גוגל אדסנס

גוגל אדסנס

הגעתי לאתר הזה דרך הקישור שבחתימה של עידן. אתר שמלא בפרסומות לפיירפוקס אבל לא תומך בפיירפוקס זה מאוד עיניין אותי והאתר סיפק לי המון מידע מעניין. אבל עדיין יש לי כמה שאלות שאולי אתם תדעו לענות עליהן: אתם חושבים שזה יילך גם בבלוגים? אנחנו עומדים לראות עכשיו תופעה חדשה של בלוגרים שמפרסמים פרסומות בבלוגים שלהם עם פוסטים כמו: "תלחצו בבקשה על הלינק! בבקשה בבקשה בבקשה!!!111"?

אסף אא

New member
זה הולך כבר הרבה זמן באנגלית

משתמשים בבלוגים הרבה ב-internet marketing. זה מודל עסקי מאוד יעיל - גם רווחי, גם ניתן לתקשר עם המשתמשים, גם מנועי החיפוש אוהבים אותו, וגם blogger - שירות הבלוגים הכי גדול - תומך באדסנס. זו תורה שלמה ורווחית מאוד. אז השאלה היא לא "אתם חושבים שזה יילך גם בבלוגים?" (אדיוט!)(סתם)(סתם על הסתם הקודם) אלא "האם זה ילך בישראל". לדעתי? לא. א. בארץ, רוב הבלוגים אינם "ממוקדים". הכוונה, שלא נתקלתי בהרבה בלוגים עם נושא אחד ספיציפי. זה יוצר בעייה, כי על איזה keywords מודעות ה-adsense יתמקדו? לדוגמה בבלוג כמו שלך, איזה פרסומת אתה חושב שגוגל יראה? How To Buy Cool Rocks? (למרות זאת, זה לגמרי תלוי בכל בלוג - לדוגמה, אם בבלוג שלי גוגל יקלוט הרבה "וודקה" או "אלכוהול", הוא יוכל לשים מודעות בנושא הזה שיכול להיות ש*כן* יעניינו את קוראיי. זה תלוי בבלוג.) אבל, גם אם כן גוגל ימצא keywords להתמקד אליהם - ושאפילו גולשי הבלוג מתעניינים בהם... ב. אין מבחר מודעות גדול בעברית כמו שיש באנגלית. בעוד ששוק ה-adwords באנגלית פורה ומתוחכם מאוד, בעברית הרמה ממש ירודה. לדוגמה, חיפוש "לקנות קקי" הביא לי תוצאות של גיזמו וזאפ, שני אתרים גדולים. כאילו, ברצינות. אבל לא רק שהמודעות עצמן טיפשיות, וזה בעייה של המפרסמים, אלא אין מספיק מגוון לכל תחום. בגוגל תראה מודעות PPC בשביל כל דבר, בעברית... לא. ג. גוגל עצמו אגב, עד כמה שזכור לי, בכלל לא תומך בעברית בשירותי האדסנס שלו. יש קומבינות אך הן לא תמיד עובדות. מסקנה: אני צריך לעשות משהו עם הזמן הפנוי שלי.

א. יש בלוגים ממוקדים,

שאיתם דווקא כן ניתן להפעיל את השרות. אז נכון - יש המון בלוגים לא ממוקדים, אך יש לזכור שבלוגים זה דבר חדש ואולי בעתיד הקרוב דברים ישתנו. ב. כמו שאמרה עלומה, גוגל פתחו משרד בישראל ומתכוונים להקים 2 מרכזי פיתוח (בחיפה ובת''א), אני מניח שאם יש משהו שהם יקדמו קודם כל - זה עניין המודעות והפרסום, ממנו הם מרווחים את הכסף שלהם. ג. הוא תומך אך יש לעבוד מול קידוד UTP-7, או משהו בסגנון. כן, קצת בעייתי, ועל זה אתה יכול להתייחס שוב לתשובה ב'. מסקנה: טוגלן

y2dan

New member
אממ, למה אף אחד לא קרא לי...

