גובה תקרה בבית????

micro1

New member
גובה תקרה בבית????

שלום, אנחנו בונים בית אשר בו השטח הציבורי ברוחב של 10.2 מטר ואורך 7 מטר. (מצ"ב קובץ המתאר בצורה כללית את הבית). ההתלבטות היא האם לעשות את התקרה בשטח הציבורי בגובה 3 מ' או בגובה 3.5 מ' (משיקולי קירור/חימום וכיו"ב). בחדרים כבר החלטנו לעשות גובה 2.7 . מה עושים בשטחים הרטובים . מה הגובה המומלץ באמבטיה? חשבנו על 2.1 מ'.האם זה מספיק . בהנחה שאנחנו לא גבוהים (מטר שבעים +-). שמח לשמוע את עצותיכם, תודה וגמר חתימה טובה

fireman

New member
יותר רלוונטי לנושא החימום והקירור

הוא לאוו דווקא גובה התקרה (3/3.5) כי אם סוג הגג, הבידוד והמיקום בארץ.

איריסג

New member
אצלנו זה גם בית שטוח

וחלוקת הגבהים היא כזו: אזורי שירות וממ"ד - 2.4 אזור "ציבורי" - סלון, פינת אוכל ומטבח - 3.8 חדרים ואמבטיות (אזור מגורים) - 3.2 זה עושה בית שיש לו "גושים" והוא ויזואלית גם יותר מעניין. בנוסף, תהיה הגבהה באזור המגורים (מעל המסדרון) - שתחולק מבפנים - חלק ממנה יהיה הגבהה מתוך הבית, ושם נעשה חלון גבוה שיכניס אור לחלל שבין החדרים. החלק העליון שלה (מין חומה כזו) יהיה המסתור של הדוודים, הקולטים והצלחת של יס).

איריסג

New member
ככה זה יראה בערך

אגב - לגבי אמבטיות - אני חושבת שיש גובה מינימלי שאי אפשר לעשות פחות ממנו. האדריכלית שלכם אמורה לדעת את זה.

בינא

Member
גבהי תקרות בבתים פרטיים - מה מקובל?

גבהי תקרות בבתים פרטיים תלויים באדריכלות של המבנה. בנוסף לתכנון האדריכלי, קיים גם הגורם ההנדסי ומערכות. אופי המבנה יכתיב את גובה התקרות, גבהי החלונות וגבהי הקורות והתקרה. לכל החלטה בנושאים הבאים יש מחיר, עיצובי, כלכלי, נוחיות, חימום וקירור. בכל החלטה שתקבלו יהיה יתרון וחיסרון ואתם צריכים להחליט מה עדיף. אם רוצים להרשים את הנכנסים למבנה, מקובל לבצע תקרות גבוהות בשטחים הציבוריים. אם רוצים להכניס מערכות בתקרות קלות מתחת לתקרת הגג, הגורמים להנמכות תקרה, אם יש כוונה "לשחק" עם תאורות נסתרות ולהתקים בתקרות מערכות קולנוע ביתי, או כל אלמנט אחר, נוהגים לבצע את תקרת הגג גבוהה ולבצע תקרת ביניים נמוכה יותר מגבס. תקרות גבוהות עולות יותר כסף בבצוע, מסיבות שונות, גורמות לעלות גבוהה יותר בחימום, אך חוסכות בקירור (כי אוויר קר יורד למטה וככל שהתקרה גבוהה יותר האוויר החם ביותר יהיה בשכבה עיונה יותר המשפיעה פחות על האוויר הסמוך לרצפה ובגובה הישיבה שהוא המדד העיקרי לקרור המבנה בקיץ. לחדרים מקובלות מידות הנעות בין 2.60מ' ל-3.00 ומה שבחרתם בסדר גמור. יש לדעת כי ככל שתקרות גבוהות יותר, קשה יותר להחליף נורה...אך יש יותר מקום לתמונות גדולות וארוכות הנותנות תחושה שונה מאשר בתקרות נמוכות. גם התאורה נראית שונה ויש אפשרות לתליה של אביזרי תאורה גדולים יותר בתקרות גבוהות. לעומת זאת, הגובה בחדרים הרטובים, רצוי שיהיה גבוה מהסיבה הפשוטה שחדר רטוב דורש איוורור מהיר והגובה נותן תחלופה מהירה יותר של אוויר, לכן לא מומלץ לבצע תקרות נמוכות מגובה התקן לדירת מגורים - 2.50 מ' ובאם התקרות בחדרי השינה נקבעו ל-2.70 מ', מוטב שבגובה זה יבוצעו גם החדרים הרטובים. נדרש להבין כי "קפיצות" בגובה התקרות מיקרות שלא לצורך את הבניה ומסבכות שלא לצורך את הקונסטרקציה ואתם משלמים יותר על משהו שלא תהנו ממנו.

איריסג

New member
בעניין גבהים

לגבי מה שאמרת בעניין החלפת נורות - ברמה העקרונית אתה צודק. אנחנו ספציפית נמעט ככל הנראה להתקין תאורת תקרה - ורוב התאורה אצלנו תהיה תאורת קיר - או כמו שאמרת - תאורה בתוך הנמכות גבס למיניהן. בחדרים הרטובים אנחנו דואגים לאיוורור באמצעות חלונות גדולים ומשמעותיים - אני לא סובלת את חדרי האמבטיה שיש להם רק צוהר קטן שדרכו מאוורים. בכל מקרה - הגבהים הסופיים של הבית (חיצוניים, וגבהי תקרה פנימית לאחר הנמכות, אם יהיה צורך) - כמו גם המיקום והגודל הסופי של המיפתחים - יקבעו לאחר קבלת ייעוץ של יועצת בניה ירוקה - שבין השאר אמורה לתת ייעוץ בנושא מסה תרמית - וההשפעות של המסה התרמית של הבית על נושא החימום / קירור. בכל מקרה, כרגע מתוככננים בחדרי השינה חלונות מאד גבוהים (גובה החלון עצמו - 2.15 והוא מתחיל בגובה של כחצי מטר מהריצפה. ברור לי לחלוטין שהפרשי הגבהים הם בעלי משמעות פיננסית. מצד שני - אני בונה בית אחד בחיים (כולי תקוה) ואני לא רוצה לגור בקוביה חסרת מעוף. להבדלי הגבהים יש תפקיד אסטתי - וגם זה חשוב... יש מי שיוציא הון עתק על חיפוי אבן לבית - ויש מי שישקיע בתיקרות משתנות.

אנשים מניחים הנחה מוטעית שהיא

שהם בונים בית לכל החיים וזה לא כך בהרבה מקרים . אנשים מתבגרים, נשארים בלי הילדים ורוצים לעבור לדיור יותר קטן ועוד סיבות מכל מיני סיבות . באיזה שהוא שלב תרצי או תצטרכי למכור את הבית ואני לא חושב שיש הרבה שיראו בעין טובה מקלחת בגובה של מחסן . אני גם לא רואה איזה טובה צומחת מהנמכת התקרה הזו .

איריסג

New member
הגבת לגבי הנמכת תיקרה

ושירשרת את זה להודעה שלי. לכן כתבתי שאני מניחה שהתכוונת בתגובתך לשואלת הראשונה, שה"ניק" שלה הוא מיקרו. כי אצלנו, תיקרת האמבטיות, כמו כל אזור המגורים - תהיה 3.2. מקסימום באמבטיה עצמה נעשה איזו הנמכה - אבל בטח לא לגובה של 2.1 כמו שהגולשת הראשונה שאלה....

למעלה