחרים,לתוך רכב סקודה סופרב חדש ומצוחצח.

נו,גברת סקודה,שאני לא יתהפך עלייך??

הרי ברור לגמרי שאת לא ענייה מרודה.את לכל היותר סובלת,כמו מאות אלפי אזרחים אחרים, מבעיית התנהלות.מה,גם את בעיות ההתנהלות שלך צריכים אחרים לממן,ועוד אחרים שנוסעים ברכבים זולים משלך בעשרות אלפי שקלים??

בשיחת חברים בשבת, הגענו למסקנה שישנם רבבות רבבות של אזרחים מהסוג הזה.יש להם הכנסה סבירה לחלוטין.אבל ההתנהלות,אוי ההתנהלות,איך שהיא הורגת אותם.

אני לא בא להקל חלילה בבעיית יוקר המחיה ובעובדה שישנם מאות אלפי אזרחים שמשתכרים בדי עמל,עובדים בחריצות מבוקר ועד לילה,ועדיין לא גומרים את החודש.אבל העירבוב המוחלט בין שתי סוגי האוכלוסיות-אלה שאין להם כסף ואלה שאין להם ידיים בשביל כסף,מקשה על הרצון ועל היכולת של אחרים לעזור,לעזור איפה שבאמת צריך לעזור.

בפעם הבאה(שלא יקרה)שמישהו יתקע עם התשלום בקופה נצטרך לרדת ולבדוק שאין לו למבורגיני בחנייה.איזו למבורגיני שאיכשהוא כן הצליחה לעבור לו בכרטיס האשראי.

נ.ב.יהודה פוליקר הוריד 40 ק"ג ממשקלו.גם אתם יכולים.

יום טוב לכווווולם.

דידי 9

New member
התחיל יפה הפוסט שלך.....

סוג של מרגש.
אין לי מושג מי זו הגברת. אבל קשה לי להאמין שאישה שיש לה כסף ורק נתקעה עם הכרטיס בגלל
איזו תקלה, תיקח מאנשים אחרים כסף לקניות שלה..
מוזר לי, וקשה לי להאמין.

mri10

New member
רגע,והסוף לא מרגש

לא 10 ולא 20, 40 קלוגרמים שלמים.קל בעינייך??

PorFavor1

New member
זה מאפיין המון נשים

מה שתיארת זו בעיה של נשים. נשים שצורכות ללא הרף, צורכות ללא הפסקה, קונות עוד ועוד, תכשיטים, איפור, בשמים, נעליים, מגפיים, תחתוני תחרה, חזיות מפוארות, בגדי מותגים, אייפונים, ואז כשהן הולכות לסופר, הן הולכות על הכי חסכני, ו... מגלות שהכרטיס גולד מאסטר שלהן חסום.
&nbsp
אני למשל - מה שאני הכי הכי אוהב, זה לחסוך כמה שיותר כסף בבנק, ולקנות כמה וכמה פחות.
אני אפילו לא טורח לשים שום סכום בפיקדון, מפני שהפקדונות ותוכניות החיסכון הן בדיחה עצובה.
אין לי שום בעיה להיקרא קמצן. שום בעיה בכלל.
מעולם לא קרה לי שחב' האשראי חסמה אותי, או שהצ'ק שלי סורב או משהו דומה לזה. אפילו לא פעם ביובל.
ואין לי שום קשרים עם שום מנהל בנק, ולא בנקאי, ולא שום קשרי פרוטקציה או קשרי ידידות שאני מוציא מהם טובות הנאה מכל סוג.
אני גם לא מאמין בשום קופונים או חברות במועדון או מועדון הנחות, או מועדון צרכנות, או כל בלוף אחר.
רק כסף.
לא מחפש הנחות ולא תשלומים ולא מבצעים, ולא חותם על שום מסמכים אחידים, או חוזים אחידים.
רק משלם והולך.
תמיד עם ג'ינס ישן מלוכלך ונעלי ספורט ישנות ופלאפון פשוט של 90 שקל ( טוקמן ). זה אני...
&nbsp
אני יודע שברגע שאני אכיר בחורה, היא תנסה לשנות אותי ולתמרן אותי.
אני יודע איך איך העסק באמת עובד כשאתה יוצא עם בחורה.

