גובה ארונות

תמי 5

New member
גובה ארונות

שלום לכם. אנחנו בשלבי בנייה של הבית, ואשמח לקבל עיצות מבעלי ידע. אז קודם כל שלום, ובטח ניפגש הרבה..
שאלתי : אני רוצה כמה שיותר מקום בארונות מטבח. יש לי קיר אחד במטבח, שהוא מלמטה עד למעלה, ללא שיש. על הקיר הזה ממוקמים המקרר, מזווה, ותנור בילט-אין. מעל לכל אלה- ארונות "עליונים". אני מעוניינת שיהיו גבוהים ככל האפשר (התקרה היא 2.80) ומוכנה להתפשר על 2.60 מ' מעצבת איתה התייעצתי טענה בנחרצות ש לא עושים גובה מעל 2.40 כי זה "מכוער" "מגעיל" וכדו' האם זה אכן כ"כ נורא? אני ממש רוצה ארונות ! תודה מראש.

ארונות

שלום תמי, אין חוקים נוקשים מה נכון ומה יפה צריך לבחור גבהים בהתאם למקום לחלל לסוג הארון ולכל הפריטים מסביבו. כלומר יש לראות את החלל ואז להמליץ כן או לא ארון גבוה ואם כן עד איזה גובה. פרמטרים רבים נכנסים לשיקול כמו האם זה קיר שדרכו רואים את הסלון האם הוא מול הכניסה או נחבא וכו'.....

Iris G

New member
אני בשלב תיכנון מטבח. ובהחלט עושה

קיר אחד שהוא מלמטה עד למעלה (כן, כן עד התיקרה) וזה לא נראה מגעיל או מכוער בכלל, להפך. המטבח שלי קטן ואני חייבת לנצל כול סמ. שם למעלה למעלה יעמדו כול הדברים שאני צריכה, אבל משתמשת פעם בשנה, אצלי המטבח פתוח לפינת האוכל ולסלון, ודווקא הקיר הזה זה מה שיראו, לכן הוא יהיה בצבע אחיד ויפה (גם על המקרר מדביקים את אותו עץ) הוסיף ואומר שהבית מעוצב על ידי אדריכל מודרני ידוע והמטבח (כולל הקיר המלא) עוצב גם בעזרתו.

pizy

New member
עיצה ממעצבת אחרת

אני אדריכלית ומעצבת (פנים וריהוט) והגישה הפרקטית שלי אומרת - כמה יותר קרוב לתקרה ככה פחות אבק על נארונות ויותר מקום איחסון בפנים, לכי על זה! האסטטיקה של הארונות תלויה גם בחלוקות ובחומרים, נושא הגובה נראה לי זניח מבחינה זו.

למעלה