גדוד ``מנתץ`` - MLRS

אורלי17

New member
גדוד ``מנתץ`` - MLRS

שוב אני מציקה לכל הפורום בשאלות הבלתי פוסקות שלי! 8-p אם למישהו יש מידע על גדוד ``מנתץ`` בתותחנים - איזשהו מידע על הגדוד, בבקשה צרו קשר בפורום או באימייל: [email protected] תודה רבה!

Dr.Drek

New member
אורלי17! אחת ולתמיד!

אורלי...נמאס לי לראות כל יום את השאלה המציקה הזו שלך...שלה עניתי כבר לפני איזה חודש לעוד בת שרצתה לדעת על המנתץ...אז הייתי נחמד..ועלעלתי בפורום עד שמצאתי את התשובות שלי...אז הנה הם ...מקווה שיעזור לך: כותרת:תשובה אמיתית סוף סוף: אוקי אז ככה...שמי אמיר ואני סיימתי כרגע טירונות בתותחנים מגיוס נובמבר (חס וחלילה אני תותחן...אבל לא משנה...). אז ככה...בפלוגה א בתותחנים ישנם את האיכון, המנתץ וה מ.ט. שבשלושתם ישנם בנות שמשרתות יחד עם הבנים...והן נחשבות לוחמות תותחנים... בלי להעליב שלושת התפקידים האלה הם כמובן תפקידים גובניקים לחלוטין שאין בהם שום לוחמה אמיתית אבל נעזוב את דעתי האישית... :). אז אכן כן, מפעילת משגר מנתץ היא לוחמת תותחנים...מנתץ אגב נקרא MLRS השם היותר נפוץ והמשומש שלו... כך שאם רצונך להיות לוחמת תותחנים ואת יכולה לבחור בMLRS...אז סבבה. מסלולך הוא: חודשיים טירונות בשבטה. ואז אתם עולים ליחידה בצפון של MLRS. אגב במסעות הבנות עושות רק 2/3 מסע, המצטיינות עם אפודים!!! כן כן...יש עתיד לבנות... הטירונות לא ממש קשה אבל די נמאסת לקראת הסוף... שאלות נוספות את יכולה לפנות אלי בכיף. מקווה שעזרתי, אמיר. כותרת: עוד תשובה: אז ככה: כפי שאמרתי יש 3 תפקידים: איכון, מנתץ ומ.ט. אני יודע רק בכלליות מה כל אחד עושה. איכון זה יושבים מול מחשבים ומאכנים את הפגיעות של התותחנים ע``י חישובים וכל זה (די מעניין, נחשב קרבי אבל כפי שאת רואה די...) מ.ט. זה משנה טכני שיושב יחד עם הסוללה של התותחנים ומקבל את קורדינטות הירי ומזין אותם לתותח (שוב די מעניין -פחות - נחשב קרבי אבל כפי שאת רואה די...) מנתץ זה סוג של תותח שיורה פגזים מאוד משוכללים שמתפזרים וזורעים הרס אדיר (יכול למחות את תל אביב) אבל עקב היוקר של הטיל...הם רק מתאמנים ולא יורים את זה אלא רק טילי גבס... לגבי הלוחמה...כרגע זה המחזור הראשון של הלוחמות תותחנים ומנתץ זה הגדוד הכי ``קרבי`` של לוחמות מבין כולם שיעשו הכי הרבה בטש בשטחים...עדיין לא ידוע איפה יציבו את הבנות בבטש עצמו, כלומר האם בעמדות הכי מסוכנות וכו`. אבל בכל מקרה, הן הבנות הלוחמות של התותחנים. כך שאם רצונך קרבי כמה שאפשר...(וסחתיין) לכי על מנתץ. במנתץ יש גם הרבה חלק לימודי (משהו כמו 14-16 שעות לימודים ביום) על הטיל המיוחד...וזה נקרא המסלול (סתם לידע כללי)... יאללה...זיבלתי מספיק. שאלות נוספות בכיף. אורלי...מקווה שעזרתי. אם יש עוד שאלות בבקשה אבל בלי:``מידע על המנתץ דחוף!`` :) ביייי

אורלי17

New member
אמיר, אני יודעת שקצת קשה

לסבול את השאלות הקרצייתיות שלי, אבל אני קצת בלחץ פה. בכל אופן, אני מבטיחה שלא יהיו עוד כותרות ``מידע על המנתץ דחוף!`` 8-p תודה רבה על התשובה המפורטת, היא בהחלט מועילה! שמועה הגיעה אלי, בנוגע לזה ששירות בגדוד מנתץ הוא שירות על האמרים, ובנוגע לזה שהבנות ממצות את התפקיד כנהגות האמר.... אני מניחה שהשמועה הזו לא כל כך מבוססת, ואני מאוד אשמח לדעת שהיא באמת לא נכונה. אני עוד יותר אשמח (שים לב, כולי אושר וגיל! :-() ) לדעת איזו רמת כושר נדרשת לשירות במנתץ ברמה המעשית - אני יודעת שזו טירונות 03, אבל זה לא אומר לי יותר מדי. תודה רבה רבה רבה, ובהצלחה בשירות! ביי ביי

Dr.Drek

New member
אורלי hit me baby one more time!

אוקי אורלי...אז ככה: לגבי ההאמרים אין לי שמייץ של מושג...אבל אני מאמין שלא....כי MLRS זה סוג של תותח...ואני לא רואה שום סיבה על התנייעות כלשהי...MLRS הוא סוג של תומת (תותח מתנייע) שנע בעצמו...כך שאני לא חושב ממש שתסעו על משהו...ובטח שלא על האמרים...האמרים די יקרים בימינו...ולא להרבה יחידות יש....בד``כ רק למובחרות...(וMLRS לא ממש). לגבי הכושר...אז קודם כל טירונות בשבטה...די חור. כמו כל הנגב...אבל לפחות יש שירותים ומקלחות וחדרי אוכל בתוך מבנים שזה פצצות (אני עכשיו במקום עם מקלחות ושירותי שדה - גיהנום!!). כמובן ישנים בתוך אוהלים...וקצת משביז והכל...אבל יהיה בסיידר....לפחות לא תהיי בחורף המקפיא שאני עברתי שמה... לגבי כושר... יש מסע כל שבוע שבו הבנות עושות רק 2/3 ובלי אפוד...המצטיינות עם אפוד... וכאמור זה חודשיים אז...עושים מסע עד למסע כומתה: חלוקת ק``מ משהו כמו:2, 4, 6, 10 ,12, 14, 18, 22. כאשר יש נגיד פעמים שמסע של 10 ק``מ יהיה ק``מ רגיל ואז עוד 3 של אלונקות... בנות בד``כ לא סוחבות אלונקות ובטח שלא פק``לים... כך שממש לא יהיה בעיה... יש כמובן מד``סים לפעמים שזה שטויות מתחילים מריצות 1500, אחרי זה 2000, ומגיעים עד 3000-4000 בסוף...לא משהו רציני... יש גם פקלים....שכיבות סמיכה ועושים סולם מאמצים ממש פשוט...לא לדאוג... וכמובן יש ליפול למצב כעונש שזה לדעתי החלק הכי קשה....וגם הקידורים בלילה...ושמעתי כבר במחזור שלי על בנות שקידרו בלילה די הרבה...זהירות מזה... אבל סה``כ טירונות קלה...טעימה ומהנה...(אולי חוץ משדאות :) )... בהצלחה! עוד שאלות בכיף. אמיר.

למעלה