גג רעפים

simba481

New member
גג רעפים

שלום רב לחבריי המלומדים.

אני גרה בביית דו קומתי-משנות ה60 או ה50.

בכל כניסה יש 4 דירות-אני גרה למעלה,דירת 40 מ'ר.
גג הרעפים ,ישן נושן,וכל שנה יש נזילות,ואני משלמת לגגן לתקן.

נאמר לי ,שגם השכן למטה אחראי על הגג-והוא צריך להשתתף בעלות התיקון.
מה החוק אומר?
אודה לתשובה
בברכה
רות

הגג זה גג משותף

לכן צריך להישתתף בתיקון . אבל האים הוא ישתף פעולה ?
זה כמו זפת שצריך לשים . אז כול הדיירים מישתתפים

בית משותף

בעיקרון באחזקת גג שהוא רכוש משותף חייבים לפי החוק להשתתף כל בעלי הדירות בבית המשותף (ולא רק השכן שמתחתייך).
זאת בהנחות הבאות:
1. הגג הוא רכוש משותף (את יכולה לוודא בנסח טאבו מרוכז של הבנייןן שאין הצמדה של גג לדירה כלשהיא, אם יש הצמדה אז יש לבדוק יותר לעומק איזה גג צמוד ולאיזו דירה).
2. אין לבניין תקנון מוסכם שמתייחס לנושא זה (בנסח הטאבו אפשר לראות אם יש תקנון מוסכם, אם אין אז חל התקנון המצוי ואז כל בעלי דירות הדירות חייבים להשתתף. ייתכן גם מצב שבתקנון מוסכם הבניין מוגדר כבית משותף מורכב שבו כל כניסה אחראית לחלק שלה)

עם זאת, אם המצב הנהוג בפועל הוא שכל זוג דירות תחתונה ועליונה מתקן את הגג שלו וזה מקובל על כולם אז אין סיבה שלא להמשיך זאת, אבל אם בעל הדירה מתחתייך יסרב ותיאלצי לתבוע אז עלייך לתבוע את כל בעלי הדירות (או לפחות את כל בעלי הדירות בכניסה שלך במקרה של בית משותף מורכב)

simba481

New member
גג רעפים

אני מנסה להסביר-הביית בו אני גרה מורכב מ4 כניסות שבכל כניסה 4 דירות
דו קומתיות=16 בתי אב.
למעשה הרצפה שלי ,היא הגג של השכן מתחתיי.
אני גרה למעלה ומעליי גג רעפים.
רכשתי את הדירה ב1981-ואני לא יודעת מה רשום בטאבו-הדירה רשומה על שמי.
הדירה היא 40 מ"ר.
בעבר שכן אחר שלי בנה תוספת קומה וגרם לי נזקים בגג-תבעתי אותו בתביעות קטנות וזכיתי.
כאן מדובר בגג ישן נושן,שהרעפים עפים מהרוח-בפעם האחרונה שהזמנתי גגן
הוא אמר שצריך להתקין גג חדש.
אין באפשרותי לשלם עבור גג שעלותו מוערכת ב25 אלף שח.
אני פנסיונרית עם 91 אחוזי נכות.
פניתי לרווחה שיעזרו-אמרו,קודם כל עוזרים למי שאין לו מזון.
לא יודעת למי לפנות?
אודה לייעוץ
בברכה
רות

zammy

New member
רכוש משותף

את חייבת לבדוק ולדעת למי שייך הגג- לך או רכוש משותף באחריות הוועד וכל הדיירים.
את צריכה להוציא חומר מהטאבו, באינטרנט תוכלי תמורת סכום של 11 ש"ח לקבל במייל נסח רישום מרוכז שיראה לך את כל הבעלים ואם יש הצמדות ואת תיק הבית המשותף הכולל דיסק שבו תשריט הבית המשותף , צו ותקנון הבית המשותף.
ממסמכים אלו תוכלי את, או איש מקצוע כמו עו"ד או אדריכל, לדעת של מי הגג ואם יש הוראות ספציפיות לבניין לגבי ניהולו וטיפול ברכוש המשותף.
אם אין חומר כזה בתיק שהוצאת מהטאבו- חל על הבית התקנון המוסכם הכללי שקובע כי הגג הוא משותף.
האם לבניין יש ועד? הועד הוא זה שבעצם , לפי המקרה שלך, אמור לטפל ולגעת מה קורה בבניין.
&nbsp
&nbsp

zammy

New member
הזמנת תיק בית משותף באינטרנט

יש לשכות טאבו שניתן להזמין את תיק הבית המשותף באינטרנט במקום לרוץ לשם ולחכות בתור.

למעלה