ג'ודי
-בקשר למתכון לבייגלה

menew

New member
ג'ודי ../images/Emo124.gif -בקשר למתכון לבייגלה

סוף סוף קניתי היום אבקת אמוניאק, כדי להכין את הבייגלה של דודתך. רוצה לוודא המתכון שנתת : 1 ק"ג קמח 1 כוס שמן (איזה?) 1 כוס סוכר 4 ביצים 2 כפות שומשום מים כמה שתופס 1 כף אמוניאק?? צריך להשהות את הבצק לפני העיצוב? באיזה חום לאפות? תודה מראש רונית
 

judi1

New member
בייגלה..

שיגעתי את כל הבית עם הבייגלה האלה.. אתמול שתי תבניות.. כרגע עוד שתיים לשלוח לאמא של חברה טובה שלי שמתעוורת.. (האמא) יוצא פשוט מהמם.. תתחילי עם חצי ק"ג קמח. תוסיפי להם 1/2 כוס סוכר. 11/2 כף שומשום לבן. קורט מלח. ערבבי. באמצע תכיני גומה. לתוכה את השמן. אני משתמשת בחמניות לתוכו שתי ביצים שלמות. כפית תמצית וניל טובה. וכעת את מערבבת את המים עם האמוניאק בלי לנשום. ולשה כמה דקות. לא יותר מדי. עד שמתקבל לך בצק לא דביק אבל לא קשה. די רך אך לא דביק. לפעמים אני צריכה עוד מים. תלוי בקשיות הקמח שלא מתנהג לי בעקביות למרות שזה אותו סוג. לא משהים את הבצק. אם הכנת כמוני שתי תבניות במכה, אחת למקרר עד שיתפנה לה התנור. דודתי מכינה כמה תבניות בו זמנית בטורבו. כשהכנתי בטורבו לא היה לי מספיק קשה בתוך הבייגלה ולכן אני אופה בתכנית אפייה רגילה. לאלה שיצאו כרגע מהתנור (בגלל ההקלדה כמעט שרפתי..
) הוספתי מיץ תפוז טבעי מסונן במקום המים. חם מדי לטעום ועדיין לא קריספי ..אבל עוד מעט אבדוק אם ההמרה הזו כדאית. מקווה שיש לך מכונת בשר ידנית, ושבלונה כדי להעביר דרכה את העיסה. זה עושה את כל ההבדל. יוצאים יפים ואחידים. אם לא השגת שבלונה כזו אוכל לשלוח לך בדואר. בהצלחה.
 

menew

New member
את ממש מתוקה - תודה ../images/Emo25.gif

מכונת בשר יש לי רק חשמלית שמתחברת לקיצ'נאייד. שבלונה ראיתי שאפשר לקנות כאן בששת ... אז תודה על ההצעה הנדיבה וכמובן, על ההסבר המושקע. נראה לך שכדאי לנסות עיצוב ידני או שהבצק דביק מדי? תודה, רונית
 

judi1

New member
השבלונה זה פס שנכנס למכונה.

בתור התרשמות כללית את יכולה להכין 1/4 ק"ג, עם גילגול ביד. השבלונה עושה לבצק פסים מחורצים שזה יפה, וגם שומרת על קוטר קבוע. את יכולה להוסיף קמח אם הבצק לא נוח לעבודה ביד. את השארית האחרונה שלא עוברת לי במכונה אני מעצבת ביד ,ודווקא אותה הבן שלי הכי אוהב..כי היא יוצאת שמנה כזו..
המטפלת (לשעבר) של הילדים שלי הכינה אותם ,עד היום, באופן ידני. (עד היום..כי היום הבאתי לה אחת כזו).. במכונה לוקח למלא שתי תבניות ענקיות בחמש דקות. כך שזה גם עניין של זמן.
 

menew

New member
בינתיים ...

הכנתי העוגיות, עיצבתי ביד. יצאו נפלאות - פריכות בצורה מדהימה. איך יצאו הנסיונות שלך? וחוץ מזה - מכונה אני רוצה שתשלחי לי בדואר
. סתם, אני אחפש בשוק בנתניה בפעם הבאה. בכל אופן, תודה על מתכון מנצח
. רונית
 

judi1

New member
לא מצחיק..בכיף אני שולחת לך..

לגבי הנסיונות שלי: לא ממליצה לך להחליף מים במיץ תפוזים. מחד, ההבדל בטעם לא מורגש כלל, מאידך, שחרור הגז (NH3) מהיר מדי כך שהם משחימות מהר מדי, ומועדות לפורענות. כנראה שדודה ג'וליה יודעת מה היא עושה...
 

menew

New member
ועוד שאלות

ניסית פעם לעשות בייגלה מלוחים מאותו בצק? דרך אגב, שכחתי לשאול לפני, אבל אפיתי ב 180-190 מעלות כ 15 דקות לכל מגש (לא טורבו). הוצאתי ממש כשהתחיל לקבל צבע. איך את נוהגת? רונית
 

judi1

New member
המלוחים זה סיפור בפני עצמו..

