גב וכאלה

נעמי 451

New member
גב וכאלה

היי בנות, למי שזוכרת אני התלוננתי פה על כאבי גב חזקים. היום ביקרתי אצל האורטופד והוא אמר לי שזו רק מתיחה, אני ממש הייתי מאושרת על אף שזה כאב.
בד"כ כשאני מותחת קצת את השריר אני ממשיכה להתאמן כאילו כלום אבל הפעם זה הרגיש לי מפחיד כי פחדתי שסה בעמוד שדרה.
בכל מקרה, דיברתי איתו לגבי גמישות הגב והוא אמר לי שאני לא צריכה להגמיש יותר את הגב כי זה יגרום לבעיות במפרקים.
האם בכלל מודעים לכך שגמישות בגב מרמה מסויימת גורמת לבעיות?
אני יודעת שלי אישית זה לא ממש יזיז, כי יש לי תרגיל שאני ממש ורצה לבצע והוא דורש גמישות גב, אולי החלטה טיפשית ולא נבונה אבל אני עובדת עליו יותר מדי זמן כדי להפסיק.

אמא לה3

New member
הי נעמי

במקרה כזה הייתי מתייעצת עם אורטופד שיש לו זיקה לספורט.
לא כל אורטופד אכפת לו מתחביב ספורטיבי כזה או אחר (בטח כשה לא ספורטאי תחרותי) ולכן האורטופדים ה"רגילים", ללא זיקה לספורט, נוטים לומר לספורטאים עממיים כסת"חים בצורת " תנוחי 3 שבועות" או "אל תגמישי את הגב". אם הספורט חשוב לך, תנסי לקבוע תור להתייעצות עם אורטופד שמבין ברפואת ספורט.
מקרה אחד שקרה לאחרונה , מתעמלת שלי נחתה לא נכון על הרגל והתלוננה על כאבים בברך, בדקתי אותה והכל בסדר, חובש מוסמך בדק אותה והכל בסדר, והנערה בוכה....אמא שלה נלחצה ולקחה אותה לאורטופד שאמר לה (אחרי צילום) "אין לה כלום בברך אבל שתנוח שלושה שבועות....." לדעתי אחרי הפסקה כזאת (והיא הפסידה שתי תחרויות בדרך), היא כבר לא תחזור.

למעלה