גדי זהב ..

tomermalul

New member
גדי זהב ..

שלום רציתי לשתף בכמה דברים ויש לי כמה שאלות ... יש לי אקוויריום כבר מעל לשנה של 50 ליטר עם כל הציוד הדרוש מאז ומתמיד אני מגדל דגי זהב לא יודע למה אבל מאז שאני קטן אני מאמין שהם מביאים מזל טוב וזה טוב שיש בבית אז אני לא עובר לדגים אחרים גדולים או קטנים בקיצור יש לי כ 7 גדים זהב מסוגים שונים ומנקה אחד והבאתי אותו ממש קטן ועכשיו לעיקר .. דג זהב אחד יחסית קטן משאר הדגים תוקף או איך אפשר להגדיר את זה מציק לדגים האחרים רודף אחרי כל אחד ואחד עובר מאחד לשני ונושך אותם והם למרות גודלם בורחים מה הסיבה האם זה קשר למין שלהם ? .. שאלה שניה היא איך אני מבדיל בין זכר לנקבה בדגים ? שאלה שלישית איך מה אומר הצבע שלהם ? יש לי אחד שהוא כתום יותר אחד שהוא כמעט זהב אחד שהוא ממש כתום ואחד שהוא חצי חצי .. מה משעמות הצבע ? שאלה רביעית האם חימום טוב לדגי זהב אם כן על כמה מעלות ? כמעט הוא מכווין ל 26 27 שאלה חמישית שאני נותן להם לאכול הם כולים ואז כולם מסתגרים בפניה מאחרי הצמחיה ולא זזים כאילו הם מאכלים את האוכל מה הסיבה לכך ? שאלה שישית האם אפשר לזוויג אותם ואיך זה קורא קצת פרטים ... תודה לכול העוזרים מראש !

החייזר

New member
דגי זהב

1. אקווריום קטן מדי לגידול דגי זהב. בטח בכמות כזאת מול כמות המים.
2. דגי זהב הם דגי מים קרים לא צריך לחמם להם את המים.
3. בשביל להחזיק דגי זהב בגודל כזה של אקווריום צריך פילטריזציה מאוד חזקה. הם דגים מלכלכים מאוד.

בקיצור ממליץ לך להוציא חלק מהדגים ולא לחמם את המים.

tomermalul

New member
המשך לשאלה

האקווריום לא קטן בכלל זה לא מדוייק שהוא 50 ליטר אשלח תמונה מצורפת הדגים דווקא חיים בסבבה יש להם הרבה מקום דבר שני יש פלטר גדול על דופן אחת של האקרוויום שמנקה את המים כמו שצריך .. בקשר להמשך השאלה איך אני מזה אם זכרים או נקבות ואיך אני מטפל בבעיה של התקיפה ?

banana1976

New member
דג זהב

דגי זהב גדלים לגודל 35 ס"מ.
דגי זהב הם דגים שזקוקים לנפח גדול מאוד של כמה מאות ליטרים ומומלץ לגדלם בבריכות.
דג זהב שלא יקבל את התנאים המתאימים לו יה מעוקב גדילה והעיניים יגדלו יותר מייחס הגוף.
ניתן לזהות את מין הזכר בזמן הרבייה על מכסה הזימים יו גבשושיות קטנות והנקבה שמנה.
דרך נוספת לזהות כל מין דג שלא ניתן להבחין ע"י מראה חיצוני ע"י פפילה גנטאלית, פפילה גנטאלית נמצאת ליד פי הטבעת, זיהוי יעשה ע"י הבדל הגודל בנייהם אותו גודל זכר פפילה יותר גדולה נקבה.

החייזר

New member
לא הבנת

אני מדבר על דגים שחיים בדרך כלל בבריכות אתה מבין? 50 ליטר מים זה כלום בשבילם. מה זה נקרא אצלך הרבה מקום? אם יש לך 7 דגים תחלק ל50 ליטר כמה ליטר יש לכל דג? ואתה גם רוצה שישריצו לך בנפח כזה? תתחיל לשאול את השאלות האלו כשיהיה לך אקווריום עם 500 ליטר אז נדבר.

tomermalul

New member
...

דגים זהב עם הדגים האידיאלים לאקווריום בגודל כזה איזה דגים חוץ מהם יכולים לגדול שם ונגד מה שאתה אומר הבאתי את הדגים לפני שנה שלמה והם רק גדלו התייעצתי עם המוכר של החנות בא אני קונה את האוכל והוא אמר שהדגים גדלים לפני כמות המקום שיש להם ועם תראה את התמונה שצירפתי הודעה שעברה הדגים ממש גדולים אז איך אתה אומר שאין להם מקום ? לכל אחד יש מקום והם לא אחד בתוך השני .. בקשר לדגים שמציק לדגים האחרים מה הסיבות ?

Yogev1982

New member
גבר,

במקרה הטוב, למוכר שלך אין מושג,
במקרה הרע, הוא עוד אחד מהרבה שרק כסף מעניין אותם ולא רווחת הדגים והצלחת מקים האקווריום.

דגי זהב אלו דגי בריכות, זה אמר שצריכים מספר מאות ליטרים גדול של מים, ידידי מעל אמר 500, אני חושב שיותר....

בתנאים הללו האופטימלים אלו דגים שמגיעים לגודל של 30-40 ס"מ
וחיים 15-17 שנה !

כל מה שאתה רואה בכל החנויות של "הכל עבור בצע כסף"
שמוכרים לך זהב בבקבוק טקילה, זה פשוט רמאות.

