ג'וב נוצץ
- מהו בעצם

ג'וב נוצץ ../images/Emo41.gif - מהו בעצם ../images/Emo35.gif

אז כפי שכתבתי כאן בפורום, לאחרונה אני בתהליכי חיפוש עבודה. מכיוון שאני לא רוצה למצוא את עצמי תקועה בעבודה פארשית שאני לא אוהבת, אני משקיעה המון מחשבה במה אני אתפוס כעבודה טובה ומעניינת. זה כולל כ"כ הרבה: גם האנשים שאיתם עובדים, גם טבע העבודה שמבצעים, גם המטרה שלשמה נעשית כל העבודה הזו, שלא לדבר על תנאי העסקה ותנאי סביבה. עכשיו, אני חושבת שאני לא אטעה אם אנחש שרוב משתתפי הפורום שעובדים כאן לא עובדים בעבודת חלומותיהם: הרבה עבודות סטודנטיאליות, מיני עבודות "לבנתיים", העיקר שיהיה משהו שישלם את החשבונות (וכאלו, אין ספק, יש בשפע.), שיחזיק דירה, שיאפשר בילויים. אבל כשיש לכם רגע מנוחה ואתם חולמים בהקיץ, או מנסים לתכנן לאן אתם רוצים לקחת את הקריירה שלכם, כשאתם חושבים על איזה מן בן-אדם תהיו עוד חמש-עשר-חמש עשרה שנים, מה אתם מדמיינים בתור ג'וב חלומותיכם
מה תרצו שיהיה העיסוק והעבודה שלכם "כשתהיו גדולים"
אתם יכולים להתחכם ולומר "אני רוצה להיות מליונר ולא לעבוד אף פעם", אבל הכוונה שלי (ואני באמת מתעניינת, כי לאנשים שונים יכולים להיות חלומות כ"כ שונים) היא, בהנחה שכן תצטרכו לעבוד למחייתכם, במה הייתם רוצים לעבוד ולעסוק?

JaneLame

New member
העבודה שלי עכשיו.

פעם חלמתי לעבוד בחנות דיסקים, אבל עכשיו זה נראה לי דיי אפור. אני אוהבת את העבודה שלי ואת המקום עצמו.

והיא מה?

אלא אם כן מישהו מכיר אותך, אין כאן שום דרך לדעת מה בסופו של דבר היא העבודה שלך.

JaneLame

New member
,אל תצחקו.

תמיכה טכנית ב - ISP. עשיתי את זה שנה, עזבתי וחזרתי. התגעגעתי.

קישקוש

New member
הג'וב שלי..

למזלי הרה, יש לי שני הורים ריאליסטים מידי, שדוחפים אותנו (הילדים) ללכת ללמוד מוקדם ככל האפשר. לכן אני עכשיו כבר אחרי הלימודים, עם מקצוע ביד ואני גם עובדת בו (בתחום הפרא-רפואי). אמנם אני לא בתחום שחלמתי עליו, אבל אני נהנית מאד בתחום הנוכחי, ואני יודעת שמפה אפשר רק לצמוח ולהשיג עוד, עד שאני אגיע לתחום חלומותי (עבודה עם ילדים). חג שמייח!!

Springy

New member
אפשר לשאול באיזה מקצוע בתחום

הפרא-רפואי את עובדת?

EyalPolo16V

New member
פתיחת סטרט אפ

ומכירה שלו לאיזו חברה אמריקנית תמורת סכום בעל 3 ספרות במליוני דולרים. אחר כך כבר אין צורך לעבוד יותר כל החיים...

