גדודי חי"ר בצה"ל

Casus Belli

New member
גדודי חי"ר בצה"ל

שאלה שמסקרנת אותי כבר הרבה זמן, וגרמה לי להרבה כאבי ראש: 1. לפי בדיקה שערכתי עלה שלגבעתי שלושה גדודים - שקד, צבר ורותם. האם לגדודים אלו יש מספרים המייצגים אותם (כמו 101, 890)? אם כן, מהם המס´? 2. שאלה הפוכה לגבי הנח"ל - אם אני לא טועה לנח"ל יש שלושה גדודים (931, 932 ו 50). מהם שמות הגדודים? (50 זה הגדוד המוצנח... מה עם ה-2 האחרים?) מקווה שתעזרו לי לארגן דברים במוח, Casus

palmino

New member
תשובה

לגבי הנח"ל אני יכול להגיד לך שאת שמות לגדודים , גדוד 50 ניקרא נח"ל מוצנח אבל למעשה רק פלוגה אחת צונחת בו והיא פלוגת בני משקים, ומעטים אחרים שמקבלים צ´ופרים. לגבעתי אין מספרים לפי איך שאני יודע. אמיר

נריה_ה

New member
ועוד שאלה...

מאיפה הביאו את המספרים, ולמה הם כל כך לא קשורים אחד לשני... למשל בשריון מה ל7 ול188? למה אין סדר? אין לי מושג על מספרים לגדודים של גבעתי, אבל במידה ואין להם אני יכול לתת השערה לכך: גבעתי היא החטיבת החי"ר הכי חדשה שיש... ואולי בגלל זה נתנו לגדודיה שמות. למשל גדוד שקד ע"ש "סיירת שקד" - שהיום נחשבת לחלק מגבעתי-מסונפת אליה...

תשובה

לקסוס: לכל גדוד, יחידה, חטיבה ואוגדה בצבא יש קודם כל מספר זיהוי. מתוך גאוות יחידה או משהו הצמידו להם גם שמות, לדוגמה בגולני (הכי מפורסמים): 12 (ברק), 13 (גדעון), 51 (הבוקעים הראשון). למה המספרים האלה? לא יודע, אבל ה"אגדה" אומרת לברק למשל הוא גדוד מספר2 ב´חטיבה מספר -1´.. לך תבין.. הגדודים של גבעתי זה 432, 435 , לא זוכר מה השלישי, אבל בניגוד לצנחנים לדוגמה-בגבעתי נוהגים לקרוא לגדודים תמיד בשם ולא במספר.. לא יודע למה (כנראה מסובך להם כל הספרות וזה..) הגדודים של הנח"ל זה (אם אני זוכר) 50, 932, 931

למעלה