זה עניין כללי למחלות מעיים
שבהן המעיים פצועים ו/או מודלקים. לי אישית יש צליאק, וכמה חודשים אחרי הגילוי (כשכבר לא היו לי סימפטומים של גסטרו) התנדבתי חודש וחצי בקמבודיה. מבחינת האוכל ידעתי שהוא נטול גלוטן ב100%, הייתה לנו מבשלת בבית וראיתי בדיוק מה היא מכניסה לתבשילים והכול היה גם ככה אורז וירקות. בכל זאת חטפתי שם שלשולים שחשבתי שאני עומדת להתפגר, ולא הצלחתי להבין ממה זה מגיע. חבר שלי בזמנו העלה את השערת החריף, אחרי שסיפרתי לו שלכל תבשיל דוחפים שם פלפלי צ'ילי קטנים בכמויות. הוא סתם חשב על זה כי הוא ידע שאני אף פעם לא מתבלת את האוכל שלי וחשב שאולי יש קשר לזה שאני לא רגילה לחריף בשום כמות, בטח לא תבשילים דחוסי פלפל צ'ילי. החלטתי ששווה לנסות והמבשלת הכינה כל פעם חלק מהאוכל בנפרד עבורי ללא פלפל צ'ילי, ותוך יומיים הכאבים והשלשולים עברו ולא חזרו יותר כל זמן השהות שלי שם. כשחזרתי שאלתי את הרופא שלי מה העניין, והוא אמר שבגלל שהייתי שם זמן קצר יחסית אחרי האבחון המעיים שלי עדיין לא נרפאו לגמרי ויש עדיין איזורים מודלקים ופצועים, והחריף פשוט מגרה אותם ומחמיר את הדלקת והתופעות חוזרות. בדיוק כמו שלא תחשבי לשפשף פלפל צ'ילי על פצע פתוח, אותו דבר קורה גם מבפנים. בזמנו שאלתי גם רופא גסטרו שהייתי אצלו והוא אישר שזה עלול לגרום לבעיות אצל אנשים עם מחלות מעיים.