אממ, למה אף אחד לא קרא לי להגיב ?
עכבר כחול - אני דווקא גולש בפיירפוקס ורואה את האתר מצויין ! ( בפורום יש קצת בעיות, אבל זה גם בIE - אז צרת רבים חצי נחמה ). בקשר למודעות, בבלוגים תחת מערכות בלוגים ( חוץ מבלוגר ) זה לא ילך מכיוון שתנאי השימוש של אדסנס אוסרות על כך. דבר נוסף, אסור לשדל גולשים ללחוץ על הקישורים - זה אחד מטעויות היסוד של הגולשים. אסף אא - בקשר לרוונטיות המודעות, אין ספק כי מודעות גוגל בעברית לוקות בחסר. אבל זה לא קשור לבלוג כזה או אחר, שים לב למשל לאתר כלבים. למרות שיש מספיק מודעות בגוגל בתחום זה ( אילוף כלבים, אימוץ וכדומה ) - אתה תמצא שם גם מודעות של שיחזור מידע, הכל על כולסטרול, גדרות ומעקים ומה לא. מודעות אדסנס לא מתייחסות לכלל האתר אלא לעמוד מסויים, כך שלמשל אם כתבת בפוסט מסויים על כלבים מערכת גוגל אדסנס אמורה להציג לך מודעות על כלבים - קח את זה לכל נושא שבעולם. הנץ הכחול - תמיכה באדסנס בעברית יש היום בשימוש עם קידוד UTF-8 או UTF-16 ( למה לקלל ? ). הבעיה היא ש - 99% מהאתרים העבריים מוגדרים על ידי קידוד עברי תקני windows-1255 ולכן הם לא יכולים להציג כרגע מודעות בתשלום. כולי תקווה שזה באמת ישתנה בקרוב עם הנציגות הישראלית של גוגל, אבל לא צריך לבנות על זה. כרגע גוגל משקיעים יותר במקומות שבהם הם מרוויחים כסף בצורה בלעדית ( גוגל אדוורדס ולא גוגל אדסנס ). לפי מסיבת העיתונים האחרונה והיחידה שהם קיימו הם דיווחו שעד שנה וחצי מלפני חודשיים זה יתבצע - בנתיים, אין הרבה מה לעשות. דרך אגב, אם אתה מתעניין בתחום אתה מוזמן לקפוץ לבלוג המקצועי שלי : http://www.blogim.org.il/seo/

אני רואה את כל האתר

בצד ימין של המסך (במקום באמצע) ואת הכותרות של המאמרים (בעמוד המאמרים) מבולגנות ועומדות אחת על השניה). אבל זה לא קשור עכשיו. אתה מדבר המון על UTFים שונים ומשונים, ואני שאני חסר יידע טכני שכזה לא מבין על מה אתם מדברים.. למה הם לא מרשים לפרסם את הפרסומות שלהם בבלוגים חוץ מבלוגר?

y2dan

New member
...

בקשר לצד ימין, אפשר לחיות עם זה לא ? בקשר למאמרים - לא, וטוב שהצגת לי את זה, לא שמתי לב לזה בכלל. תודה. בעבר היתה בעיה עם המודעות של גוגל שעלו על הטקסט בקריאה של מאמר וזה תוקן. יש איסור על הצבת שני מודעות משני חשבונות שונים באותו עמוד. מכיוון שבלוגר שייך לגוגל - אין עם זה בעיה.

בטח שאפשר לחיות עם זה.

אבל למה שפיירפוקס יהיו נחותים? תמיד כשאני נמתקל ואפילו בבעיה הקטנה ביותר עם פיירפוקס אני מיידע את מקימי האתר בבעיה. ז"ת שהפרסומות שתפוז שמים לי בבלוג הן שמונעות מגוגל לאפשר לי את זה?

y2dan

New member
..

בתפוז אתה תוכל אבל לא תוכל להציג מודעות בתשלום בגלל שהקידוד של תפוז מוגדר כקידוד עברי ( יוצגו לך מודעות שירות לציבור ). בישראבלוג לא תוכל מכיוון שיש להם ריבוע קטן עם למטה. אצלנו גם לא תוכל מכיוון שיש לנו ריבוע גדול למטה - לא שאנחנו עושים ממנו מיליונים אפילו לא דולר אחד ליום ( די מאכזב
).

ע ל ו מ ה

New member
למרות שלא שמת את ה-URL

בתוך לינק לחיץ, התפתיתי לבקר בו כדי להציץ במערכת שלך גם דרך בלוג (בפעם הקודם ביקרתי בדף הבית, כשפירסמת אותו פה לראשונה, ודי הלכתי לאיבוד). חייבת להודות שאחרי הדיונים שהיו פה על אופציות שימוש ב-HTML, ציפיתי ליותר מעוף בעיצוב הבלוג. שמת לב שברשומה האחרונה (Maxim), הטקסט מתחיל 1-2 פיקסלים ימינה מהמסגרת (כלומר קצוץ קצת)? כמו כן, לוח השנה אינו מכיל קישורים בימים בהם פירסמת רשומות. כשאתה כותב "למה כדאי להיות פה ולא שם" (דירוגים גבוהים בגוגל), אני תוהה אם יצא לך לפרסם את אותם תכנים בכמה מערכות ולראות מי מדורגת יותר גבוה (סתם, שואלת מסקרנות...). קשה לי להסביר למה, אבל אותה אינטואיציה שגרמה לי, לפני שנתיים וחצי, לבחור במנשק הנקי של תפוז, כנראה תשאיר אותי בתפוז בשלב זה.

y2dan

New member
עלומה שלום.

