גדילן מצוי

גדילן מצוי

התחלתי לצרוך כחצי כפית ממנו בתוך כוס מים חמים פעם ביום האם הכמות היא מספקת / מוגזמת האם יתכנו נזקים בריאותיים מצמח שלא לוקחים אותו במינון מתאים ?
 
ראשית

אני זכר. כתוב דולפין לא דולפינה
שנית כתוב 175 מיליגרם כמה זה 175 מיליגרם בכפית.. חצי, רבע ?! כפית גדושה או שטוחה אולי ? אם אני שותה את זה לאחר ששפכתי עליהם מים רותחים, אקבל את אותו האפקט או שעליי לטחון את הזרעים ולאכול אותם ? תודה
 
חריף

אשמח לקבל תשובה מהימנה האם אכילת חריף בכמויות גדולות מהממוצע, ( רוב הארוחות שלי מכילות חריף ומתובלנות בכזה ) עלולה לגרום נזק לאיברים בגוף כגון כבד או כליות ? האם אכילת חריף עלולה לנטרל כל ויטמין או חומר מועיל אחר שנכנס ביחד איתו למערכת העיכול בגלל חריפותו ?
 
חריף

(לא ממש קשור אגב לפורום, אבל לא נורא
) חריף עלול לגרות את המעיים במקרה שהם פצועים או מודלקים, ובמקרה כזה לגרום לכאבים שלשולים או החמרת המצב. מקרים כאלה הם למשל אולקוס, קרון, צליאק, טחורים וכיוצא בזה. אצל אדם בריא אין שום בעיה עם חריף, הוא לא מזיק ולא מפריע לספיגה. רק אולי מפריע לסביבה שצריכה לסבול את ריח הגוף אחר כך
 

d a p h n a

New member
סליחה שזה לא קשור אבל

יש לך איזה קישור או משהו בעניין הקרוהן והחריף? כי בעלי סובל ממקרה קל מאוד של קרוהן, והוא חובב גדול של אוכל חריף מאוד. אמנם נוכחתי שההתקפים שלו באים מתי שהם באים, בלי שום קשר ממשי למה שהוא אוכל (בהתחלה חשבנו שזה קשור למוצרי חלב, או למוצרים שומניים, או לכל מיני דברים כאלה, אבל מהר מאוד עשינו סטטיסטיקה והבנו שזה פשוט קורה או לא קורה), אבל בכל זאת הייתי שמחה לתת לו קצת מידע רשמי על קשר בין חריף לקרוהן.
 
זה עניין כללי למחלות מעיים

שבהן המעיים פצועים ו/או מודלקים. לי אישית יש צליאק, וכמה חודשים אחרי הגילוי (כשכבר לא היו לי סימפטומים של גסטרו) התנדבתי חודש וחצי בקמבודיה. מבחינת האוכל ידעתי שהוא נטול גלוטן ב100%, הייתה לנו מבשלת בבית וראיתי בדיוק מה היא מכניסה לתבשילים והכול היה גם ככה אורז וירקות. בכל זאת חטפתי שם שלשולים שחשבתי שאני עומדת להתפגר, ולא הצלחתי להבין ממה זה מגיע. חבר שלי בזמנו העלה את השערת החריף, אחרי שסיפרתי לו שלכל תבשיל דוחפים שם פלפלי צ'ילי קטנים בכמויות. הוא סתם חשב על זה כי הוא ידע שאני אף פעם לא מתבלת את האוכל שלי וחשב שאולי יש קשר לזה שאני לא רגילה לחריף בשום כמות, בטח לא תבשילים דחוסי פלפל צ'ילי. החלטתי ששווה לנסות והמבשלת הכינה כל פעם חלק מהאוכל בנפרד עבורי ללא פלפל צ'ילי, ותוך יומיים הכאבים והשלשולים עברו ולא חזרו יותר כל זמן השהות שלי שם. כשחזרתי שאלתי את הרופא שלי מה העניין, והוא אמר שבגלל שהייתי שם זמן קצר יחסית אחרי האבחון המעיים שלי עדיין לא נרפאו לגמרי ויש עדיין איזורים מודלקים ופצועים, והחריף פשוט מגרה אותם ומחמיר את הדלקת והתופעות חוזרות. בדיוק כמו שלא תחשבי לשפשף פלפל צ'ילי על פצע פתוח, אותו דבר קורה גם מבפנים. בזמנו שאלתי גם רופא גסטרו שהייתי אצלו והוא אישר שזה עלול לגרום לבעיות אצל אנשים עם מחלות מעיים.
 

d a p h n a

New member
תודה...

בעקרון הגסטרואנטרולוגית של בעלי אמרה לו שהוא לא צריך לשנות שום דבר בתזונה שלו, ורק לקחת את התרופות. יכול להיות בגלל שזה באמת מקרה מאוד קל (אפילו גבולי, כלומר, האבחון של זה כקרוהן לא 100% ודאי). בתכל'ס מאז שהוא לוקח את התרופות המצב השתפר בצורה משמעותית, אבל מדי פעם בכל זאת הבטן שלו עושה עניינים (בדרך כלל בדיוק ברגע הלא נכון
).
 
לצערי אני לא יודעת מעבר

למה שרשום שם. אתה יכול - א. להתעניין בפורום צמחי מרפא ב. לשלוח מייל למפעיל האתר שאליו קישרתי, הוא מאוד נחמד ותמיד עונה.
 
למעלה