תקבל את התשובה או לא, זה המצב

בהצלחה

tomermalul

New member
אז גבר גבר

לפני שאתה פותח את הפה תדע שלאחי יש חנות חיות וזה ממש לא "הכל עבור צבע כסף " דגי זהב יכולים גם לחיות בבריכות וגם לחיות באווקיום איפלו של 10 ליטר !! שכל דג אחד מזמן היה הפוך בתנאים האלה אז תעריך לא לכולם יש אקווריום של 500 ליטר אבל אוהבים לגדל דגים כל גודל של אווקיום מספיק להם רק טיפול נכון והם מאושרים ואחי ממש לא מחפש כסף הוא איפלו לא מוכר לאנשים שנראים להם לא טוב או שהתעעלו או לילדים קטנים שסתם מתלהבים אז תירגע בכל מקרא תודה על ההתיחסות אבל התגובה שלך ממש מיותרת תודה

Yogev1982

New member
צר לי

אבל כנראה שאחיך לא מבין ולא קרא ולמד את הנושא,
אתה וצה לגדל דגים ! אחלה בכיף, אל תגדל דגים שמתאימם לגודל שלך
לא חסר כאלה

דגי זהב לא מתאימים !!!
קח תקרא קצת:
http://www.aqua.org.il/aquadex/profile.php?id=1606

תעבור בעיקר על הפסקה "תנאים דרושים"

נ ע ל

New member
אהלן תומר מה קורה?

אף אחד פה לא מאשים את אח שלך בשום דבר ולא מנסה לעצבן אותך גם :)
אבל לצערנו דגים לא בורכו בשפתיים שיכולות לחייך או במיתרי קול שיכולים לצעוק - ואין לנו ממש איך לדעת אם דג מאושר או עצוב.
העובדה היא כזו: דגי זהב הם דגים שיכולים לחיות עשרות (!!!) שנים ולגדול לגדלים מאוד גדולים כשטוב להם. כמו כן, הם דגים "בהמות" - הם משתינים ומחרבנים המון ומלכלכים את הסביבה שלהם במהרה.
שני הפרטים הללו הם הסיבה שהם צריכים נפחים גדולים מאוד של מים לחיות בהם. זה נכון, שהם דגים מאוד חזקים ויכולים לחיות גם בקופסה קטנה (לא יאריכו יותר מדי זמן, אבל יחיו) אבל אל תשכח שגם בן אדם יכול לחיות בתא כלא, אבל אלה לא יהיו חיים טובים, נכון?
דגי זהב הם דגים שמטילים ביצים בתנאים מאד מסויימים, ולרוב לא ניתן באקווריום לגלות מי הוא זכר ומי הוא נקבה. הסיבה שהם מתקיפים אחד את השני היא כי פשוט אין להם הרבה מקום והם נתקלים אחד בשני כל הזמן. כמו תרנגולות בלול שמנקרות אחת את השניה כל הזמן.
בקיצור, אף אחד לא יגיד לך כמובן להיפטר מהדגים, הרי סה"כ אתה דואג להם, אבל אם אתה רוצה שיהיו להם חיים טובים יותר, אז הייתי ממליץ או למסור אותם לבריכה שתגדל אותם כראוי או לפחות למסור חלק- שיהיו לך אחד, שניים וזהו, ואז תראה שלפחות ה"מכות" יפסיקו.
לגבי הדג מנקה, אגב, אל תשכח שגם בשבילו צריך לקנות אוכל שוקע ולהאכיל אותו, אחרת מהר מאד והוא ימות לך מרעב.
בהצלחה

tomermalul

New member
תודה

תודה נעל אני אשקול את זה איזה דגים אתה כן ממליץ לגדל באווקוריום כזה ? הרי לא סתם היו מוכרים אותו שאי אפשר לגדל שום דגים ?

banana1976

New member
דגים לאקווריום 50 ליטר.

משריצים, פלאטי, סייפן, מולי, גופי, מולי בלון.
טטרות, קורידורסים, שרימפסים הקלים לגידול, דרגות אדום , פייר, שרי, סקורה, דנטיקולה, לא מתאים לשלב בניהם הם יתרבו ויצאו היברדים דרגות צבע נמוך.

tomermalul

New member
הבנתי

אוקי אני ילך על גופי לקחת זכר ונקבה ? או שעוד כמה ומה תנאי הרבייה שלהם האם צריך להוסיף משהו מיוחד או להשאיר רגיל

banana1976

New member
דגי גופי.

יחס זכר על 2 נקבות כדי שיפחת רמת התוקפנות כלפי נקבה אחת.
תצטרך לרוקן את כל האקווריום ולנקותו מהשומן שהצטבר באקווריום, דגי זהב מפרישים שומן שלא מתאים לשאר סוגי הדגים.
דגי גופי מתרבים בקלות מספיק שיש זכר ונקבות והם מתרבים ללא צורך בהתערבות.
רביית בתולין, בדגי משריצי דגיגונים חיים מספיק שפעם אחת הזכר מפרה את הנקבה, הנקבה שומרת את הזרע בצינור הרבייה והוא מספיק ל כ 3-4 פעמים להריון ללא צורך בזכר.

banana1976

New member
מספר דגיגונים

גופי רגילה מסוגלת להשריץ בן 20-40.
גופי אמריקאית זן יותר גדול מסוגלת להשריץ יותר מעל 100.

למעלה