גדל הפער החברתי בעולם

משקיף25

New member
גדל הפער החברתי בעולם

על פי מחקר שפורסם השבוע על ידי אוניברסיטת האומות המאוחדות, הפערים החברתיים בעולם מתרחבים, כולל במדינות העשירות. מהמחקר עולה כי מחצית העושר בעולם הוא בידי 2% מהאוכלוסייה. זו אחת המסקנות המרכזיות של המחקר שנערך על ידי המוסד להשכלה גבוהה שהוקם על ידי האומות המאוחדות ואשר עקב משנת 2000 אחר חלוקת העושר בעולם. המחקר עוסק בחלוקת הרכוש וההון בכל יבשות והאזורים וגם בתוך המדינות עצמן. לדברי עורכיו, "זהו המחקר המקיף ביותר שנעשה בנושא" וממנו עולה כי בעולם 1% מהאוכלוסייה מחזיק בידיו ב-40% מן הרכוש. 85% מן הרכוש הוא בידי העשירון העולמי העליון ומחצית אוכלוסיית העולם היא בעלת אחוז בודד אחד מן העושר. העמקת הפערים היא תופעה ניכרת בכל מדינה, אבל היקפי העושר הם שונים. הבעלות על נכסים שבידי כל משק-בית בארה"ב בממוצע היא בשווי של כ-115 אלף יורו, כ-100 אלף יורו בבריטניה ורק 900 יורו בהודו. על מנת להגיע אל המאיון העשיר בעולם יש לצבור רכוש של 400 אלף יורו ויותר. במאיון העליון העולמי כ-37 מיליון בני אדם. העושר מרוכז בשלושה אזורים מוגדרים היטב: שליש בארה"ב (למרות שאוכלוסיית ארה"ב מהווה רק 6% מן האנושות); כמעט שליש באירופה (15% מן האוכלוסייה העולמית) וכרבע באסיה המזרחית (בייחוד ביפן ובאוסטרליה). בסך הכול בידי תושבי ארה"ב, אירופה, יפן ואוסטרליה כ-90% מן העושר בעולם. בידי תושבי אפריקה רק אחוז בודד מן העושר, בדומה לאזרחי הודו. אבל גם במדינות הקפיטליסטיות המרכזיות קיימים ניגודים חברתיים ההולכים ומחריפים. אמנם משקי הבית במדינות אירופה וארה"ב עשירים יותר מאשר ביתר חלקי העולם, אבל משקי בית רבים חייבים סכומי כסף ניכרים (משכנתאות, הלוואות וריביות) וכך שבניכוי חובותיהם, משקי בית אלה הם לפעמים עניים - בדומה למצבם של משקי בית רבים בעולם השלישי. * פורסם בעיתון הצרפתי "הומניטה" ובגדה השמאלית בקישור הזה.

אנטוליו

New member
../images/Emo201.gifמה לעשות: יש עמים מתקדמים

ויש עמים נחשלים, פרימיטיביים ומפגרים שכל מה שבראש מעייניהם זה איך להרביע את נשותיהם ולהתרבות בלי שום טעם ובלי חשבון. בארצות אלה שוררים עוני, לכלוך, מחלות, שחיתות ואלימות, בזמן שבארצות מתקדמות מנצלים את מרצם גם לדברים בונים וחיוביים אחרים, והם גם לא מתרבים בקצב המטורף של ארצות העולם השלישי.

אנטוליו

New member
בוודאי שלא, אך מה זה קשור לתגובתי?

נכון שבעבר ניצלו את ארצות של העולם השלישי, אך למרות שמזמן הן קיבלו את העצמאות והן גם יושבות על אוצרות טבע רבים כמו נפט ומכרות, לא נראה לי שמצבם משתפר בגלל רמתה הירודה של האוכלוסיה. למה הארצות כמו גרמניה או יפן, שהובסו ונשדדו ע"י בעלות הברית אחרי מלה"ע השנייה רק לפני 60 שנה, כן התאוששו והגיעו לשגשוג כלכלי?

InDaHouse

New member
אתה משווה שוד ולאחריו השקעה כלכלית

חסרת תקדים לעומת שוד של 500 שנה ולאחריו "סיוע הומניטרי"?

