גודל חדר ילדים

DimaDiana

New member
גודל חדר ילדים

שלום,
יש לנו 3 ילדים בגילאי : 8.5,5.5,1.5
על מנת ליצור בית בעל 5 חדרי שינה במפלס אחד יצא שכל חדרי הילדים ( 3 ) יהיו בגודל 2.80*4 והממ"ד בגודל 2.8*4.15 האם זהו גודל שהוא סביר?

גלמיש1

New member
אלו פרופורציות קצת משונות אבל הגודל בסדר גמור.

אולי תעלי תכנית ונראה אם אפשר לשפר ולדייק את החדרים.

DimaDiana

New member
גודל חדר ילדים - תוכנית ראשונית

אשמח לך הערות לגבי התוכנית.

בינא

Member
לילדים זה מספיק והותר, רק 3 המלצות משמעותיות:

1. עם 5 ילדים עדיף שתהיה מקלחת גדולה ולא אמבטיה... כי זמן מקלחת קצר...
2. חשוב שהאסלה תהיה קרובה לקיר החיצוני עם דלת משלה לשימוש בזמן שילד אחר משתמש במקלחת/כיור דווקא בגלל שיש 5 ילדים ;
3. בטלו את המדרגות לסלון כי זו תהיה בכיה לדורות... עדיף "לשחק" עם גבהים של תקרות ליצירת כעין הפרדה בין חלק המגורים לחלק השינה של המבנה.

גלמיש1

New member
הי. עכשיו שהעלית את תכנית הבית אוכל להגיב באופן מושכל.

קודם כל לשאלתך - חדרי הילדים סבירים בעיני, אבל היה עדיף לשפר את הפרופורציות, כלומר להרחיב לפחות ב 20 סמ. את רוחב החדר.

ועכשיו לחוות דעתי על התכנית :
הניחוש שלי שמדובר במתכנן ותיק מאד (ו/או לא אדריכל ממש). אני צודקת? יש משהו מיושן בתכנית וגם הרבה טעויות, קטנות כגדולות.
הבית ואופן העמדתו על המגרש 'אוכלים' בעצם את כל המגרש. נשארו לכם רצועות צרות וארוכות מסביב. בחצר העיקרית שלכ ם - זו שביציאה מהסלון - רחבת הישיבה צרה ובסוף תשבו שם בין קיר הבית שלכם לחומת המגרש שממול. המגרש השכן גבוה מכם ביותר משני מטר - מה שאומר שכל החצר הזו תהיה חסומה תחת ביתו של השכן (לא יודעת מה הכיוונים כאן כי אין חץ צפון על התכנית...) ולא יהיה נוף, ולא פרטיות, ולא מרחב נעים לעין ולתנועה.
כל ה'עצים' שמצויירים בהיקף הם סתם קישוט, כי עץ צורך מרחב גדול פי כמה. כלומר בעצם בתכנון הזה לא היה לכם ממש גינה, ולא ממש רחבת ישיבה חיצונית מרווחת ונעימה.
בנוסף - וכאילו כדי לוודא שלא יהיה פה ירוק - הבית טובל בתוך בטון. סביב סביב תוכנן פה שביל בטון. למה? לשם מה צריך שביל בטון ברוחב 2 מטר מתחת לחלונות חדרי הילדים? למה שביל כזה גם לאורך האגף הימני שממילא אין לו יציאה לשם?
אם ההסבר הוא שזה כדי להרחיק את המים - אז זה הסבר גרוע. צריך לעשות איטום טוב ונכון למבנה במקום ים הבטון הטפשי והיקר הזה.
החניות - למה דחפתם אותן פנימה עד ממש לתוך חלון המזווה ?
רחבת הכניסה למגרש וכיוון הפתיחה של השער - הפוכים. הנכנסים בשער צופים ישירות לתוך חלונות חדר הילדים.

ולתכנון הבית:
יצא לכם בית מאד ארוך וצר, וזה עוד מודגש ע"י חלוקתו לאורך. לכן השאיפה צריכה להיות הקטנת מימד האורך.
הכניסה מקצה הרצועה הארוכה - יוצא שנכנסים לתוך מנהרה. מבואה תחומה בקירות מכל עבר והמבט קדימה למרחק של איזה 15 מ. לטעמי זו לא כניסה נעימה.
מיקום שרותי האורחים גם לא מוצלח. אמנם הם נסתרים, אבל גם מאד רחוקים מהסלון, וממש מקבלים את פני הנכנס הביתה. במחוץ הם מצרים את רחבת הכניסה לבית. בקיצור - תקעו אותם איפה ש"מקובל" אבל לא מתאים למבנה הספציפי של הבית הזה.
השטח שפינת האוכל 'תופסת' כרגע הוא כגודל הסלון. איזה 20 מ"ר. זה המון . שולחן האוכל משורטט באורך 220 סמ. ? (שולחן סטנדרטי אורכו כ 160) . אפילו פעולה פשוט כמו סיבוב שולחן האוכל ב 90 מעלות כבר תאפשר לצמצם את השטח באופן משמעותי.
בנוסף - אין לפינת האוכל שום חלון??? למה? ולמה הקיר החיצוני פתאום בעובי 30 סמ. ? רק שם ?
גם בסלון משום מה אין חלון לכיוון החצר הצדדית. למה? מישהו פה מקמץ על חלונות, ועל כיווני אויר...
המזווה דוקא קיבל חלון רחב אבל לכיוון הלא נכון - ישר לתוך המכוניות בחניה.
לשרותי האורחים אין בכלל חלון... וגם לא מסומן כיור ?!
גם חדרי השינה מקבלים רק כיוון אויר אחד, גם הפינתיים שהם. למה?
ולחדר ההורים 2 חלונות צרים למראשות המיטה, כשהמיטה עם הגב אליהם. אתם באמת לא רוצים לראות שום פיסת גינה או שמים מהמיטה? וגם כאן חדרי הרחצה והארונות חוסמים כל אפשרות לעוד כיוון אויר, שמש, נוף.
חדר ההורים ענק, לאיזה צורך? חדר הארונות ממש צפוף ומכיל מעט. הייתי מוותרת עליו, ומעמיקה את ארון הקיר הגדול שאורכו 4 מ.. (מזיזה לצורך הענין את דלת החדר) . ביטול ח.ארונות יאפשר יצירת חדר רחצה גדול ונוח, ואולי פתיחת חלון ועוד כיוון אויר לחדר. קצת נוף מהמיטה....
צמצום המרחבים של חדר ההורים יאפשר אולי להרחיב מעט את חדרי הילדים שדנו בהם בהתחלה...

