גדיה חדשה!

pander10

New member
גדיה חדשה!

רק כאן עוד לא קניתי אותה,אז ברצוני לדעת -למה עלי לדאוג לפני שאני מביא אותה לחצר?מה השטח שהיא תצטרך,מה האוכל שעלי לקנות וכן טיפים,טיפים,טיפים!

אממ, על רגל אחת?

עדיף שתתחיל בטאגליינס, יש שם שירשור על העיזים ואתה מוזמן לקרוא אותו, הוא מלא בחומר על העיזים, ואחרי זה אתה יכול לחזור לשאלות ממוקדות יותר,

pander10

New member
ומה לגבי הסוג?

איזה סוג הוא טוב לחלב?שמעתי ששאמי אך הבנתי שכמות החלב קטנה לעומת זאת הזנן הטהור נותן המון חלב אך האיכות נמוכה.האם זה נכון ואז אולי כדאי להעדיף זנים מעורבים למשל ראיתי ביד 2 הצעה של בוריות מעורבות בשאמי בנות חודש הנמכרות ב-400 שח,האם הזן הזה הוא מתאים לחלב באיכות טובה וכן האם המחיר כדאי? כמו כן במה מאכילים את הגדיות המעירות האלה?האם תערובת מוכנה מהחנות או ראיתי שמישהו מאכיל במטרנה???? אם כן אז עד איזה גיל? בתודה מראש...

אמממ

כמו שאמרת זנאן נותנות המון חלב, הנוביות נותנות חלב עשיר ודי כמות, השאמי לא כלכך ברור, אבל הם פופולרים בארץ אבל מכוערים פחד
400 ש"ח למעורבות נשמע טוב, הייתי מציע ללכת על זה, בעיקרון הכי טוב מעורבים, יש כאלו שלוקחים זנאן ונוביות ומערבים, אבל זה כזה עקרוני? אני כרגע עם שתי בלאדי (נוביות+שאמי) ומחכה לזכר פיגאמי, אני לא חושב זה יהיה בעיה, אבל מעדיף לא לקחת גודזילות כמו הזנאן
לגבי האכלה, אם הגדיות כבר גמולות, אז תערובת פלוס חציר, עשבים, וכו, אני כמעט לא מאכיל את הבנות, הן כל הזמן רועות אצלי בחצר ובחצרות השכנים
ומידי פעם נותן להן תערובת צאן, רק ליתר ביטחון בשביל הרכיבים החיוניים בתזונה שלהן, וסתם כי בא לי לפנק אותן
נראה לי שבעיקרון זה לא בעיה גדולה, לקנות ולהתחיל לגדל, יש לך כבר איפה לשים אותן?

pander10

New member
../images/Emo140.gifסידרתי להם מקום...

החצר שלי לא כ"כ גדולה אבל בכל זאת הצלחתי לגדר להם שטח של 5*5 מטר ובתוכו דיר בגודל של 2.5*2.5 הדיר עשוי פח ומקורה והגדר המקיפה -עמודים עם מחיצות בגובה של כ-1/2 מטר.רציתי לשאול אותך בנוסף-עד כמה הם רגישים לרוחות? הישוב שלנו נמצא בגובה של 890 מטר ונהנה מרוחות חזקות במיוחד.בקיץ זה כיף אבל בחורף זה הופך לסיוט גם לבני אדם וגם לבע"ח.עד כמה עלי לדאוג שהדיר יהיה סגור או שזה פחות רלוונטי? בתודה מראש

גם אצלנו יש רוחות חזקות בחורף

אבל סביר להניח שלא כמו אצלכם
בכל מקרה כן עדיף לדאוג להם למחסה מוגן רוחות, הרי אתה לא היית רוצה להיות בחוץ ברוחות אלו, נכון? אז כדאי. לגבי הגובה של הגדר, 1/2 מטר זה נמוך העיזים הבוגרות יכולות לקפוץ מעל מטר וחצי, ותיש מעל 2 מטר, כדאי לגדר גבוה יותר,

pander10

New member
OK,

אבל מה עם גודל השטח וגובה הגדר כגע-הרי אני מביא את הגדיות בנות חודש-חודשיים?

השטח בכללי בסדר גם כשיהיו בוגרות

אולי בעתיד תרצה לתת להן יותר מקום, לגבי הגובה הן צ'יק צ'ק יגדלו ואז יהיה לך בעיה.

למעלה