משקיף25

New member
תגיד אנטוליו

איך זה שכל אלה שלא מנצלים את מרצם לדברים בונים וחיוביים (יענו כל המטומטמים) חיים באותם איזורים גיאוגרפים? משהו באויר שהם נושמים ובמים ששותים מקטין להם את המוח ביחס לאלו שחיים ב"ארצות מתקדמות"? אנשים בגרמניה יותר חכמים מאנשים בארצות העולם השלישי? אולי לא מדובר ב"איכויות שונות של אנשים", ויותר בדרגות שונות של בעלות על משאבים ואמצעי יצור?

NorthernStar

New member
לא הבנת

הנ"ל מאמין גדול ביוגניקה ובגזע העליון (לעומת גזעים "נחותים") - ממש כמו אתה יודע מי.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifאה, יוגניקה?

את ושאר משתתפי הפורום מוזמנים לעיין במאמר הבא, להשכיל ולהחכים.

אנטוליו

New member
../images/Emo2.gif שומו שמיים: הנ"ל מאמין גדול

ביוגניקה! ומה זה יוגניקה אם לא הנסיון המדעי לצמצם את מספר האנשים עם מוגבלויות ועם איכויות ירודות, גנטיות ואחרות, באמצעות מניעה לידתם ועל מנת לשפר את טיב האנושות? זה דבר רע, זה דבר מגונה? את מאושרת שיש סביבך כ"כ הרבה דגנרטים ועבריינים? שיבושם לך!

InDaHouse

New member
אין אני מאושר מרפיונה של מרבית

האנושות. מטרתי לחזקם בעוד שמטרתך להורגם או למנוע לידתם בכוח הזרוע. השאלה הנשאלת היא מי שמך? מי שמך להחליט מיהו דגנראט ומיהו גאון? האם אין אנשים שהם גם וגם? תפיסתנו המוגבלת את המציאות אינה מאפשרת התערבות מלאכותית שכזו ביצירתם של אנשים חדשים. אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא יכול לסמוך על אף אחד שיחליט אם קבוצת אנשים כזאת או אחרת צריכה או לא צריכה לעשות ילדים. לולא אותם אפריקאים לא הייתה לנו את מוזיקת הג'אז, הבלוז וכל התפתחויותיה דוגמת הרוק והפולק. האפריקאים הוציאו אותנו מהמקצב הנוקשה של המוזיקה המשעממת ה"קלאסית" הלבנה. הערבים שברו את מוסכמות המתמטיקה היוונית הנוקשה והמציאו את האלגברה. אני יכול לחשוב על עוד מספר דוגמאות אבל אני חושב שהמסר ברור - לא נדע לעולם מה ימציא אפילו "חולה" תסמונת דאון, אוטיסט, "מפגר" או "חולה נפש", לא נדע לעולם מה טיבו של אדם אלא רק לאחר שמת. אנשים שמאמינים בתורה שלך וודאי היו נפטרים מאיינשטיין עוד בינקותו או משליכים את ואן גוך לכבשן האש.

אנטוליו

New member
כן, כבר שמעתי טיעונים אלה:

מי שמך להיות אלוהים. מעניין שכשבני אדם מונעים את לידתם של בע"ח אחרים או אף הורגים אותם בצורה אכזרית ביותר, אף אחד לא שואל שאלות אלה, ומיהו האדם אם לא החיה האכזרית והשפלה ביותר עלי אדמות? "תפיסתנו המוגבלת את המציאות אינה מאפשרת התערבות מלאכותית שכזו ביצירתם של אנשים חדשים"? למה אתה לא משתמש בנימוק זה ביחס להתערבותו של האדם כלפי סביבתו, חוץ מבני אדם עצמם? למה הסנדלר חייב ללכת יחף? אני חושב שהיה צריך לנהוג להיפך: להקפיד קודם כל על איכותם של בני אדם. מכל הבעיות שקיימות הכי חשובה היא איך להפחית את הרוע והטמטום בבני אדם, ואז גם שאר הבעיות יבואו על פתרונן. זה שאתה לא סומך על בני אדם שמסוגלים להחליט מי ראוי ומי לא זוהי הבעיה שלך. אפשר בהחלט למצוא אנשים כאלה מקרב אנשי רוח והוגי דעות ישרים.

