ג'ואי לוקאס

stavoonia

New member
ג'ואי לוקאס

השחקנית שמשחקת אותה באמת חרשית? כי ראיתי אותה השבוע בפרק של ER, וגם שם היא שיחקה חירשת...

מה שאני אוהבת בתפקיד שלה ב-WW

זה שהוא לא תפקיד של חרשת. כלומר, נכון, היא חרשת ויש בדיחות סביב נושא התרגום של קני משפת סימנים וכו' -- אבל המהות של התפקיד הוא אשת מקצוע מומחית שסומכים עליה ומכבדים אותה, שהיא במקרה גם חרשת. ואולי זו חלק מהגדולה של הדמות. חבל לי שאין יותר דמויות כאלה (ושחקניות כאלה), שיש להן מוגבלות אובייקטיבית אבל המוגבלות היא פחות הסוגיה. זוכרים את בני מפרקליטי LA ?

Popeye78

New member
בני לא חילק את הדואר?

דרך אגב, יש איזה סיפור מאחורי קני או המתורגמן השני שאני לא זוכר כרגע את השם שלו? אח/בעל/... או שהם סתם שחקנים?

למיטב ידיעתי אין קשר

לא בדקתי את המתורגמן השני, אבל את קני משחק ביל אובריאן, ולמיטב ידיעתי אינו קשור משפחתית למרלי מטלין, שנשואה, אגב, לשוטר בשם Kevin Grandalski... בני אכן חילק את הדואר, אבל היו לא מעט סיפורי עלילה שהיו קשורים בו מעבר לפיגור השכלי שלו, כולל רומן עם אישה שסבלה אף היא מפיגור. למרות שהיכולת הקוגניטיבית שלו הייתה חלק מהתמונה הכללית (יותר מאשר בבית הלבן), בסה"כ הדמות התקבלה בזכות עצמה, על כל היבטיה.

buffgirl

New member
צודקת.

השחקנית גם הופיעה בעקרות בית נואשות, בעונה הראשונה, וחוץ מזה שהיא שיחקה דמות שונה לגמרי [ולדעתי הרבה פחות סימפטית], התפקיד שלה הוגדר בבירור כ"חרשת". פה הוא לא היה חשוב, ונורא אהבתי שג'וש התחיל להרגיש אליה משהו, ולא הסתכלו עליה כדמות שצריך לקבל, אבל בפועל אף אחד לא ממש עושה את זה.

אסל

New member
אבל נדמה לי שבעב"נ הפואנטה

של העלילה הייתה אותה פואנטה- להראות שהאישה החרשת, שהנטייה של אשת הפרברים המהוגנת (לינט) היא לרחם עליה ולהתייחס אליה בפטרונות, היא אדם ככל אדם אחר. במקרה הזה אדם שלילי ככל אדם שלילי אחר.

buffgirl

New member
בדיוק, ובבית הלבן זה לא היה ככה.

בבית הלבן לא היה הדגש על היותה חרשת. היא עובדת בבית הלבן כמו כולם, היא יפה, יש לה מערכות יחסים, היא מצליחה וגם ג'וש, אחד מהגיבורים של הסידרה מרגיש אליה דברים. בעקרות בית נואשות התפקיד שלה היה חרשת וטו לא.

כן, אבל בהפוכה...

אני מסכימה שהתפקיד היה פחות מעניין, והדמות הייתה בעייתית בעיני (שיתוף יתר עם הבת שלה, אאל"ט) אבל היא גם הייתה דמות די שולית. מצד שני, מסכימה עם אסל שהפואנטה הייתה דווקא הביקורת על היחס של 'המרכז' ל'אנשי שוליים' כמו חרשים. אין ספק שבבית הלבן היא שחקה דמות בזכות עצמה, ללא קשר לאף attribute גופני זה או אחר. והיא כנראה גם חדת העין והכנה מכולן: Joshua Lyman, you have the cutest lil butt in professional politics...

למעלה