עלומה שלום, איפה להתחיל .. 1. את מוזמנת להתפתות ולהציץ בבלוג בפרט ובמערכת בכלל לעיתים קצת יותר תכופות אם הנושאים המדוברים מעניינים אותך. 2. בקשר לשימוש ב- HTML - הערכה הזו היא הערכה הבסיסית של הבלוג שלי. את יכולה לעצב את הבלוג שלך כרצונך. למשל הנה עוד ערכה ( כיום יש 7 ערכות שונות ) : http://www.blogim.org.il/kesem. אנחנו מציעים לך חופש, את רוצה שהבלוג שלך יראה כמו תפוז,ישראבלוג,בלוגר - את יכולה ! 3. צודקת וצודקת - אבדוק זאת, תודה. 4. בקשר לדירוגים, מן הסתם אני לוייאלי למערכת שלי ולכן לא יצא לי אבל למזלנו יש משתמשים בבלוגים שכן יצא להם
. בואי נבחן כמה דוגמאות נוספות. ישנו בלוג אצלנו בשם NetZone את תמצאי אותו גם בתפוז. הקטע : "ווידג'טים לתחנות רדיו ישראליות", פורסם ב - 2 מקומות במערכת בלוגים : http://www.blogim.org.il/netzone/102/%E5%E5%E9%E3%E2%26%2339%3B%E8%E9%ED+%EC%FA%E7%F0%E5%FA+%F8%E3%E9%E5+%E9%F9%F8%E0%EC%E9%E5%FA.html ובמערכת תפוז : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=657357 עכשיו בואי נחפש את מי מוצאים ואת מי לא. חיפוש על כל המשפט : http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%92%60%D7%98%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%AA%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%95+%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA+++&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9+%D7%91-Google&meta= חיפוש על המילה ווידג`טים : http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=%D7%95%D7%95%D7%99%D7%93%D7%92%60%D7%98%D7%99%D7%9D&meta= חיפוש על המילה "לתחנות רדיו ישראליות" - מקום ראשון. חיפוש על המילה " רדיו ישראליות" - מקום 4. I rest My case ? 5. אנחנו לא רוצים שתערקי אלינו סתם כך. משתמשים חדשים אנחנו נשמח לקלוט, משתמשים ותיקים - ביום שיהיה לך רע במערכת X,Y,Z אנחנו רוצים שתדעי שאנחנו קיימים, לא יותר מזה. ישנם אנשים שחסר להם עורך HTML, ישנם אנשים שסתם רוצים מקום שקט יותר כל אחד והסיבות שלו. אנחנו בסופו של דבר רוצים שתהני, תיצרו תוכן איכותי ( ב- 200+ קטעים שיש כיום בבלוגים, מסתתר גם קצת זבל שימחק בקרוב ) וכתוצאה מכך להקים קהילה תומכת באתר. ( על מנת להבין אותי טוב יותר כדאי להסתכל באחד הסרטונים שמקושר באחד מהקטעים הראשונים בבלוגים : http://www.blogim.org.il/idan/15/ - זו בדיוק המטרה ). אחד הדברים שאנחנו מאמינים בו הוא שיתוף קהילתי פתוח - כאשר אין שום כוונה בעתיד הקרוב והרחוק להפוך את אחד מהאופציות שיש באתר ללקוחות משלמים בלבד ( חוץ מהסרת פרסומות בעתיד ). את הכסף למימון תחזוקת המערכת אנחנו יוצרים/מקבלים במקומות אחרים על ידי שימוש בתכנים שכל בלוגר רושם.

ע ל ו מ ה

New member
|הלינק| ו-|סלינק| סביב לינקים

יהפוך אותם ללחיצים ויקל עלי (ישכנע אותי ביתר קלות
) לבקר בהם. התשובה על גוגל אכן משכנעת. לו הייתי רוצה שימצאו אותי בגוגל, הייתי קונה. אותי מוצאים יותר מדי אנשים שרוצים לדעת איך לקשור עניבה (מדהים כמה אנשים כאלה יש!). אפילו הוספתי לבלוג שלי שירות למחפשים בגוגל, שיעזבו את הבלוג שלי בשקט
. תודה על ההשקעה שבתשובה!

חחחחחחח

מתי
איך בלבלת אותי
לי קוראים עידן.. חשבתי שדיברת עליי ולא הבנתי על איזה אתר אתה מדבר

כי ככה אמרת לי שקוראים לך ../images/Emo3.gif

מתיתיהו. כמובן שזה היה בצחוק, אבל מכיוון שאני לא יודע את השם האמיתי ונמאס לי לקרוא לך עכבר, קיצרתי למתי

למעלה