דיווחים משבת שלנו: קלופס/meat loaf עם גזר, רסק עגבניות (בלי
קטשופ).
אז ככה, הכנתי קלופס קצת שונה מהרגיל - לא היה לי תרד ורציתי להמיר בגזר מגורר. כמו כן, רציתי לנסות עבור אורני (ואחרות) להמיר קטשופ ברסק עגבניות (אורני רצתה להמיר גם את רוטב הBBQ אבל זה היה לי ואוהבת את הטעם המעושן).
במקום התרד הקפוא (בדרך כלל משתמשת בשקית) השתמשתי בשני גזרים גדולים מגוררים גס.
במקום 1/2 כוס קטשופ השתמשתי בקופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות ו2 כפות סילאן. כפי שציינתי, אני אוהבת את הבעיטה של רוטב BBQ ולכן שמתי 2 כפות בערך. מניחה שאפשר להמיר בשתי כפות נוספות של רסק ולהוסיף כפית פפריקה מעושנת.
הנה מתכון יותר מסודר:
meatloaf עם גזר, תבלינים ורסק עגבניות
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו הודו טחון (טו שילוב אחר של 1 קילו בשר טחון)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 ביצים (היו לי M)
1/2 כוס קוואקר מהיר הכנה
2 גזרים גדולים מגוררים גס (אפשר גם בטח עם קישוא או שילוב)
3 שיני שום כתושות
/14 כוס פטרוזיליה עלי קצוצים
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
2 כפות סילאן/דבש
2 כפות רוטב BBQ (או יותר רסק וכפית פפריקה מעושנת)
2כפייות כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית ג'ינג'ר
מלח , פלפל
מערבבים, מחלקים בין שתי תבניות אינגליש חד"פ ואופים כשעה על חום בינוני (1/2 שעה מכוסה, 1/2 שעה לא), עד שהכיכרות מתמצקות. לעיתים נקווים נוזלים בתבנית, אני שופכת אותם בזהירות.