גודל, מערכת הפעלה, אחריות

Ring Bearer

New member
גודל, מערכת הפעלה, אחריות

היי לכולם. אני מחפש מחשב כבר כמה שבועות ושומע הרבה דברים ממוכרים ברשתות הגדולות. אני חושש שאלה אנשים שמבינים במחשבים אבל אין להם פנאי אמיתי לעזור לי למצוא מה שאני מחפש. בשביל זה אתם כאן ומקווה שתוכלו לעזור לי.

יש 3 סוגיות שאני צריך לפתור לפני שאני יכול לקנות מחשב. נדמה לי שאלה דברים שחשוב שכול אחד ידע לפני קניה של מחשב, אז אולי הפוסט הזה יוכל לעזור לעוד אנשים.

דבר ראשון גודל. אני מחפש מחשב שיהיה כמה שיותר קל משקל וקומפקטי, אבל יחד עם זה שיהיה עמיד (מאוד חשוב) ולא בסיסי לחלוטין (עריכת סרטים בMOVIE MAKER). אין לי בעיה לעשות לו שדרוגים אחרי הקניה.
מהמוכרים בBUG וKSP הבנתי שיש סתירה חד משמעית בין גודל המחשב לבין היכולת שלו לעבד נתונים. זה כנראה נכון, אבל האם זה חד משמעי? גם שמעתי מהם שאין יותר מחשבים של עשרה אינץ'. הם מיד הציעו מחשבים של 13.3. זה כבר נשמע לי קצת מוזר. מה דעתכם?

דבר שני מערכת הפעלה. מאסתי לחלוטין במייקרוסופט ובמיוחד בעדכונים הכפויים שלהם. מאז windows 8 גם אין להם בושה לנסות למכור לי מוצרים מתוך מערכת ההפעלה. זה עבר את הגבול. מנגד עם apple אני לא רוצה להתעסק. החלטתי שבשלב הזה של העבודה אני צריך Dual OS עם אפשרות לעלות Linux כלשהו. ברשתות הגדולות ממש סירבו לעזור לי בעניין הזה, אפילו כשאמרתי שאין לי בעיה לשלם לטכנאי פרטי. מה עושים?

דבר שלישי אחריות. אולי אתם זוכרים אותי מלפני שנה וחצי, אז קניתי פוג'יטסו מחברת KSP שעשה בעיות ממש עם הקנייה. הרשת סיבכה אותי לחלוטין עם האחריות, ומשך 7 חודשים (!) הייתי בטלפונים מתמידים עם החברה, עם המעבדה, עם רשת, עם החברה ואפילו הגעתי לגרמניה. כול אחד זרק אשמה על האחר וזה היה נורא. במחשב הבא אני רוצה להימנע מכול זה כשברור לי מראש מי האחראי עליו. אם יש לכם המלצה בשבילי, אני אודה לכם מאוד אם תשתפו אותי בתובנות שלכם לגבי האחריות.

אלף תודות.

ShaviTechTips

New member
המלצה הכי כנה ממני

תשב עם סוכן בגאנד אדוונס ותבנה מפרט עימו ( מחשב מפלצת) במחיר הגון לחלוטין. אני בניתי יחד איתו 2 מפלצות לע. ווידאו לילדיי אחלה בחירה . פרטים שלו : קובי מגרנד אדוונס 050-5884974 פגוש אותו ותשבו על חלק חלק כולל הרכבה וזיווד מקצועי המחיר הוגן ועם אחריות.תשמע לי 30 שנה בתחום

Ring Bearer

New member
אחרי חיפוש קצר - יש 79 אפשרויות :)

עשיתי חיפוש קטן בזאפ לפי מחשבים ניידים שהמסך שלהם 10-11.6 אינץ' בטווח המחירים עד 3,000. יש כאן 79 מחשביםץ אשמח לדעת האם לדעתכם יש כאן מחשב מומלץ?
&nbsp
http://www.zap.co.il/models.aspx?so...802,1481563&db138933=1484535&db138933=1484534
&nbsp
הדרישה הבסיסית שלי ממחשב היא כמו שכתבתי קודם כול עמידות למכות ולבלאי. אחר כך יכולת לערוך וידאו בתוכנות פשוטות דוגמת movie maker. התקנת Linux כך שהמחשב יכיל DUAL OS. ואחריות אמינה במקרה של תקלה.
&nbsp
מצאתי נגיד את המחשב הזה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911649
2.4 GHZ יכול לשאת movie maker בלי בעיה. גם הפעלת DUAL OS יש טכנאים שיודעים להתקין ואני מניח שטכנאי סבבה לא לוקח יותר מ150-200 שקל לביקור של שעה שכול תכליתו התקנת תוכנה חינמית. אם מישהו מכם מכיר טכנאי שיודע להסביר על שימוש בלינוקס אשמח ליצור קשר.
&nbsp
אז רק נשאלת השאלה האם אתם מכירים את המחשב הזה? הוא עמיד? מה לגבי האחריות עליו?

Y. Welis

New member
'10 או 11' אינץ' לא משתלבים עם 'עריכת וידאו'. לעריכה צריך

מסך גדול. אין טעם בפחות.
&nbsp
התקנת לינוקס תעשה לבד. כל הפצה תומכת בהתקנה לצד חלונות, אם על הדיסק או מתקליטור LIVE. זה לא משהו שחנות יכולה להציע.
&nbsp
המחשב שבקישור חלש למדי. לא בטוח כמה יחזיק עריכת וידאו. בארץ נייד סביר יתחיל מ-2500. החברה ASUS אמינה למדי. DELL יותר.
&nbsp
&nbsp

Ring Bearer

New member
בעניין אחר - הלפ טופ הפשוט ביותר

האם מחשב פשוט כמו - הלנובו A1 1330 MHZ עם 1GB זיכרון - מספיק לגלישה באינטרנט ועבודה על מסמכי וורד בלבד? האם ניתן בכלל לעבוד כרגיל באנדרואיד על מסמכי אופיס, מה לגבי מסמכי אופן אופיס? אם אפשר לגלוש חופשי באנדרואיד, להוריד תוכנות (לדוגמה תוכנות הגנה על המחשב, תוכנות לניגון מוסיקה, תוכנות לקריאת מסמכי פי.די.אף) וכו'... ?
&nbsp
הנה המפרט של הלנובו.
&nbsp
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=889517
&nbsp
&nbsp
תודה מראש

dudi4321

Active member
קנה מחשב DELL עם אחריות של י.ע.ל.

ואתה מסודר.
קנה DVD או את מספר המוצר של חלונות7,8 או 10 ותתקין לבד אחרי שסידרת התקנת לינוקס.

Ring Bearer

New member
אתה יכול לפרט?

לא ראיתי מחשב של dell כמו שתיארת.
למה קודם לקנות מחשב, להתקין עליו לינוקס ורק אז לקנות ווינדוס?
למה הלנובו הפשוט "לא מומלץ"?
למה אופן אופיס זה "מכה"?

למעלה