גברת קולטר ואידיאולוגיה

גברת קולטר ואידיאולוגיה

אתם חושבים שגברת קולטר האמינה אי פעם בערכים של הכנסיה, או שזה היה לא יותר מאינטרס טהור- מאחר והם הקבוצה השלטת והחזקה היא הצטרפה עליהם על מנת לצבור כוח. ניתן לראות את זה למשל, כשמנסים לקטוע מליירה את פאן והיא מצילה אותה משם. זה מראה שהיא כנראה לא מאמינה שלחתוך את הדמון זה באמת דבר טוב, אחרת למה שלא תסכים שיעשו את זה לבת שלה? ב"משקפת הענבר" כשרואים אותה במגיסטריום היא מביטה די בבוז על כל הכמרים, אבל זה אחרי שהיא "עברה צד". אבל השאלה היא, האם היא באמת עברה צד? האם היא באמת היתה אי פעם בצד כלשהו? או שהיא פשוט חברה בהתחלה לצד שנראה לה חזק, אך לאחר מכן, כשפגשה מחדש את בתה, היא לא החליפה צד, אלא רק החליפה אינטרס- במקום לצבור עוד כוח, כעת היא רצתה להגן על הבת שלה. ולכן עזבה את הכנסיה, שמעוניינת להשמיד אותה, וחברה לכוחותיו של לורד עזריאל המעוניינים להגן עליה, אך גם זה לא מתוך אמונה חזקה באבק ובהשתמדת הסמכות, אלא פשוט בשביל ליירה. מה אתם אומרים?

נטעש

New member
רגע רגע רגע...

אם גברת קולטר גילתה רק מאוחר מאוד כי היא אוהבת את בתה, למה היא עצרה רק את החיתוך של ליירה ופאן ולא של ילדים אחרים? ז"א, אם היא לא האמינה בחיתוך, אבל היא רצתה כוח, אז לא היה אכפת לה כבר לחתוך ילדים אחרים בשביל כוח, אבל אז היא עצרה את החיתוך של בתה? אז אולי בעצם הייתה איזו סימפטיה אמהית...? הרי ברור שהיא ידעה שזה מה שהכנסיה עושה בתחנה- מפרידה דמונים מילדים. גברת קולטר מוכנה להיות בכל 'צד' כל עוד ה'צד' עוזר לה להגיע למטרתה.

זה בדיוק מה שאני אומר

בניגוד לאנשי הכנסיה, היא לא היתה אידיאולוגית בעד החיתוך, אלא ידעה שזה יביא לה כוח, וכמובן לא היתה מוכנה שיעשו את זה לילדתה שלה. אני חושב שהרגע של החיתוך הוא רגע קריטי- ברגע הזה התחלף האינטרס של גברת קולטר- אם קודם היא רצתה רק כוח בשביל עצמה, כעת היא רוצה להגן על בתה. העובדה שזה נאצל יותר לא הופכת את זה לפחות אינטרס.

כמו שאמרו לפני...

אצל קולטר אידיאולוגיה היא לא כל כך מרכיב מרכזי, לא כמו שאלת הכדאיות.

orar1

New member
לפי דעתי,

גברת קולטר היא אישה מניפולטיבית שפועלת לפי אינטרסים בלבד. באמת אפשר להגיד שהיא תמיד תלך לצד החזק יותר, שקרוב לודאי שינצח. אבל חשבתי על המלחמה של הצבא של לורד עזריאל מול הצבא של הסמכות. אני לא ממש זוכר מי הוביל במלחמה, אבל אם אני זוכר נכון והיה נראה שצבא הסמכות מנצח, אז גברת קולטר עשתה משהו חריג מהתנהגותה הרגילה- היא עזרה לצד שהיה נראה כמפסיד בכך שהובילה את מטטרון ישר אל לורד עזריאל. למרות זאת- היא הובילה אותו בדרכים מניפולטיביות. נו.. לפחות למטרה טובה
אם היה נראה שעזריאל מנצח, אמנם עדיין הייתה בצד המנצח אבל בכל זאת הקריבה את חייה למטרה טובה. אולי לקראת הסוף זנחה את דרכיה הרעות
אז לפי דעתי כאשר הייתה בצד של הכנסייה זה לא היה יותר מאשר אינטרס אבל כאשר עברה לצד של עזריאל, אמנם זה עדיין אינטרס, אבל לפחות למעשים טובים ולא אינטרס של כוח
בכלל לקראת הסוף היא נעשתה רכה יותר ואפשר לומר ש"טובה" יותר...

אני חושבת

שהיא החליפה את ה"צד" שלה עוד הרבה קודם. ברגע שהיא דאגה לליירה, היא זנחה את מטרותיה ושאיפותיה הזדוניות לשחוט ילדים קטנים ולטמון אותם בקרח. סתם, נו. הבנת.

נועה ob1k4

New member
מטטרון ניסח מצוין את התשובה

כשגברת קולטר עוברת אצלו "סריקה", התוצאה היא שאפתנות ומניפולטיביות טהורה, עם קצת רוע לקינוח. קשה לחשוב שמישהי כזו תאמין בערכים של הכנסיה : שכר ועונש, גיהנום לחוטאים וכדומה.

כן ולא

אני חושבת שגברת קולטר דווקא האמינה באיזשהו אופן, גם אם הקלוש ביותר, באינטרסים של הכנסיה. המחקר לגבי הדמונים והאבק מאוד עניין וסקרן אותה (גם אם לא ממניעים דתיים טהורים) בדיוק כמו שהוא סקרן את הכנסיה. העובדה שהכנסיה מוכנה לפעול בדרכיה ואפילו תחת הנהגתה עזרה לה מאוד במימוש שאיפותיה. אבל לדעתי צריכה להישאל פה שאלה שונה- מהם בדיוק הערכים של הכנסיה? מהם האינטרסים שלה? סביר מאוד להניח שהם דומים מאוד לאלה של גברת קולטר- לחקור את האבק ולגלות מה ההבדל בין דמונים של ילדים לאלה של מבוגרים. אז אולי גברת קולטר לא בדיוק הייתה חסידה של הכנסיה, אבל היא כן האמינה, בתחילה, במטרות מאוד דומות, ולכן בחרה לפעול איתם (וגם ע"מ לצבור כוח, משום שהכנסיה פחות או יותר שולטת על עולמה של ליירה). אני חשובת שבכל מקרה יש מקום בספר בו גברת קולטר "מחליפה צד". ברגע בו היא מחליטה לחטוף את ליירה כדי להגן עליה, היא מוותרת על צבירת כוח ומימוש שאיפותיה, ועל זה אין ויכוח.

אני לא חושב שהיא מוותרת על השאיפות, היא

פשוט מחליפה אותן, מלצבור כוח לעצמה היא עוברת להגן על בתה. זה אמנם אצילי יותר אך זה עדיין אינטרס ולא אמונה באידיאולוגיה של הצד של האבק ולורד עזריאל.

Fairywitch

New member
אני חושבת שהיא רוצה בעיקר כוח-

וכמו רבים בימה"ב של העולם שלנו ממש- היא הלכה עם הכנסיה, כי הכנסיה היא בעלת הכוח. באיזשהו מקום אולי היא גם רצתה למנוע את התגשמות הנבואות למיניהן, רק קיוותה שזה לא יכלול את הבת שלה. כשהיא מגלה שזאת אכן ליירה- היא לא בוחלת בלהחזיק אותה רדומה ואומללה. וזה מביא אותי לתהות- מה לעזאזל היא חשבה לעצמה? להחזיק את ליירה ככה לנצח?

למעלה