גדלות נפש - דברים מפי אימו החטוף יותם חיים ז"ל הי"ד שנהרג ברצועת עזה, לרל"בניק שמצא לנכון לצאת נגדה בדרך מכוערת.

Harrington

Well-known member
מנהל
מספסיק להדביק תווית על מי שחושב אחרת.
נראה שזה 'בנוהל' בדורנו. אולם על פניו לקרוא "מספיק" לא די בכך. זה לא משיג את המטרה. אולי אם כולנו, כל אחת ואחד מאיתנו, נדאג בכל דבר ועניין להעביר מסר אחר, אט אט זה יחלחל. הרי לא נהיה היחידים וזה יגיע ממקומות נוספים.

המפתח פשוט וכך גם האמונה:
מעט מן האור דוחה הרבה מהחושך (כדברי הרב חנן פורת וכמדומני אחרים לפניו).

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
נראה שזה 'בנוהל' בדורנו. אולם על פניו לקרוא "מספיק" לא די בכך. זה לא משיג את המטרה. אולי אם כולנו, כל אחת ואחד מאיתנו, נדאג בכל דבר ועניין להעביר מסר אחר, אט אט זה יחלחל. הרי לא נהיה היחידים וזה יגיע ממקומות נוספים.

המפתח פשוט וכך גם האמונה:
מעט מן האור דוחה הרבה מהחושך (כדברי הרב חנן פורת וכמדומני אחרים לפניו).
אכן מעט מן האור דוחה הרבה מהחושך.
תמיד יש אחד שמתחיל. נתחיל לקרוא להפסקת הדבקת תוויות , ונמשיך לכבד את האחר למרות אי הסכמה עם דעתו, בתקווה שאחרים יצטרפו לקריאה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אכן מעט מן האור דוחה הרבה מהחושך.
תמיד יש אחד שמתחיל. נתחיל לקרוא להפסקת הדבקת תוויות , ונמשיך לכבד את האחר למרות אי הסכמה עם דעתו, בתקווה שאחרים יצטרפו לקריאה.
מה שנדמה לי שאני מנסה לומר הוא, עזבי אותך מקריאות. אם כל אחת ואחד מאיתנו פשוט ננהג כך, זה יחלחל הלאה. מתישהו :).

משתפרת1

Well-known member
בקישור אפשר לראות את המשפט המגעיל שאמר אותו "מורה" בישראל. יש לציין שפרט להתנצלותו הוא גם מחק את הציוץ.
האישה הזו בעלת נפש נדירה. אין לי ספק שהחילים שירו בבנה והרגו אותו אוכלים לעצמם את הלב, היא עשתה כמיטב יכולתה לאפשר להם להמשיך בחייהם. כעת היא מוחלת למי שביקש סליחה ומקווה שהטוב שבדבריה ישפיע.

שמלת תחרה1

Well-known member
בקישור אפשר לראות את המשפט המגעיל שאמר אותו "מורה" בישראל. יש לציין שפרט להתנצלותו הוא גם מחק את הציוץ.
האישה הזו בעלת נפש נדירה. אין לי ספק שהחילים שירו בבנה והרגו אותו אוכלים לעצמם את הלב, היא עשתה כמיטב יכולתה לאפשר להם להמשיך בחייהם. כעת היא מוחלת למי שביקש סליחה ומקווה שהטוב שבדבריה ישפיע.
עם מורים כמוהו, מי צריך אוייבים?

Harrington

Well-known member
מנהל
עם מורים כמוהו, מי צריך אוייבים?
אני די מתחיל להתייאש. זה אמנם רק מקרה אחד, אבל ברי לכו"ע שהוא לא בדיוק היחיד (תקועים לי בראש בעיקר אותן התקפות על הורים לילדים חטופים ש'חוטפים על הראש' באולפני הערוצים הממסדיים, בטענה שלא מפסיק אכפת להם מילדיהם ו'מה חושבים ילדיכם אם הם צופים בכם כעת' וכל זאת רק בגלל שיש להם דעה אחרת לגבי הדרך המהירה והנכונה ביותר להביא לשחרור החטופים).

בקצב הזה עוד אקבל את טענת חלק מהגולשים כאן שבאמת אין כאן אחדות וגם אין תקווה לכך. אני לא מאמין באף אחד משני הנ"ל. כלומר סבור שיש אחדות (כפי שראה כל מי שעיניו לא היו עצומות מיד לאחר שמחת תורה) על אף צווחותיה של קבוצת מיעוט זניחה (אמנם עם תקציבים רבים ומיקרופונים חזקים) וגם מאמין שבקרב רובו המוחלט של הציבור זה לא מצב שעומד להשתנות בעתיד הנראה לעין. אבל לפעמים אתה נתקל בדברים שקשה מאוד שלא להתייאש מהם. המורה הזה הוא אחד מהם.

למעלה