אחזור להתחלה ולמטבח - אין לכם מספיק שיש. מ 4 מ. שמתוכם כיור וכיריים (גדולים) לא נשאר הרבה. ובעיקר משום שכיריים לא!!!! לא תוקעים בפינת הקירות. זה ממש כשל תכנוני מובהק של מישהו שכנראה לא מבשל. (כיריים דורשים מרחב סביבם עבור הידית של המחבת, עבור הידיים של המשתמש, עבור הנחת השמן/מצקת וכו. מצד אחד, והקערה/תבנית/צלחת לתוצר הבישול מהצד השני).
והיות שכך השיש קטן עוד יותר. נכון שיש אי, אבל היות שאוכלים עליו, הוא צריך להיות או הרבה יותר רחב, או לא ממש יעיל להכנת מזון.
הייתי (למשל) מזיזה את דלת המזווה שמאלה, עד המקרר, ככה שתישאר פינה מעבר לשיש. כלומר , יותר שטח שיש רציף לעבודה.
ואני בכלל מציעה פתרון אחר והרבה יותר נוח - תגדילו את המטבח לכיוון פינת האוכל, וותרו על האי (אם כי לא חייבים לגמרי) ותכלילו את שולחן האוכל במרכז החלל. זה יאפשר חיסכון גדול בשטח, מחד, ומטבח הרבה יותר שימושי ונוח - מאידך.
אפשר ששולחן האוכל יהווה חציצה ואפשר גם לייצר דופן קשיחה לכיוון הסלון (למשל ארון דו צדדי שמשמש הן את המטבח והן את הסלון) .
המזווה - ענק. אם זה באמת מזווה אז אין שום צורך בעומק ארונות כזה. מספיק מדפים בעומק 20 סמ. לאורך הקירות. ואז אפשר להקטין אותו בהרבה.
חדר כביסה - אני מבינה שיש בבית 4 ילדים. מה שהופך את מיקום הכביסה בתוך המקלחת לבעייתי. לא יודעת מה גילאיהם, ויתכן שהם קטנים כעת, אבל בהמשך יהיו לך זמני המתנה ארוכים מחוץ לדלת המקלחת כדי להיכנס לטפל בכביסה.
הייתי מפרידה את הכביסה מהמקלחת. ובודקת אפשרות להעביר את הכביסה לאיזור שליד המטבח, איפשהו באיזור המזווה, כך שיקבל יציאה לחצר הצדדית.
חדר האמבט - כרגע הדלת שלו חשופה לעיני כל מי שמגיע הביתה. לא ברור לי למה לא האריכו את הקיר שמולה, לפחות עד לקו ארונות המטבח . כך שיסתיר באופן טוב יותר, ואולי עד לקצה ה"מרפסת" הפנימית, כלומר עד המדרגות. כך יסתיר גם את דלת חדר הילדים שכרגע חשופה לחלל.
אם לא רוצים לתת תחושת סגירה זה לא חייב להיות קיר בגובה מלא, יכול להיות בגובה חלקי, יכול להיות קיר מחורר (משרביה) או פתרון אחר.

שורה תחתונה - אני במקומכם הייתי מתכננת פה בית בשתי קומות, ומקבלת מרחב מחייה יותר מרווח ונעים הן בפנים ובעיקר בחוץ.

שורה תחתונה שניה - אם זו תכנית ראשונית (והיא ממש לא נראית ככה, כי יש בה כבר ריהוט ופרטים והכל) הייתי מתייחסת אליה כעל פרויקט למידה - ומבקשת מהמתכנן להתחיל תכנון חדש שיהיה יותר מתאים למגרש ולצרכים.

גלמיש1

New member
מציעה לך גם להתיעץ ולקבל חוות דעת מקצועית

ממיכל תכנון נוף באתר הפייסבוק שלה:
https://www.facebook.com/groups/357512051628436/

Sanchez

Member
אלו חדרים קטנים...
ואפילו מאוד.
אסור לשכוח שלילדים ישנם בחדר אביזרים שלא קיימים למשל בחדרים אחרים.
מיטה, ארון, ספריה והכי חשוב זהו חדרם היחיד (בדרך כלל), שבו הם מארחים את כל החברים שלהם.
בחדר שינה של הורים בדרך כלל נכנסים רק לנוח/לישון ובכל זאת, מכלל תכניות חדרי ההורים שרואים כאן- הם משמעותית גדולים יותר משאר החדרים. לא ברור לי למה ?!
&nbsp
אצלנו עשינו חדרי ילדים בגודל של 15 מ"ר ובדיעבד היתי מגדיל עוד יותר גם על חשבון חללים אחרים.
&nbsp
זו דעתי וזה מה שאני רואה אצלנו...

למעלה