בפורומים אחרים תמצא בדיוק את אותן הבעיות והתופעות. בעבר זה היה הפורמט השימושי העיקרי, והיה עדיף בהרבה על פרוטוקולים כמו ״news״ או RSS לכן גם השימוש היה גבוה יותר. הפורומים היו ברירת המחדל למי שחיפש מידע טרי ואמין.
היום יש מדיות חברתיות כמו פייסבוק שמספקות מידע טרי מאד עם אמינות נמוכה מאד. החיסרון הגדול של פייסבוק (ושל רשתות חברתיות אחרות) הוא שלעולם אינך יכול לדעת עד כמה ה״מידע״ שמופיע בו אמין וכמה ממנו הוא ״פייק-ניוז״. קשה מאד גם לדעת, במדיה החברתית, איזה מידע מוקפץ ל-feed ואיזה נדחק לאחור (ומצריך אותך לחפש בכלים לא ממש נוחים). שלא לדבר על היעדר היסטוריה...
אבל הציבור מצביע ברגלים. המדיה החברתית הפייסבוקאית הפכה עבור רבים מאיתנו למקור המידע היחיד וכך הפכנו עצמנו למעשה לנתונים להשפעת האלגוריתם המפורסם שמחליט מה יגיע לפיד שלנו ומה ידחק לאחור.
אם הציבור, אתם, אנחנו, ירצה/נרצה להעביר את פעילות הפורום לפייסבוק - אין קל מזה. פותחים קבוצה, עושים ״לייק״, נרשמים ושלום על ישראל. מארק יודה לכם. אני מבטיח לא להיעלב. הפעילות פה תחסר לי, אבל זה בעיקר מעיד עלי.
ושאלתי לגבי "תפוז פורומים", שאלו אותי לגבי "תפוז בלוגים".
שורה אחרונה חבר של חבר וזוגתו, הכירו ב"תפוז" כנראה כשה"הכרויות" היה פעיל והם נשואים.

יצא לי להיות מנהל פורום וממנו קיבלתי תמורה חומרית בדמוי כרטיסים לסרט, פגישת מנהלי פורומים אבל עיקר התמורה זה מידע וקשרי ידידות (רובם וירטואלים).

אם יש יתרונות וקהל וביחוד תכנים למה להרוס?
תפוז רחוק מלהוות פלטפורמה נוחה לשימוש. אבל יש לפורמט יתרונות עבור אוכלוסיות מסויימות.
פייסבוק זו אפליקציה נוחה יותר לשימוש אבל בעלת חסרונות רבים אחרים.
אגב, פייסבוק מאפשרת לך להעלות קובץ בכל גודל שתרצה, אבל מקטינה אותו כרצונה. אז זה יותר פשוט מבחינתך כמשתמש לתת למישהו אחר ״לשבור את הראש״ ולהקטין את הקבצים והסרטים שלך עבורך, אבל אם אתה דווקא רוצה לשלוט בגודל הקובץ - אתה בבעיה.
בכל מקרה - שמעתי את דבריך. אפנה להנהלת הפורומים ואבקש מהם להגדיל את גודל הקובץ המירבי המותר להעלאה (וגם לפתור את התקלה הנוכחית בהעלאת קבצים מכל גודל). לא מבטיח שהם יבצעו שינוי מיידי. בדרך כלל לוקח להם כמה ימים או אפילו שבועות להשיק תכונות חדשות.