רציתי לדעת עם למישהו יש מושג או ידע בקשר לגדנע צלילה איך כמה מה ולמה, ועוד כל מיני פרטים חיוניים מישהו אמר לי שקיים דבר כזה ונשמע לי מצויין אז בבקשה מי שיודע ותודה צור
הגדנע נמשכת שבוע שאחריו אתה מקבל כוכב צלילה אחד. בשבוע השני לגדנע יש את גיבוש השייטת, שזהו אותו הגיבוש כמו הגיבוש שחלק מהאנשים יגיעו אליו אחרי יום סיירות. אז מורעלי שייטת למיניהם מוכרחים ללכת לזה כי ככה יש לכם סיכוי כפול להגיע לשם. מה שכן צריך כושר מעולה וחבר`ה שנמצאים בי``א עדיין לא נמצאים בכושר הזה. אך מצד שני יש כאלה שכבר מבטיחים את מקומם בקורס של השייטת ולא צריכים לעשות כלום בי``ב אלא רק לשמור על רמת כושר טובה לקראת הגיוס לקורס. לדעתי הגדנע היא ממש מתנה לכל המורעלים על השייטת כי יש לכם 2 הזדמנויות להגיע לשם. שיהיה לך בהצלחה!
כי אני לא מעוניין להגיע לשייטת, ופשוט הייתי בקיץ בגדנ``ע רגיל, אהבתי, ושמעתי שיש גם דבר שנקרא גדנע צלילה, ויחד עם צלילה שזה דבר שאני מאד אוהב לעשות, חשבתי שזה יכול להיות סבבה. איפה אני יכול למצוא פרטים על זה?
זה קשור יישירות לשייטת יש שבוע אחד שזה הקורס צלילה ושבוע שני גיבוש לשייטת לפני זה עוברים תהליכי מיון שונים בביתן ח``י בתל השומר בערך 2 או 3 אם אתה לא רוצה שייטת זה לא מומלץ אתה גם צריך קב``א ופרופיל מתאימים
אז איך זה שעשיתי גדנע רגיל בלי קשר לגיוס בכלל. סתם ככגדנע. ואם יש שני סוגים של גדנ``ע (כאלו שקשורים ישירות לגיוס וכאלו שלא) אז אילו עוד סוגים יש, מלבד הרגיל שכבר הייתי בו?
יכול להגיע לגיבוש גם בלי יום סיירות..נו לא מציאה גדולה, והאמת שגם מקבלים יותר בקלות לגיבוש - כמעט כולם מאלה שהיו אתי בגדנ``ע עברו את המבחנים כאשר אנשים מבי``ס סיפרו שאצלם במבחנים (של אלה שלא עשו גדנ``ע) אחוז הרבה יותר קטן עבר. אם כך או כך זה שבוע של כיף חיים לא נורמלי. כדאי גם למי שלא מעוניין בחובלים (אם כי זה בטח ייתן לו מוטיבציה..).