גגון סנטף

גגון סנטף

אני מעוניינת בהתקנת גגון מעל מקום החנייה של הרכב שלי בבניין. מיועד נגד הפרשה של ציפורים וגם גשם, כך שהוא צריך להיות נטוי. מדובר בשטח קטן. ביקשתי הצעת מחיר מפועל שהתקין גגון סנטף לדייר אחר בבניין והוא ביקש למעלה מ-3000 שקל! זה נראה לי סכום עתק. באינטרנט ראיתי שמחיר סנטף למטר הוא כ-40 שקל. אז גם אם ניקח בחשבון חומרים נוספים, מרזב ועבודה זה נראה לי המון. שאלותי:
- האם מישהו כאן יכול להמליץ על הסנטף מניסיון?
- האם אני צודקת בקשר למחיר?
בתודה מראש

Sanchez

Member
מה הקשר בין מחיר מ"ר סנטף בחנות...
למשימה של יצור גגון שלם והרכבתו ?
&nbsp
כשאת הולכת לעשות טיפול קטן לאוטו שלך ומשלמת כ 500 ש"ח (וזה מחיר ממש עדין במוסך מורשה), את יודעת שעלות השמן שמוחלף לך לא מגיע גם ל 60 ש"ח.
אז אפשר להסיק מזה משהו ?

בינא

Member
קבלן שנותן הצעת מחיר "עגולה", ניתן להתמקח איתו...

...השאלה היא על מה...
כמה תובנות ותשובות לנושא קירוי חניות:
1. עלות חומר הכיסוי בחנות איננה אינדיקציה לעלות קירוי החניה, בדיוק כמו שעלות גלון צבע איננה אינדיקציה לצביעת הקירות איתו ניתן לכסות עם הצבע הזה...:
2. כדי לבצע קירוי "סנטף" שהוא קל משקל ויכול להישבר ברוח חזקה ולכן חייב עיגון טוב בפלדה או ע שמקובעים לרצפת החניה, כך שרוח לא תוכל להרים את הקירוי, נדרשת עבודת מסגרות לבניית הקונסטרוקצייה שתחזיק אותו (או נגרות), חפירת בורות ליסודות בטון, ברזל בנין בטון שמערבבים במקום עם מלט +חול +חצץ שנדרש להובילם ולפרוק אותם במקום וכאן נכנסים עוד חומרים ועבודות... וציינת גם עבודות ניקוז = מזחלות ומרזבים...מפח, אלומיניום או פלסטיק... ;
3. אחריות על בצוע חניה מקורה היא אחריות כבדה כי בקרות המקרה עשוי להיפגע רכב וגם את זה הקבלן לוקח בחשבון בהצעת המחיר... ;
4. עבודה מסוג זה מחייבת רכישת חומרים ובצוע עבודות הכנה בבית מלאכה, הובלה וחיבור החלקים בשטח, כולל עבודות הכיסוי בגובה, עם עובד נוסף אחד לפחות שמקבל שכר על עבודה יומית או חודשית יחד עם התנאים הסוציאליים המינימאליים מגולמת בעלות הקמת הסככה לרכב ;
5. עלות מימון החומרים על הקבלן שיקבל את כספו בסיום הבצוע, גם היא עולה כסף שלא לדבר על עלויות נילוות כמו דלק, אוכל וכיו"ב במהלך הבצוע, גם אם הקפה ע"ח המזמין...;
6. הרווח הכספי על עבודה מסוג זה, אף הוא מחושב בתוך ההצעה ולא לשכוח שבהצעה מגולמים גם התשלומים שישלם הקבלן למס-הכנסה, בטוח לאומי, מס בריאות, ארנונה, חשמל ומים ושכר דירה על שטח עסקו... עלות הרכב ועוד... וכל זה למי מהקבלנים שבכלל יודעים לחשב את העבודה נכון...
7. מידות סככה לרכב בממוצע הן 5X3=15 מ"ר ואם תחלקי 3,000 ש"ח שלא הגדרת אם כוללים או לא כוללים מע"מ ל-15... תקבלי סכום של 200מ"ר בסה", שלא רק שהוא סביר, הוא לא ישאיר רווח "מי-יודע-מה" למבצע ואת זה הוא יגלה רק בסיום שנת המס, אם ימשיך לתת הצעות כאלה...
8. מקובל לבקש 3 הצעות מחיר לפחות כדי שיהיה עם מה להשוות... ;
9. למרות האמור למעלה, עדיין ביכולתך לבקש פירוט הצעת המחיר לפי חומרים ועבודה בנפרד, כדי שיראה לך כיצד הוא הגיע לסכום שביקש, מה שכנראה יגרום לו לקחת עלות גבוהה יותר כשיבין שהצעתו נמוכה מידי...

למעלה