כמישהי שמצאה את

עבודת חלומותיה ועבדה בה מספר שנים, ובכלל כמישהי שיש לה הרבה נסיון בתחום התעסוקתי - 2 תארים ראשונים שונים ונסיון תעסוקתי בשלושה תפקידים משמעותיים, אני יכולה להגיד: התנאים, הסביבה, תיאור העבודה ושאר הדברים החיצוניים - כל אלו הם כקליפה שאין בה תוכן ממשי. עבדתי בחברת היי-טק שהילה אפפה אותה, ברכת השלום שבירכו אותי ביומי הראשון היתה: "תביאי מחר דרכון אנחנו נוסעים בשבוע הבא לתורכיה". היו לנו מחשבים חדשים, פינוקים בלי סוף, חדר מנוחה, כל טוב במטבח, שיעורי התעמלות פעמיים בשבוע (בחינם, אלא מה), סדנאות אחת למספר שבועות (בחינם, ברור שבחינם), אנשים התהלכו כמו טווסים גאים. על מה בעצם? על זה שהם כותבים שורות של קודים במחשבים למוצר שעולה מליון דולר? איזו משמעות היתה לעבודה שלנו חוץ מאשר להכניס כסף לבעלי המניות של החברה ולקבל בתמורה פינוקים, כמו כלבלבים קטנים שהבעלים שלהם מרוצים מהם. אגב, את משרדי החברה הריקים והמושבתים, (נסגרה, בטח נסגרה) אני רואה מידי יום בדרכי לעבודה. לפעמים עוד נזכרת בפינוקים נחמדים, אבל לא מצטערת לשנייה שכבר לא שם. ולעומת זאת, בעבודה שהגעתי אליה כמעט במקרה, ונבהלתי למראה המשרדים המדכאים כשהגעתי אליהם לראשונה, מצאתי את עבודת חיי, את המשמעות את הכיף האמיתי לקום מדי בוקר, את העשייה האמיתית לרווחתם של אחרים. ניתנה לי זכות גדולה לעבוד בעבודה ההיא, נפתחו לי דלתות, הזדמנויות חדשות. בעקבות העבודה ההיא עשיתי שינוי דרסטי בכל ההתנהלות התעסוקתית שלי. כך שתכנונים לחוד ומציאות לחוד. אי אפשר, פשוט אי אפשר לדעת בזמן הראיון לאן מגיעים. חשוב לעשות תכנוני קריירה אבל צריך לקחת בחשבון שהמציאות חזקה מהם ומובילה לעתים למקומות שלא חלמנו עליהם. אני למדתי 7 שנים במצטבר שני מקצועות שבשניהם אני לא ממש עוסקת, ומגדירה את עצמי כמישהי שיש לה קריירה. הידע וההשכלה שיש לי, לעולם ישארו שלי, גם אם לא אעסוק בהם אף פעם.

מאלפת23

New member
יכולה להגיד לך מה הג'וב הנוצץ הנוכח

י שלו אני מייחלת. עבודה קרוב לבית באיזור שנקין. גם הכי כיף, גם אם זו חנות בגדים אפשר לפעמים לקבל בגדים בחינם או בהנחה... (כך שמעתי) ובכלל זה מאוד סבבה לעבוד באיזור כזה. הולכת לחפש שבוע הבא
תגידו בהצלחה

ננה531

New member
חצישלישרבע

שאלתך קשה אך התשובה עליה פשוטה
אם מתעניינים באמת ובתמים בתחום מסויים ויש רצון ומוטיבציה אז עושים הכל להגיע לעיסוק בו העבודה "נוצצת" הזו יכולה להיות כל דבר שאוהבים ומקבלים ממנו סיפוק
יש אנשים שמקטנותם חלמו להיות משהו וכשבגרו הגיעו אליה
אך אם אין לפנטזיה הזו שם חבל"ז

ננה531

New member
חצישלישרבע

אם מתעניינים באמת ובתמים בתחום מסויים ויש רצון ומוטיבציה אז עושים הכל להגיע לעיסוק בו העבודה "נוצצת" הזו יכולה להיות כל דבר שאוהבים ומקבלים ממנו סיפוק

ננה531

New member
חצישלישרבע

למעלה