דידי 9

New member

חמוצי. נשים נשים.

PorFavor1

New member
בכלל, מה רע בלהיות קמצן ?

אני באמת לא מבין מה רע בקמצנות, או חסכנות, או שניהם ביחד.
לא מבין....
זו מעלה, זה יתרון.
אני ( לעומת אחרים ) אף פעם לא הייתי צריך לדבר עם בנקאי מסוים ש"מכיר אותי", ואף פעם לא ביקשתי מאף בנקאי שיעשה לי טובות ושיכבד את הצ'ק שלי.
זה כוח. חד וחלק- זה כוח.
כסף הוא כוח, והוא חזק יותר כשאתה שומר על מידת צרכנות נמוכה במיוחד, ומקפיד לשמור עליה "נמוכה".

PorFavor1

New member
אסביר

יש לי את הכוח, ולמעשה, רק לי יש את הכוח לעשות בכסף שלי כרצוני.
יש לי את הכוח שאין להרבה אחרים, כולל לשכנים שלי שהם נשואים ואף הורים לילדים.
כולל לבחורים אחרים שגרים בסמוך לי עם החברה שלהם.

אני כבר מזמן למדתי לחיות ללא סקס, ואני לא מרחם על עצמי כלל וכלל.
זה שאחרים דוחקים אותי בכוח אל הנישה המדוכאת או המדכאת- זה עניינם הפרטי, אבל אני כבר מזמן הבנתי, את מה שהבנתי.
לבזבז את הכסף שלי על שטויות שלא מקדמות אותי לשום מקום, או לבזבז את הכסף שלי על בחורות ועל מתנות ועל בילויים משותפים כשהבחורה שומרת לעצמה את הכסף...... זה לא !
אני מעדיף לעשן שטרות של מאתיים עם טבק של נרגילה, ולא להסכים לזה.
אני מאוד רגשן עם הכסף שלי, וגם אין לי שום כוונה להשתנות.

דידי 9

New member
רגשן עם הכסף שלי

זה מושג מעניין:) חדש לי.

זכותך. אבל לפעמים תחשוב על הדרך. היא חשובה אולי יותר מהקצה שלה.....

PorFavor1

New member
ומהי הדרך?

תמיד יש מישהו שמנסה לנהל אותי, גם כשמדובר בכסף שלי.
כסף נועד קודם כל לתשלומי חובות, לרכישת מוצרי חובה.

כמובן שברגע שנכנסת אישה לחיים... זה כבר אופרה אחרת...
נשים רואות בכסף אמצעי לצרכנות, אמצעי להנאות החיים.
ואני לא רואה כך את הכסף, אני רואה אותו אחרת.

למעשה, אני יכול לחיות אפילו ללא הטוקמן הפשוט שלי. בהחלט יכול. אבל כרגע זה לא קריטי.
זה הרבה יותר זול מאחזקת טלפון בזק.

אני רואה את כל עם ישראל כעם עני מאוד.
גם את השכנים שלי שיוצאים החוצה מבושמים, ושיש להם טלוויזיה פלאזמה ענקית ( לי אין בכלל ), על כולם אני מביט בתחושת מחמץ. עבורי- כולם עניים. הם פשוט לא יודעים זאת בעצמם.
אני יודע את זה ואני לא צריך לשאול אותם.
אני יודע שאני חי במדינה של עניים מכל כיוון אפשרי, עניים הרבה יותר מכפי שנדמה להם.

דידי 9

New member
הדרך=

אלו החיים עצמם.

יש משפט שאומר

החיים זה לא העבר שלך, וגם לא העתיד.
זה בדיוק מה שביניהם. זו הדרך.