InDaHouse

New member
כמובן שאני מתנגד לרצח בע"ח

ומי שלא שואל שאלות בעניין הזה מבחינתי מועמד לדילול - אם אתה תהיה מלך העולם יום אחד. האדם לא חייב להיות החיה האכזרית והשפלה ביותר - הכל עניין של השכלה והפצת מידע מדעי ואובייקטיבי, יש לכך מספיק משאבים אם לא היו מרוכזים אצל האליטה השלטונית והלאו דווקא מוצלחת גנטית. בוודאי שאני משתמש בנימוק הזה ביחס להתערבות של האדם בסביבה - זהו כל הרעיון ה"היפי" על רגל אחת! רוצה להפחית הרוע והטמטום? ימוטט נא את הקפיטליזם שהוא שיא הרוע ושיא הטמטום. אין אדם שעל כס הכבוד אינו נשחת - כלל ברזל במדעי המדינה,החברה והקוגניציה. הדתיים יאמרו - כס הכבוד שייך ליישות ארטילאית שהאדם הוא רק צלם (כלומר צל) שלה.

אנטוליו

New member
רוע וטמטום היו קיימים גם לפני

הקפיטליזם, ולא שמעתי שהוא פחת בארצות שהפכו ללא קפיטליסטיות, אולי אף להיפך. אני חושב שאין קשר בין הרוע וההשכלה. אפשר להיות בור וטוב לב ואפשר להיות משכיל ואכזר.

InDaHouse

New member
אין קשר בין רוע להשכלה

אך יותר קל לשכנע אדם בור וטוב לב לעשות דברים מרושעים מאשר לשכנע משכיל טוב לב לעשות דברים מרושעים.

InDaHouse

New member
הצרה של האנושות אינה הקפיטליזם

אלא חוסר היכולת של האנטי-קפיטליסטים לפעול יחד למיגורו. הרשע תמיד יהיה מאוחד תחת הנהגתו של השטן בעוד שמנהיגי הטוב הם מלאכים מסוכסכים.

אנטוליו

New member
כנראה שיש גם ההשפעה של האקלים.

בארצות חמות אין צורך להתאמץ במיוחד על מנת לשרוד - הירקות והפירות גדלים בשפע ואפשר לגור גם בביקתות מקש, כך שאפשר לנצל את רוב המרץ לחיזור, לרבייה ולהבדיל - למלחמות, במיוחד שהחום לא משפיע לטובה על החשיבה. לעומת זאת, בארצות קרות אנשים חייבים להתמודד עם הרבה יותר בעיות כדי לשרוד ולהפעיל את המוח לעתים תכופות יותר. המדינות של העולם השלישי הן כרגע עצמאיות לחלוטין ויכולות להחליט בעצמן על ניצול המשאבים ואמצעי יצור, אך קצב היצור כנראה אינו מדביק את קצב גידול האוכלוסין. כמו ציינתי קודם: באתיופיה, למשל, בתחילת המאה ה-20 היו 5 מיליון, עכשיו, למרות כל המלחמות, רעב והמחלות - 65 ובעוד 40 שנה יהיו 145 מיליון, חצי מהאנושות שהייתה לפני 2000 שנה על כל כדה"א! אפשר להשתגע! כמובן שבארצות מתקדמות אין קצב מטורף כזה ולכן אפשר בינתיים לחיות שם ברווחה יחסית, אך הנחשלים והפרימיטיבים גילו זאת ומנסים בכל כוחם להגיע לאירופה, לשטוף ולהטביע אותה בגלי ההגירה העכורים שמביאים פשע וטפילות, ולהחזירה אחורנית לימי הביניים.

InDaHouse

New member
אם הייתי אירופאי שחושש מימי הביניים

הייתי מזרים מראש כספים לשיקום אפריקה ע"ח המלחמה בפשע בעוני ובאפליה.

אנטוליו

New member
להזרים כסף לא שלך לחבית ללא תחתית?

גם כך, למרות כל המחלות והמלחמות, יבשת אפריקה תופסת מקום ראשון בגידול האוכלוסין בעולם.

למעלה