גודל הצוות

lilo4

New member
גודל הצוות

שלום הצלחתי להיכנס לוויכוח עם מישהו מהו גודל הצוות האידיאלי של האמבולנס. הוא טוען שאין שום דבר רע בצוות שכולל 5-6 אנשים באמבולנס אחד ואני מנגד טוענת ש-4 אנשים זה די והותר, ושברוב המקרים צוות גדול פשוט פוגע באפקטיביות של הטיפול. תהיתי אם יש מאמרים/מחקרים/פרוטוקולים שמתייחסים לעניין הזה, ושיוכלו לתמוך בטענה שלי. יש למישהו משהו שיכול לעזור לי?

dana127

New member
האמת...

יש מצב אחד שצוות מעל 4 אנשים הוא אפקטיבי.. החייאה רוב המקרים על הרגיל לא מצריכים יותר משני אנשי צוות שסוחבים. קחי בחשבון שצוות מעל 4 אנשים דורש מראש הצוות אחראיות על יותר אנשים, ולפעמים שיש פחות מדי מה לעשות .. כל אחד לא יודע מי יעשה מה. בקיצור, צוות של 4 אנשים זה מצוין.. אין צורך לשנות את זה.

lilo4

New member
תודה, אבל זה לא מה שאני מחפשת

אני טוענת מראש שצוות גדול הוא לא אפקטיבי. אני לא מדברת על מצב של החייאה, שבו כמעט בכל המקרים יהיה שילוב בין לבן לאט"ן/נט"ן- כדי לאפשר צוות גדול וציוד החייאה מתקדם. אני מדברת על צוות בסיסי של אמבולנס. אני טוענת שאין צורך ביותר מ-4 אנשים [לדעתי בלבן ברוב המקרים גם 3 אנשים מספיקים], באט"ן/נט"ן אכן 4 אנשים זה המקסימום. הבעיה היא שאני מנסה להוכיח למישהו שאין צורך בצוות של 5-6 אנשים, ושבמצבים כאלה [שוב, לא מדברת על החייאה] גודל הצוות רק פוגע- אנשים מתערבים, יותר מדי ידיים שמטפלות, ראש צוות שלא בהכרח יודע מה קורה עם הצוות שלו וכו'. בגלל זה אני מחפשת מאמרים/מחקרים/פרוטוקולים או כל דבר שיכול לתמוך בטענה שלי. חשוב לי לציין שאני באה מתוך המערכת- אני מתנדבת [זתומרת, עד שהצבא וכאבי הגב לקחו גם אותי], אני מכירה את המערכת מבפנים. אבל אותו בנאדם לא בא מתוך המערכת, אלא כ"צופה מבחוץ" אם אפשר לקרוא לזה ככה, ולא מקבל את הדברים שלי, ורוצה הוכחות קצת יותר "מדעיות"

miyamoto

New member
הוא רוצה הוכחות?

ספרי לו שאין כמו ניסיון. מלבד זאת, מתוך כמה וכמה שנים בהם אמבולנסים פעילים, עובדה היא כי הגיעו למסקנה שגודל הצוות האידיאלי הוא עד 4 אנשים. אני מניח שאת המספר לא בחרו ב-"אן דן דינו". בהצלחה. (אגב, אולי כדאי להשוות לאר"ן בו ישנו כאוס די רציני

miyamoto

New member
שלח לי באמצע...

בכל אופן, התחרטתי על רעיון האנאלוגיה לאר"ן והתכוונתי למחוק. לא רעיון טוב.

lilo4

New member
לא מספיק טוב :/

זה מישהו שיש לו איזה חבר רופא, שאמר לו שצוות גדול זה טוב. לא יודעת אם זה נכון או לא, אבל הוא מתעקש, וזאת נקודה שחשוב לי להוכיח גם כי אני ממש אוהבת לנצח בוויכוחים, גם כדי להראות לו שאני לא סתם מתווכחת, ויותר מזה- כדי להסביר לבנאדם שבמד"א יש 3 אנשים בלבן לא בגלל שמתקמצנים על אנשים, אלא בגלל שזה ההרכב האידיאלי.

צוות לבן לא צריך להיות יותר משלוש אנשים.

זה די והותר. גם בנט"ן לפי דעתי לא צריכים להיות יותר מארבעה אנשים, בהנחה שהמתנדב אכן עושה את עבודתו, גם בהחייאה לדעתי לא ידרשו יותר מארבעה אנשי צוות..

d o u g

New member
זה לא אני המצאתי, זה פיזיקה

כמה טיעונים: 1. מקום ====== באוטובוס יש 55 מקומות ואני לא חושב שמישהו עשה מחקר כדי לראות שבאוטובוס עם 55 מקומות ניתן לקחת 55 אנשים מבלי שאיש יצטרך לעמוד. באמבולנס רגיל יש את המקומות הבאים: 1. נהג 2. מלווה (מושב הנוסע) 3. מיטת חולה 4. ספסל 5. כיסא פראמדיק הסיבה שהספסל נספר כמקום אחד (ולא שלושה) היא כי אם אני זוכר נכון ניתן לקחת פצוע נוסף על זה שבמיטה על קרה הגב כשהוא על הספסל. אם נרצה לאפשר לקחת בן משפחה עם החולה (לא מדובר על פינוק של החולה, תנסו לפנות ילד בן 8 קשור לקרש גב כשאמא שלו נשארה במקום התאונה. רק זה יכול להרוג אותו. בקיצור לא נכנסים יותר מ- 3 אנשי צוות. 2. מוטת שליטה ========== צוות אמבולנס הוא צוות היררכי עם שדרת פיקוד. בעת ארוע על מפקד הצוות לאסוף את נתוני החולה, הזירה ופעולות אנשי הצוות. יש סיבה שחוליה בצבא היא 3 אנשים. מפקד צוות מוכשר ככל שיהיה לא יכול לשלוט בתנאי אי וודאות משמעותיים ביותר משלושה אנשים. כאן צריך לחפש מחקרים בנושאים של חלוקת קשב. 3. נצילות ====== כיום בתחנה בכל משמרת עומדים מספר אמבולנסים שאין למד"א מספיק אנשי צוות לאייש אותם. בואו נניח שיש לנו 2 נהגים ושני מלווים - מה עדיף לפתוח עוד אמבולנס או להוציא צוות של 4 אנשים?! אני חושב שהתשובה ברורה. ולא ,אין מספיק פראמדיקים, חובשים, נהגים, רופאים ושאר ירקות כדי לאייש את כל צי האמבולנסים, בגלל זה המציאו את גדוד המתנדבים. כבר יותר מפעם אחת ביקשו ממני לפתוח אמבולנס במשמרת ובשאיפה בקרוב מאוד מאוד אני גם אוכל. בכל מקרה אם את רוצה לחפש משהו מדעי את מוזמנת לחפש ב-scholar.google.com שזה כמו google רק למאמרים מדעיים.

lilo4

New member
תודה רבה

אני אנסה לחפש מאמרים בנושא חלוקת קשב למשל, אולי זה באמת מה שיכול לעזור לי מאוד

למעלה