ג'ודי בלום

Rivendell

New member
ג'ודי בלום

ג'ודי בלום גדלה באליזבת', ניו ג'רזי. בתור ילדה, נהגה להמציא סיפורים בראשה. בתור מבוגרת התחילה גם לכתוב אותם. היא בעלת תואר ראשון בחינוך, מאוניברסיטת ניו יורק (קיבלה את התואר בשנת 1961). היא המייסדת של קרן למען ילדים ופועלת הרבה למענם. כיום היא חיה עם בעלה בחוף המזרחי. יש לה שלושה ילדים בוגרים ונכד אחד. בלום כתבה מעל 21 ספרים. היא מכרה יותר מ 70 מליון (!!!) עותקים של ספריה, ותורגמה לעשרים שפות שונות. היא זכתה בכ 90 פרסים, ביניהם פרס על מפעל חיים. ארבעה מספריה של ג'ודי בלום זכורים לי בבירור: "שילה הגדולה" - הבלום הראשון שלי, אחד הספרים הקלילים שלה. חופשת קיץ של שתי אחיות שנוסעות עם המשפחה לבלות בעיירת נופש. ספר מקסים, מלא הומור והומור-עצמי. "זה לא סוף העולם", שקנו לי כשהורי התגרשו. אמנם זה באמת לא היה סוף העולם, אבל בלי קשר זה ספר נפלא. קארן, הדמות הראשית, היא ילדה אמצעית שמתמודדת עם גירושי הוריה ומנסה גם לעזור לאחיה הגדול ואחותה הקטנה לקבל את השינוי במצב המשפחתי. "דיני" מספר על ילדה שסובלת מעקמת בגבה ונאלצת להרכיב מכשיר מיוחד - "מתמך". זה אמנם לא אחד הבולטים של בלום מבחינת הכתיבה, לדעתי, אבל הגדולה שלו היא בזה שהוא נוגע בנושא שלא ראיתי בספרות בעבר ונותן איזה מודל להזדהות. "עיני נמר" הוא החשוב ביותר שלה בעיני. גיבורת הספר, דייוי, מתמודדת עם מותו של אביה בזמן שוד. מעבר להיותו ספר רגיש ומרגש, העיסוק באובדן נעשה בצורה מקצועית ומרשימה, ובלום באמת מצליחה לגעת בנקודות הקשות מבלי ליצור אי נוחות אצל הקורא. מה שאהבתי ואני עדיין אוהבת אצל בלום היא הישירות שלה, והכתיבה בגובה העיניים. היא כותבת לנוער, אבל לא מתנשאת. היא כותבת מהמקום הנכון, בעיני. אני זוכרת אותה מאוד לטובה. אשמח לשמוע גם מכם - מי זוכר אותה? מי קורא אותה כיום? מה דעתכם עליה?

ToryMaster

New member
אחת האהובות עלי

עיני נמר, שקראתי בפעם האחרונה בכיתה ו' בערך (אני חשובת שהוא אבד לי
) נחשב עד היום לאחד הספרים האהובי םעלי. דרכו הגעתי לאבנים (עין הנמר, אבן מדהימה, שגיליתי שמאוד מתאימה לי), ודרכו גם הגעתי למסקנה שלא כל דבר הוא סוף העולם. הספר הזה בהחלט מציין את אחת מאבני הדרך שלי, היא כותבת נהדר, בגובה העיניים, בשפה קולחת ומובנת, אבל לא יורדת לרמות שעלולות להראות אותה ככותבת רדודה.

תודה על המידע המעניין!

אני זוכרת כילדה שאמא שלי הקריאה לי את "סופר פאדג'" שתורגם אח"כ ל"סופר פשוש"ואת ספרי שילה ואז קראתי בעצמי את "זה לא סוף העולם" ועוד כמה.זוכרת שאהבתי-יש תקופה שבה זה מתאים-במקרה שלי בדרך כלל לא כשהייתי בגיל של הגיבורים אלא כמה שנים לפני.לפני שנה בערך קראתי את עיני נמר ואני מודה שהיה קריא ומעניין אבל לא התלהבתי במיוחד.

Rivendell

New member
אוי, שכחתי את פשוש!

גם אני מאוד אהבתי אותו בגיל צעיר יותר
.

חוטהשני

New member
גם אני אהבתי את הספרים שלה.. והיא באמת יודעת איך להגיע ללב כל ילד וילדה ../images/Emo23.gif רציתי להשלים כמה פערים- ולקרא את הספרים החדשים שלה שיצאו שכבר התבגרתי... אבל עוד לא עשיתי זאת.. על דיני שמעתי מאוחר מידי ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif לפני שנה הגשתי עבודה בנושא מידע בתחום עקמת נעורים - וכלל לא ידעתי שיש ספר בנושא הזה... ועכשיו אי אפשר בכלל להשיג את הספר (ניסנו להשיג אותו לספריה, האמת שעוד לא ניסתי אצל איתמר, כי לא ידעתי אם הוא שווה את זה ../images/Emo8.gif) ואהבתי מאד גם את הספר שלה "אלוקים אתה שומע, זאת אני מרגרט" - ספר שמתעסק בהתבגרות של נערות - נדמה לי שאת הספר הזה בכלל קשה להשיג היום..

למעלה