גודל כרטיסי זכרון

lifeAndStuff

New member
גודל כרטיסי זכרון

עד היום השתמשתי בכרטיסי זכרון של בערך 4 GB, משהו שהספיק לבערך 1,300 - 1,400 תמונות בפורמט JPEG (מצלמה: ניקון D200)

לצורך רענון ציוד, רכשתי כרטיס זכרון חדש, אבל הגדלים הזמינים גבוהים משמעותית (32 - 64 GB), מה שאומר שיכנסו לכרטיס הרבה יותר תמונות. יש בזה משהו טוב שאין צורך בהרבה כרטיסים (והחלפה שלהם מעלה סיכון שאחד מהם ילך לאיבוד) - אבל אני חוששת שבמצב כזה כרטיס מקולקל יגרום לי לאבד הרבה יותר תמונות (וכשאני בטיול ארוך, יצטברו לי לא מעט תמונות לפני שתהיה לי הזדמנות להוריד אותן מהמצלמה).

יש פתרון להתלבטות הזו?

בנוסף, יש יתרונות בצילום Raw לצלמת חובבת על פני JPEG?

dudi4321

Active member
עברתי למצלמה מרובת פיקסלים

וכרטיס עם נפח גדול עוזר להחליף פחות באמצע טיול כרטיס זכרון.
נפח גדול דורש זמן רב יותר בהעברות לארכיון ולהמשך עריכה.
RAW או אצלך בניקון קיבצי NEF הם ערובה לנצל עד תום את התמונה הגולמית.
בהחלט רצוי.
קובץ JPG מכיל מעט מידי מכמות הצבע.
תוכנות לעיבוד יש למכביר. התרגלתי במה ש DxO ואחרים מעדיפים LightRoom של Adobe. יש גם בחינם!, (לא מכיר כל כך). כשמעבדים בפוסט את מה שצולם אפשר בקלות למצוא פרטים באיזורים כהים וגם באיזורים בהירים. לחתוך קטע מתוך הצילום או להזיז את המסגרת בחיתוך דברים שהם קרובים למסגרת ומיותרים.
האם בD200 אפשר לצלם וידאו? אם כן אז אפשר לצלם עוד ועוד....
המחירים מאז שקניתי את המצלמה הדיגיטלית הראשונה (כרטיס 1G) ירדו ובמקביל גם הנפחים וגם המהירות עלו.
אני מוכר כרטיס זכרון של 128G CF חדש
&nbsp

לא מבין על מה אתם מדברים...

כאשר צילמתי עם ה-20D הישנה (8.3MP), מונה התמונות היה בן 3 ספרות ולכן כל כרטיס מעל 2GB הראה 999...
עכשיו יש לי 5DmkIV עם 30MP. מונה התמונות בן 4 ספרות. עם 64GB יש לי מעל 6,000 תמונות ב-JPJ (לא מצלם ב-RAW). בחיים לא החלפתי כרטיס! כל מה שצילמתי מאז רכשתי את המצלמה, לא הגיעו למספר 6,000.

EyesToSee

New member
צלמי רק ב RAW

אין שום צורך לחסוך במקום על הכרטיס.
החסרון היחידי הוא זמן הארוך יותר של כתיבת התמונה לכרטיס.
למרבית החובבים חסרון זה זניח.
למצלמה שלך, כרטיסי זכרון של 16GB מספיקים בהחלט.
אם את מפחדת מאיבוד תמונות , גבי אותם למכשיר אחר, טאבלט,מחשב, זכרון חיצוני, וכו.

למעלה