גבר שמתעלל נפשית בנשים באופן סדרתי

אדווה345

New member
גבר שמתעלל נפשית בנשים באופן סדרתי

ישנו, בשכונת בית הכרם שבירושלים, בחור בשם אורי, שמתעלל בצורה איומה בנשים, באופן סדרתי. אני מכירה לפחות שלוש שנפלו ברשתו, שלא ידעו האחת על השניה, וספגו השפלות וכאב עצומים (כולל צילומים שלהם בזמן יחסי מין, בשעה שהאחת לא יודעת על השנייה, וכולן ביחסים איתו באותו הזמן). מה ניתן לעשות כנגד הבחור הזה? האם ניתן להגיש נגדו תלונה במשטרה? אני יודעת שהוא מסתובב במסיבות בירושלים (מסיבות בוגי ועוד), וכן הוא עובד/לומד בגבעת רם.

הי אדווה

בחורים כמו אורי לא חסרים ועד שמישהי שנפגעה מידיו לא תגיש נגדו תלונה, לא יזוז כלום לצערי. נדמה לי שיש לך את האפשרות להפיץ בצורה דיסקרטית את המידע ששלחת כאן, בתוך החוגים החברתיים בהם את מסתובבת, על מנת שנשים תדענה לא להתקרב אליו, אך אסור לך לפרסם מידע זה באמצעי התקשורת, כולל אינטרנט, כל עוד אין נגדו הרשעה של בית משפט, כי אז את מוציאה דיבה וזו עבירה על החוק, מצידך. אגב, המעשים שלו הם הרבה מעבר להתעללות פסיכולוגית. בהחלט ניתן להגיש נגדו תלונה, אבל את זה צריכות לעשות הנשים שנפגעו מידיו, בעצמן ואני מניחה, שאותם צילומים, שאמנם הם ראיה מפלילה מעולה נגד אותו אורי, הם גם הגורם שבגללו הנשים הללו חוששות לפנות למשטרה, פן יראו אותן במצבים כאלה. עד שתקום האמיצה שתעשה את הצעד.

אדווה345

New member
הרבה מעבר להתעללות פסיכולוגית- הסבר

איך אני משכנעת אותן, שהוא עבריין. כלומר- א. איזה חוק יש בנושא ב. הן סבורות שהן אשמות, כי הן פיתחו את האובססיה. זו בעייה שלהן, לדעתן. אני לא יודעת מה לענות להן. הוא לא שיקר להן בעניין הבלעדיות, אבל איכשהו הן פיתחו אובססיה אליו. כולן! איך אני משכנעת אותן (ואותי) שיש לו אשמה בעניין? תודה!

לא ברורה לי המטרה שלך

ואולי מוטב להפריד בינך לבינן. אני לא יכולה לכתוב לך כאן איך לשכנע מישהו אחר. אבל אולי תגידי לי את, אם את מעורבת בעניין כצד שנפגע, איך את תופסת את הדברים וננסה להמשיך משם.

אדווה345

New member
תודה. המטרה שלי היא פשוט להפסיק את

שיפסיק להתנהג כך. כדי שנשים נוספות לא ייפגעו. הכאב שהן חוו הוא פשוט עצום. במשך חודשים. אני חושבת שלפרסם עליו זה לא יספיק. תמיד הוא יכול לעבור מקום, ולהמשיך לפגוע. אתמול דיברתי עם אחת מהן והיא אמרה שלא היו שלוש אלא הרבה יותר. ואגב, היא ואחת הקורבנות הנוספות יצרו קשר ומעין קבוצת תמיכה. שתיהן יצאו מזה, אבל מה שמעניין הוא, שעכשיו הוא רודף אחריהן. נראה לי שהוא מכור לשליטה שלו בהן! האם אני צודקת?

ייתכן

אך עדיין, החוק במדינה הוא כזה שכל עוד הוא לא פוגע בקטינים (מי שמתחת לגיל 18), וכל עוד האנשים שבהם הוא פוגע לא מוכנים להגיש תלונה, אין הרבה מה לעשות. את הראיות למה שהוא עושה צריכות להביא אותן נשים שבהן הוא פוגע, קודם כל, על ידי מת עדות בעת הגשת התלונה במשטרה. ואם הן לא מוכנות, מאוד קשה ואפילו בלתי אפשרי לפעול לפי הפרטים במסרת כאן. זה לפחות לעניות דעתי שאינה משפטית. אך את יכולה ליצור קשר עם המשטרה ולשאול או אפילו להשתמש בטופס "ראיתי, שמעתי..." שמופיע באתר של משטרת ישראל, שבו מדווחים על אירועים שונים.

tori1

New member
אדווה..

שלחתי לך מסר מקווה שצעני לי.. דרך אגב שלום רב לכולם. אני חדשה כאן בפורום..

אדווה345

New member
מצויין. זה הכיוון. עזרת לי מאד.

לא בטוחה שאשתמש בטופס, מחשש להשלכות שאיני יודעת עליהן, אבל אני עצמי מתנדבת במשטרה ואברר אותן. תודה!

seeyou

New member
הן פיתחו אובססיה אליו.?../images/Emo54.gif

אני חושב שכל אחד מאיתנו אחראי על גופו ועל החיים של עצמו!!!!!! אם זה "אובססיבי",כמו כל דבר זה-חולני! וצריך טיפול... ..."יש לו אשמה בעניין?"....למה? בגלל שיש לו מה שהן רוצות??צריכות??... אם הוא משתמש בסמים על מנת לפתות אותם ...זה סיפור שונה!! ישנם נשים ,מבית טוב, שיורדות לזנות בגלל שפיתחו את האובססיה כלפי גבר מסויים

אולי תנסה להסתכל אחרת

נניח שהיית מקיים יחסי מין עם מישהי ואז היה מתברר לך שהיא צילמה את הכל בוידאו ומראה את זה לכל מיני אנשים. נראה לי שזה לא ממש קשור לאובססיה שלהן כלפיו, אלא לזה שהוא משיג מהן דבר מה במירמה.

seeyou

New member
אם זה לא מרצון?../images/Emo150.gif

...זאת עבירה פלילית!...לפחות כך למדתי בקורס קציני משטרה ! יחסי מין בכפיה? תלונה במשטרה ...ברור שכאשר מתחילים לחקור גם המתלוננות יכולות להיפגע! "צדק"-זה משהו יחסי!! בני אדם רגילים מטפלים בבעיות!!זה לא משנה שיש להם מדים!!

אדווה345

New member
להוציא את ההתעללות הנפשית מחוץ לחוק

דווקא עניין יחסי המין פחות מפריע לי. זה פשוט סמפטום אחד, ויש עוד הרבה. אבל העניין הוא שלא צריך לשחק בחולשות של אחרים. זה לא מובן מאליו לקחת אדם חלש ולשחק בו, זה בדיוק כמו לכסח אותו במכות, ואפילו יותר גרוע. אז למה תקיפה פיזית היא כן מחוץ לחוק?

אדווה345

New member
לא. זו בדיוק הנקודה.

זה שהנשים האלה חלשות ותלותיות לא מצדיק את השימוש שהגבר הזה עשה בכך. הוא זיהה את חולשתן, והשתמש בה להנאתו הפרטית. במקום להגיד להן שאינו מעוניין, הוא שיחק משחקי משיכה- דחייה והשפלות. ואגב, עתה, אחרי שהן נגמלו ממנו, הוא רודף אחריהן כדי להחזירן אליו. אני רוצה לעצור אותו, שלא ינצל ויפגע באחרים. האם עכשיו זה מובן לך יותר?

למעלה