המח שלך עובד על עבר-ע"ע נשים ומה שאתה מרגיש וכועס כלפיהן.
ועתיד-התכנון הכספי הזה שלך שנראה לי באופן אישי, קצת מוגזם:)

ואלו סתם שתי דוגמאות שבעיני אותנטיות כדי לתאר מה שאני קולטת ממך באופן רחב יותר..
או-טועה. תמיד יש ת'אופציה.

PorFavor1

New member
לא יודע אם אני כועס על נשים

אמירה כמו "נשים רואות אותך כמו אובייקט" זה מעיד על כעס לגבי נשים?
ככה למדתי שאישה באמת רואה אותך. כמו אובייקט, כמו ארנק. לא יודע אם זה כעס. זה בהחלט גילוי מאכזב.
&nbsp
אני לא מכיר הרבה גברים שחסמו להם את הכרטיס אשראי באופן חד צדדי.
בכסף - נשים מתנהלות אחרת מגברים.

דידי 9

New member
רק בכסף?

בעיניך בהכל, וממה שקראתי זה על הצד השלילי...
אבל לי יש בעיה.
אני לא יודעת לדבר על אנשים במושגים של כמות.

PorFavor1

New member
בוודאי שיש

אבל אני לא רוצה להיכנס לזה מפני שזה התפזרות מהנושא המרכזי.
הנושא המרכזי הוא לחיות ברמת חיים גבוהה מכפי שאתה משתכר, ואמרתי שלפחות לפי תפיסת העולם שלי, זו נטייה של נשים שלא עושות חשבון על הכסף, אלא תחילה מסמנות לעצמן רמת חיים מינימאלית שנראית להן ראויה, ורק לאחר מכן מתמודדות עם התוצאות.
זה רק שרמת החיים הזאת, גבוהה יותר משל הגבר שמשתכר אותו סכום.
&nbsp
מה שטוב בנשים, זה שהן קיימות ושיש להן מקום ממש כמו לגברים.
זה שברא את האישה, ראה הכרח שהאישה תהיה קיימת בעולמנו.
אני גם חושב שהיו תקופות באנושות שהייתה הרמוניה בין הגברים לבין הנשים, ולא רק במשפחה, אלא בכל החברה כולה. זה דבר שכבר אי אפשר לאמר היום....
&nbsp
כיום יש מתח ודיסהרמוניה בין הגבר לאישה. כוונתי לא רק ליחסי בעל אישה, או "זוגיות", אלא בכל מקום אפשרי, גם כשיש פערי גילאים מהותיים.
הדבר נובע מאי הבנה של החברה המודרנית לכך שכל מגדר זקוק ל"פסק זמן" להפסקה, להפרדה מגדרית.
כמובן שבימינו זה כבר לא אפשרי לחזור אחורנית...
לגבר אין שום פינה בעולם שבה מובטח לו ששם לא יפגוש אף אישה.... אין מצב.
לאישה יש המון מסגרות כאלה.
&nbsp

דידי 9

New member
יש מלא מקומות בת"א

שאתה יכול לא לפגוש נשים.

אבל ברצינות-
עזוב אותך פיזור. אני לא אראה את השיחה שלנו כמתפזרת.
תן לי 5 דברים שטובים בנשים, חוץ מזה שהן נבראו.
אפילו 3.

PorFavor1

New member
הכי חשוב זה עבודה

יש מתח בין נשים לגברים בעבודה. גם כשהם לא עובדים אחד מול השני בכלל.
גם כשאין משיכה בכלל.
יש מתח.
המתח קיים.
נוכחות האישה, מסבה למתח, ומשנה את סגנון הביטוי של הגבר כשהיא נוכחת.

דידי 9

New member
אני אגלה סוד.

יש גברים שאני גם במתח לידם:)
זה לא קורה רק לגברים, עם נשים.

למעלה