פעילות לגיל שנתיים
אמהות יקרות – כאמא לשלוש בנות מקסימות שהגדולה בהן בגן חובה - לבי אתכן. אני חושבת שעד לפני שנה היה ריק גדול בישוב בכל מה שקשור בפעילות לטף, וזאת למרות שהילדים עד גיל בית ספר מהווים אחוז גדול ומשמעותי מתושבי הישוב. בשנה האחרונה ייסדנו את שעות הסיפור שהתחילו בשנה שעברה במתכונת דו-שבועית והשנה בשל הביקוש הרב עברו למתכונת שבועית. בנוסף פתחנו השנה את המשחקייה שנמצאת עדיין בשלבי גיבוש. ובאופן יותר ספציפי - כפי שכבר כתבתי כאן בעבר, לאור דרישת הקהל - אנחנו משתדלות מאוד שפעמיים בחודש שעת הסיפור ביום ב' תהיה לגילאי 2-4 ופעמיים בחודש לגילאי 3-6. למישהו מבחוץ זה נראה אולי הבדל מינורי, אבל בתור הורים אנחנו יודעים שההבדל הוא מהותי. לגבי המשחקייה – ראשית אני שמחה לשמוע שבתך מגיעה פעמיים בשבוע ונהנית. זה שווה מבחינתי את כל המאמץ. שנית, החלום שלי הוא שתהיה משחקיה מסובסדת בישוב חמישה ימים בשבוע, ואני מקווה שבנובמבר-דצמבר בעוד שנה, החלום שלי יתגשם (במסגרת המתנ"ס שנבנה בישוב בימים אלו). ולגבי השנה הקרובה - המקום היחיד שבו אפשר לקיים השנה פעילות תרבות ביישוב הוא הגן ברחוב יהודה (וגם זה לגמרי במקרה, כיון שמשרד החינוך החליט לסגור אותו בסוף אוגוסט). הלו"ז של הגן מלא עד אפס מקום - מתקיימים בו מרבית חוגי הילדים, המשחקייה, הסיפרייה, חוגי מבוגרים, הרצאות למבוגרים, ימי הולדת ועוד... אנחנו מתכננות (ליאת ואני) בזמן הקרוב מאוד לרכוש למשחקייה ציוד שמיועד לקטנים יותר (אין צורך לציין שנשמח לקבל תרומות מכל סוג, רוב התרומות שהובאו עד היום מיועדות לגילאי חובה+) וננסה לשלב פעילות לגילאי 0-3 - הבעיה העיקרית כמו שציינתי היא מתי. תנו לי עוד שבוע – 10 ימים ואני מקווה שנמצא פתרון, החדר קטן ושילוב של תינוקות עם ילדי גן חובה+ עלול להיות קטלני. עוד טיפה סבלנות...וכמובן שנשמח לשמוע רעיונות ולקבל עזרה מכל סוג אסנת