גובה הלוואה עומדת

efibau

New member
גובה הלוואה עומדת

איך משכנעים וועדה לגודל רכב לאשר נפח מנוע גדול יותר משאושר- למשל מעבר מ 1600 ל1800 סמ"ק ומכאן גם יעלה שיעור ההלוואה.

איתן500

New member
גובה הלוואה עומדת

1.אין הבדל מבחינת גובה הלוואה עומדת וגובה קצבת הניידות בין 1600 סמק ל 1800 סמק.כנ"ל לגבי גובה קצבת הניידות.
2.אם תבקש וועדה לגודל רכב להגדלה ל 2000 סמק אז הסיכוי שיאשרו לך שואף לאפס ואם יאשרו לך אז יאשרו רכב 2000 סמק שגובה המיסים שלו קטן בהרבה ממה שמאושר לך היום.

efibau

New member
אשמח להסבר . ממה ש..

הבנתי מקריאה בחומר של הביטוח הלאומי, גובה ההלוואה כן נגזר מקבוצות הנפח מנוע. וכמובן גם באחוז הניידות האישי. אם אצליח לשכנע את הווכדה שאני זקוק לרכב מייצג בנפח 1800 או 2000 ולציין במכתב שם רכב שמחירו גבוה בכמה עשרות אלפי שקלים מזה שאושר לי, אז להבנתי גם המס שלו יהיה גבוה יןתר ומכאן גם שיעור ההלוואה. יש לי טעות בתפיסה?

yoelbeker

New member
תקבל פטור ממסים לפי % הניידות שלך לכל רכב שיאושר לך

איתן500

New member
הסבר:

גובה הפטור ממס על רכב 1600 סמק זהה לגובה הפטור ממס על רכבים בעלי סמק שבטווח 1301 סמק עד 1800 סמק.סכום הפטור ממס ניתן לפי רכב מייצג שהביטוח הלאומי קבע.מצב זה לא קורה אם וכאשר תאשר לך וועדה לגודל רכב הגדלה ל 2000 סמק כי אז הוועדה תאשר רכב 2000 סמק לדגם ספציפי שרק אותו תוכל לרכוש בפטור ממס.הועדה תאשר רכב 2000 סמק זול במיוחד שגובה המיסים עליו נמוך ביותר.יש מספיק רכבים 2000 סמק זולים בהרבה מרכבים בעלי 1301-1800 סמק.
הביטוח הלאומי מחויב לפטור ממס לפי רכב מצייג רק לפי אחוזי הניידות שיש לך ולא לרכב שאושר בוועדה לגודל רכב.
מקווה שהייתי ברור.
נ.ב. במקרה שוועדה לגודל רכב תאשר לך 2000 סמק קצבת הניידות כן תגדל לך.

למעלה