ולזה יש לדודה לה מתכון אחר שאני יכולה להעביר לך. לגבי הבצק הזה, פעם ,שכחתי להוסיף סוכר, יצא יופי של מרקם.. אבל... אפילו בעלי לא אכל את זה ... שזה אומר שאינו ראוי למאכל אדם.
נכון שזה היה טפל, וחסר המלח, אבל בכ"ז , היה קורט מלח.. אני אופה ב:180 מעלות, ומוציאה כשזה ממש ממש יבש וחום..רגע לפני שריפה.. אם זה עדיין רך בפנים לטעמי,אני אפילו מייבשת עוד קצת. איך? נותנת לתנור להתקרר קצת (שיפסיק לאפות), ואז מחזירה את המגשים על טורבו בלי חימום, רק ליבוש. אני אוהבת שהמרקם בפנים יבש לחלוטין, קריספי ממש. אוורירי וקשה. כמו השוקולד ההוא עם החורים של הגבינה השוויצרית.. ביי. בעוד שבוע אני נוסעת להרצליה לסדנת בייגלה אצל הדודה הזו, לוודא שאני עושה בסדר ולהשוות למקור..
 

menew

New member
אשמח לקבל את המתכון למלוחים ../images/Emo51.gif

ובפעם הבאה אנסה לאפות יותר זמן. דיווחים מהסדנה גם הם יתקבלו בשמחה. רונית
 

judi1

New member
בייגלה מלוחים.. (לא שייך לגורמה..)

המתכון המופיע אצלי במחברת הקודמת, שזה אומר שאולי היתה אצלה התחדשות מאז, אם כי אני בספק.. החוקים של טריפולי הם אכסיומות.. ..לא משהו שמנסים עליו וריאציות.. וזה מה שרשום אצלי: 1 ק"ג קמח. 200 גרם מרגרינה. (כן..מצטערת ..אבל זה לא יכול להיות חלבי במקרה הזה..ולא מטעמי כשרות, אלא מטעמי מרקם וטעם) 1/2 כוס שמן. 1 כף מלח. 50 גרם שמרים מומסים במים פושרים וכפית סוכר. 1 כף קוסברה יבשה. 2 כפות שומשום לבן. לא רשום אצלי כמה זמן מתפיחים, ולא מופיע כאן התאור של עיצוב הבייגלה. על כל פנים הם יוצאים פריכים , יבשים כמו גריסיני, ודקים. לפי זכרוני היא מחלקת את הבצק לגלילים ואז חותכת טבעות ומגלגלת כל טבעת לגליל. כך מתקבלים לה כעכים זהים בגודל. ..בהזדמנות קרובה , אברר את הנקודה הזו עם הדודה ..
 

menew

New member
תודה. בהזדמנות אשווה עם הגרסה של

חברתי שגם אמה מטריפולי ובשלנית בחסד. רונית
 

wan

New member
JUDI 1 עוד כמה תוספות לבייגלה.

יש לי בדיוק את אותו המתכון. מתכון ישן נושן והכי מוצלח בעיניי. אני מוסיפה גם כמה כפות שומשום לקמח .כ-3-4 כפות.אפשר שומשום בכמה צבעים. אני מתפיחה שעה. ולא צריך להגיע להתפחה כפולה כמו ללחם.ואפשר גם להשהות מעט ולהכין ללא התפחה. אני מכינה צמידים . טובלת בביצה , וטובלת בצלחת שמכילה שומשום. אפשר להכין גם תערובת של קצח כמון גרוסים קלות עם מלח. ולפזר מעל. וכמובן עם זעתר. יוצא פריך. נשמר המון זמן , אם לא מחסלים מיד. יום נעים
 

wan

New member
עד כמה שידוע לי

ממתכונים במזרח הרחוק, אמוניה משמשת גם במתכונים מלוחים.ולפעמים גם בשילוב עם ALUM . . לשמירת פריכות.
 

judi1

New member
זה מעניין.

יש לך עוד מידע? ולגבי הבייגלה מסכימה איתך בכל. גם במתכון של הדודה מופיע השומשום וגם היא טובלת בביצה ושומשום.ובשבוע הבא אני נוסעת לסדנה אצלה, וכן אצל אחותה של דודתי שאיננה דודתי...
..סתתתתם חידה.. כי אני מתגעגעת לחידות של טרואר..
 

wan

New member
לא ממש מידע

אך אני יודעת על מתכון של סופגניות מטוגנות.(שבטעמן מזכירות את הספינג' המרוקאיים לא מתוקים) ובהכנתם נעשה שימוש בשני המרכיבים שציינתי. וזאת על מנת לשמור על פריכות, וכן לתת אוריריות ומשקל קל כנוצה לסופגניה הנ"ל. זה טעים מאד , משמין מאד, וכשהם מטגנים את זה בדוכנים , הריח פשוט בלתי נסבל. זה מה שאני יכולה לספר על זה. שבת שלום
 
למעלה