" ג'ואן באאז עברה להתגורר על עץ"

Chocoholic

New member
תנועות המהפיכה והמחאה

בהחלט לא עברו מהעולם, ומי כמו ג'ואן יודע את זה... היא עדיין פעילה בקרב חוגים כאלה, היום כמו לפני 40 שנים.

oudylan

New member
ג'ון באעז בניגוד לדילן

רק הולכת ומשתבחת עם השנים והדיסק החדש שלה (מלפני שנתיים) Dark Chords On A Big Guitar הוא פשוט נפלא ומרגש.

יש איזה בלבול

שאני לא יודע מה הסיבה לו. הפעם הכינוי שלי הוא זה שנרשם ככותב ההודעה, אבל אני בטוח שאלו שמכירים אותי מזמן הצליחו לנחש שזה אני. גם כשאני חותם את דבריי בכינוי, הפרטים שלי בכרטיס נשארים אותם פרטים.

זה לא רושם שקיבלתי מהמוזיקה

אלא מראיונות שלה. קשה לי להסביר, יכול להיות שהבעייה פה אצלי וסתם אני מעלילה.

גם אני קיבלתי רושם דומה

סוג של שטחיות ופלקטיות מסוימות, שיחד עם הנפנוף הנמרץ בדגלים אידיאולוגיים (שאולי, באמת, היא מתכוונת אליהם בכל לבה), יוצרים הרגשה של משהו מעט רדוד, קשקשני ומעצבן. הרושם הזה מתגבר, מן הסתם, בעקבות הקישורים הרבים בינה ובין דילן, כלומר מאיזו השוואה טבעית ביניהם (שבאמת קצת לא הוגנת, אולי, ואין פלא שבאאז לא ממש יוצאת ממנה טוב).

ג'ון באעז כידוע לכם

היתה מלכת הפולק לצדו של בוב דילן ובפסטיבל ניו-פורט היא פירגנה לו עד כדי כך שהיא העזה לעלות אותו על הבמה, כבר בזה יש לזקוף כמה נקודות לזכותה. הקהל בהתחלה לא קיבל כלכך את בוב, אבל הוא למד להכיר אותו תודות לה. אני לא יודע ממה נוצר הרושם שיש לכם ממנה, אבל אחרי שהתוודעתי למספר יצירות שלה. מתוכן גם זו שנקראת Any Day Now ומוקדשת כל כולה לביצועים שלה לשיריו של דילן, ונוסף גם קראתי ספר על הפירגון ההדדי שהיה ביניהם גיליתי אותה. אלו מכם שצפו בסרט Don't Look Back ודאי יכלו לשים לב לזה. כפי שכבר אמרתי הדיסק החדש שלה (מלפני שנתיים) ובו ביצועים לשירים של אחרים, מוכיח בעיניי שהיא נשארה מלכה. פשוט מקסים לשמוע איך בניגוד לדילן השנים שעברו עשו לה רק טוב, למרות שאין לי ספק כמי שמכיר את הביוגרפיה שלה החיים שלה לא היו הכי קלים, בעיקר בגלל העקרונות שהיו לה והיא עמדה עליהן. תרצו או לא בעיניי גם אלו נקודות לזכותה. אני מודע לזה שכמו לכל אמן גם לה מן הסתם יש קהל שלא הכי מסמפט אותה. בין אם זה בגלל הקול המסלסל שלה ובין אם בגלל דברים אחרים, גם וודי גאטרי אותו היא מזכירה בשיר שמסיים את הדיסק ואומרת שהיא מתגעגעת אליו לא הכי סימפט אותה. וודי ביקש שהיא לא תשיר משיריו, אבל זה לא כלכך עזר לו. באותה מידה שלא עוזר לקהל שאומר שהוא לא אוהב אותה, עם עובדות קשה להתווכח והכתר נשאר על ראשה.

למעלה